onsdag, augusti 27, 2008

Vår tids mat: Buffé-uppföjning...

Betyg: 7 av 12 utrivna Rikskuponger

Efter den senaste gången Lunch i Malmö var på Vår tids mat har vi fått lära oss lite om hur de tar betalt. Vi gillade inte riktigt systemet med hektopris - att vi inte visste vad notan hamnade på. Inför denna gång hade vi fått reda på att det fanns en "övre" gräns om maten vägde mellan 500-750 gram på 85 kronor.

Läs förra testet här.


Med denna revolutionerande kunskap kom vi tillbaka till buffén på Vår tids mat. Maten var god även denna gång. Allting känns fräscht även om buffé innebär väldigt blandade smaker på en och samma tallrik.

Det stora problemet med prissättningen består dock. 750 gram är kanske inte är så lite mat - det är en hel del. Men återigen - det är omöjligt att veta hur mycket mat väger. Notan slutade därför på 109 kronor. Maten på tallriken på bilden vägde över 900 gram. All-you-can-eat-systemet är ta mig tusan det enda rätta när det gäller buffé. Nu blev det den nästa dyraste lunchen hittills. Mätta blev vi dock.

Pris: Omöjligt att svara på

Ps. Tydligen ska det inte vara så dyrt med lunch i Malmö: http://www.aftonbladet.se/matvin/article3202342.ab
tisdag, augusti 26, 2008

Vieng Thai: Dagens Vegetariska

Betyg: 9 av 12 rundsparkar

Vieng Thai har en speciell plats i Lunch i Malmös hjärta och det beror mycket på grund av att man aldrig blir besviken på detta ställe. Du får en förätt (oftast vårrullar eller kycklingspett), en huvudrätt, en liten sallad och dryck för bara 60 kr vilket är förträffligt för sådan här fin mat.

By the way har man börjat använda ordet "dryck" så är det gubbvarning. Till thaimat så passar Robert Roberts recept på champis perfekt, det är inte lönt att ni googlar det för receptet är hemligt!

Vill man ha Malmös bästa thaimat så är det bara att skriva in Vieng Thai på iPhonen och följa anvisningarna.

Pris: 60kr


måndag, augusti 25, 2008

Govindas: Dagens vegetariska

Betyg: 8 av 12 falska ankor

På Govindas äter man ekologiskt, vegetariskt, veganskt om man så önskar, nyttigt, grönt, etc. Framför allt äter man dock mycket och ganska gott för den delen.
Dagens "ris" tar ner betyget för det kändes mest som gröt men annars bra mat.
Det är nästan så att man känner hur antioxidanterna jobbar mot de fria radikalerna, frågan är vem som vinner. Det är trots allt måndag.

Pris: 65 kr
fredag, augusti 22, 2008

Skogströms kök och butik: Majskyckling, rödbeta, brynt smör & timjan

Betyg: 12 av 12 majskolvar

Det tar en stund att ta sig till Skogströms i Slottsstaden (lite beroende på startpunkt). Men det är sannerligen värt det då man vet vad som väntar. I denna rätt har smakerna nått sin fulländande form. Potatis smakar potatis, rödbeta smakar rödbeta och kyckling smakar majs.

De har en väldigt bra salladsbuffé och du får ett gott bröd till. Ingen borde bli besviken på det här stället.

Det finns även vegetariskt - en tia dyrare.

Pris: 85 kronor (tyvärr inget kaffe)
torsdag, augusti 21, 2008

India: Chicken Tikka Masala och potatisgryta

Betyg: 6 av 12 Ganeshas

Lunch i Malmö åkte idag tillbaka till kära India för att känna efter om de höll måttet. Och det gjorde dom väl. Ingen wow-upplevelse, men fortfarande bra. Man skulle kunna få lite mer mat på tallriken, utan Naanbrödet lämnar man India med en kurrande mage.
Smaken var bra, men inte mer. Lite tråkig rent av. Det som var bäst idag var riset. Ett ris som vi kommer att prata om väldigt länge. Värt att prova bara det.

Pris: 60 kr (+10 kr för naan) för 2 rätter av 6 möjliga.

Restaurang India
Amiralsg. 13, Malmö
040-12 22 45
onsdag, augusti 20, 2008

Plocke Pinn: Kycklingfilé med grönmögelost, aprikos, hasselnötter & bjärepotatis



Betyg: 10 av 12 njutningar


En mycket spännande rätt från en av Malmös absolut bästa lunchrestauranger. Smakerna gifter sig och lever lyckliga i allas våra gommar. Maten som förvandlar en dålig dag hittar vi alltid på Plocke Pinn. Hoppas att den aldrig blir sämre!

Vi i Lunch i Malmö ångrar inte att vi övergav festivalmaten till förmån för festmaten.

Pris: 79 kronor (och då ingår kaffe samt Malmös bästa salladsbuffé med färsk ananas, apelsin och melon!)
måndag, augusti 18, 2008

Di Penco: Svampfylld tortellini med tomatsås

Betyg: 8 av 12

Pastan och framförallt brödet på Di Penco håller en väldigt hög lägstanivå. Även denna gång blir vi nöjda med resultatet. Det finns inte mycket mer att tillägga än om ni inte varit här så är det på tiden att ni besöker den berömda källaren intill Malmö IP!

Pris: 65 kronor
fredag, augusti 15, 2008

Miniitalia: Inbakad Caprese (Piadina)


Betyg: 2 av 12 italienare

Så var det dags för årets Malmöfestival och Lunch i malmö-gänget begav sig in i vimlet för att prova lite exotiska maträtter. Idag blev det en inbakad caprese hos Miniitalia som inte hade så stor koll på hur ett kök fungerar. Ingen salt eller peppar, inga knivar, ruccola istället för basilika i capresen + att en av raketforskarna lyckades lägga en plastförpackning på en av stekpannorna som såklart smälte ganska fort (det här är ett misstag och det vet vi kan hända vem som helst, men om man försöker få bort den smälta plasten med en plastkniv(!) så börjar man undra).
Iallafall... efter ett tag fick vi vår "caprese" och den smakade ju såklart ingenting. Synd, för de 3 grabbarna som stod i ståndet var jätteroliga och trevliga. All lycka till dem när de öppnar riktig restaurang här i Malmö snart.

Pris: 35 kronor (fem spänn extra för läsk)
torsdag, augusti 14, 2008

Happy Bar: Baconlindat kycklingbröst med fransk potatisgratäng, gelé


Betyg: 5 av 12 poäng

Om namnet Escape Bar var något man flydde så är nog tanken att man ska bli glad av att besöka stället efter namnbytet. Glad blir vi absolut åt den välfyllda salladsbuffén och det faktum att portionen med kycklingen mättar. Dessutom får man soppa till om man inte skulle bli mätt.

Det blir dock lite stabbigt med potatisgratäng till lunch och rätten saknar finess. Betyget blir dock inte skyhögt - det mättar.

Pris: 69 kronor
onsdag, augusti 13, 2008

Masala House: Kyckling i linser


Betyg: 5 av 12

Lunch i Malmö gillar indiskt, det kanske ni har märkt. Masala House på Baltazargatan har vi således sneglat på länge. Lite fräschare inredning än de flesta indiska restaurangerna och ett relativt trevligt läge. Tyvärr lever inte maten upp till förväntningarna, missförstå oss inte, det är inte dåligt...man äter gladeligen upp men det saknas något. Naanbrödet var ljummet, salladen fruktansvärt tråkig och man får en känsla av att det är storkök som gäller inne hos kockarna. Nej, hit går vi nog inte igen, i alla fall så länge det finns bättre indiskt i Malmö

Pris: 55 kr (65 kr med Naan)

Masala House
tisdag, augusti 12, 2008

Vår tids mat: Ett par hekto godsaker

Betyg: 7 av 12 hål i fickan

Vi i Lunch i Malmö är inga jättestora karlar, vi äter inte hästportioner. Men medellängden ligger säkert kring 185 och medelvikten runt 80 kg. Därmed tillhör vi nog skiktet av samhället som ändå tar en extra stor falafel när många andra nöjer sig med en stor.

Med detta sagt så lutade det åt att Vår tids mat skulle bli en ganska dyr upplevelse. Det kostar cirkus 15 kronor hektot att skyffla upp deras fina buffé på tallriken. Priset var ändå ok. 77 kronor blandade godsaker syns på porslinet på bilden.

Problemet med det här stället är inte smaken. Maten är jättegod och fräsch. Problemet är att man hela tiden oroar sig över vad det ska kosta när man väl kommer fram till kassan. Det är lite som att åka en taxiresa i ett främmande land utan taxameter. Lunchen skulle varit mer angenäm om det fanns ett fast pris eller om alla kunder fick låna varsin liten våg som man fick väga varje oliv på.

Nu blir det lite istället att man försöker bedöma vikten på maten genom att titta på den. Lite som att man bara väljer skumgodis till filmen även fast man inte gillar rosa kantareller.

Pris: Omöjligt att svara på
måndag, augusti 11, 2008

Modomio: Pizza med championer och kronärtskocka


Betyg: 7 av 12 kockor

Som ni har märkt har det varit tyst på bloggen ett tag, anledningen till det är förstås att vi har varit på semester och på semester äter man ju som bekant endast vattenmelon och dricker rosévin och då blir det ju 12 av 12 varje dag. Så är det med det. Vi inleder första arbetsdagen med pizza, denna gången från Modomio på St Nygatan. Lite bättre än genomsnittspizzan. Tomatsåsen är hemmagjord, mozzarellan är på plats och pizzan är bakad med omsorg. Dock kvarstår det faktum att det är just en ganska "vanlig" pizza. För att komma upp i betyg föreslår vi en vedugn eller dylikt.

Pris: 59 kr

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger