fredag, februari 27, 2009

Korvhuset: Trollkorv med mos, surkål, gurkmajo och dijon


Betyg: 9 av 12 korvmojar

Tänk att vi inte har varit på Korvhuset sedan april. Vad har vi hållit hus egentligen? (Ja, vi vet ju att en svikare i gänget drog till Krusegrillen).

Här kan man välja mellan 101 sorters korv. Dessa kan du få i bröd, till mos eller surkål eller mos och surkål. Vi är inga matematiker men det blir ungefär en 404 alternativ. Sedan går det ju förstås att välja lite olika sorters senap, rostad lök och så vidare. Många valmöjligheter alltså, om man äter korv vill säga.

Vi väljer för dagen trollkorv och en 50-50-blanding av mos och kål. Korven har en relativt stark smak av cayenne och paprika. Riktigt bra smakar det! Men självklart finns det starkare korvar i det här huset för den som är lockad av att utmana smaklökarna.

Mos och majo är hemmagjort, om man nu kan säga att en korvkiosk är ett hem, surkålen köps in i stora burkar.

Det finns soja-, fågel- och lammkorvar med mera. Har du inte varit här än är det på tiden att du testar. Det tar nämligen ett par år att smaka av alla sorterna.

Pris: 50 kr med gurkmajonäs och vanligt kranvatten

3 kommentarer:

Anonym sa...

För helvete, Korvhuset e ju mitt ställe!
På korvhuset så äter man Chistorra, och Per i Parma, så nu vet ni.

/Big Slim

Lunch i Malmö sa...

Per i Parma har vi träffat på Korvhuset, han var trevlig. Chistorra får vi ta kontakt med nästa gång.

Anonym sa...

lamm-chorizon är ett hett tips! måste prövas!

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv