fredag, november 21, 2008

Restaurang Hanö: Helstekt oxryggfilé provencale, råstekt purjolökspotatis


Betyg: 6 av 12 Sysav-arbetare.

Med skinnhandskarna på, vinterdäcken av rullade vi mot PimsKrog för att avnjuta en sillbuffé. Tji fick vi. Ett busshaveri, ett snack med landsvägsfisken (polisen) och en kortare ilfärdsresa på motorvägen senare så öppnar vi en lätt glasdörr som leder rakt in i hjärtat av husmanskosten. Restaurang Hanö.
När andra har pratat om Hanö så nämns alltid ordet husmans. Ett ord som fyller en med glädje och underhudsfett. Jargongen är: Alla känner alla, både här och privat, alla känner kocken, men kocken känner bara för maten.

Helstekt oxryggfilé provencale, råstekt purjolökspotatis, påminner om potatissallad med rostbiff, men denna gång är det serverat varmt, inomhus och med en tråkig kyla utanför.

Det är inget större fel på maten förutom att det är en hel del salt inblandat. Salladsbuffén har ganska låg standard, men kaffet är underbart!

Allt är bra, men inte mer.

Pris: 59:- inkl sallad, knäckebröd, vatten och kaffe.

Restaurang Hanö
Hanögatan 2
211 24 Malmö

0 kommentarer:

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv