tisdag, juni 30, 2009

Pegga Upp: Oxbringa med pepparrotssås


Betyg: 9 av 12 bunkerslag

Pegga upp, svinga och käka husman. I dessa tider är golfarna i sitt esse. De har fint väder, keps och en kofta knuten kring halsen. Dessutom har de restaurangen på Malmö golfklubb att landa på mellan rundorna.

Pegga Upp är inge vidare på sallader och á la carten är på tok för dyr, men de kan sin husman minsann. Dock finns det alltid bara ett alternativ och vegetariskt och golf verkar inte höra ihop.

Oxbringan smakade riktigt bra idag och salladen och brödet man får till var alla tiders det också.

Stoppa in en polett och dra iväg några drivrar efter lunch så kanske ni förbränner gräddsåsen.

Pris: 79 kronor
måndag, juni 29, 2009

Gränden: Kycklingspett med potatisgratäng


Betyg: 9 av 12

Vi skulle egentligen ha recenserat denna lunchen redan i fredags förra veckan men det var så packat med folk att det inte fanns en möjlighet att hitta slutet på kön. Tog ett nytt försök idag och packade in gänget i bilen redan kl 11:00 för att hänga på låset. Det visade sig vara onödigt för idag var det hur lugnt som helst att få plats, kan bero på att solen var i moln.

Över till maten då...man kan väl säga med gott samvete att det inte är endast pga av maten folk vallfärdar hit på sommaren. Lokalerna är faktiskt fantastiska och medans man käkar lunch kan man faktiskt känna sig som om man vore på sommarsemester med familjen i typ Nice. Enda skillnaden är att det är genuint i Nice, det blir lite fejkat i Malmö men de försöker i alla fall. Maten är helt ok, den glänser inte men den lämnar heller inget att önska. Man är ju trots allt på en klassisk semesterort, om än bara för 45 min.

Pris: 79 kr,
inkulsive vitlöksbröd, lingondricka och sallad.

Gränden
Stadt Hamburgsgatan 2, Malmö
fredag, juni 26, 2009

V.E.S.P.A


Betyg: 2 av 12 Karlssons klister-tuber.

Tyvärr VESPA detta håller inte. Detta var den sämsta pastarätt som har smakats på väldigt länge!
När gaffeln gled igenom den första överkokta, tråkiga penne så satt hela portionen fast i gaffeln. Man får då tvinga ner portionen i tallriken för att börja om jobbet med att fördela tuggorna. Vi vet att det stod krämig sås på tavlan, men detta är lite väl krämigt, klibbig sås passar bättre.
Skogssvamparna försvann helt i ”smakupplevelsen”. Ja, detta smakade bara krämigt. Det var knappt så att där fanns någon smak av bacon.
Sen stod det på menyn ”toppad med basilika och parmesan”. Va? Där låg en gren med basilikablad. Sen var det två grova nävar gratängost.
Sen att kalaset kostar 75 kr är inte klokt.

Det är sällan vi lämnar mat, men…


Pris: 75 kr inklusive sallad, bröd, vatten och en riktigt god olivolja.

V.E.S.P.A
Kanalgatan 3
onsdag, juni 24, 2009

Di Penco: Take-away-pasta med bacongräddsås


Betyg: 7 av 12 parkhäng

I dag valde vi att sitta på en parkbänk i Pildammsparken och äta lite take-away från Di Penco. Dels för att vädret var förbannat fint och dels för att deras uteservering var full och utöver det hade rejäl kö. Vi förstår att det är många som söker sig hit, kanske framförallt nu när man slipper sitta i deras källare och äta.

Maten håller bra kvalitet som alltid. Men den börjar minsann kännas lite fattig jämfört med alla andra lunchrestauranger i stan, det saknas ju faktiskt sallad och lite annat grönt. Annars är det tipp-topp.

Ps. Temavecka med take-away kommer om vädret håller i sig. Tips mottages gärna!

Pris: 60 kronor
måndag, juni 22, 2009

Tusen & 2: Kycklingburgare



Betyg: 6 av 12 freedom fries

Det verkar som intresset för burgarna på Tusen & 2 har svalnat. Det är inte samma anstormning som tidigare, inte ens i närheten. Kanske beror det på semestertiderna eller på det faktum att hamburgarna faktiskt inte är så roliga. Visst, de är fortfarande prisvärda men det är endast i jämförelse med Mcdonalds och dylikt. För att få kyckling på tallriken var man även tvungen att beställa från "a la carte" menyn. Menyerna var i alla fall fräscha denna gången men servicen faktiskt ganska dålig.

Nej, helt ok räcker inte på en måndag. Vi bifogar även en bild från baren inne på Tusen & 2. En bild säger mer en tusen shots, eller hur va det nu?

Pris: 70 kr
fredag, juni 19, 2009

Restaurang Lotus: thaibuffé


Betyg: 4 av 12 standardthai

Känns som det alltid är ett varningens tecken när en restaurang försöker köra två olika matstilar. I detta fall sushi och thai. Inne är det brickor och skolbespisningskänsla men stora fönster mot trädgården.

Nu till maten. Varningens tecken var rätt, maten var inte så bra. Lite smaklös svensk kinesmatskänsla över det hela.

Pris: 72 hårt arbetande kronor

Restaurang Lotus
Engelbrektsg. 11



onsdag, juni 17, 2009

Major Nilsson Kök & Butik: Lubb med prosciutto och mos på rotselleri och kapris



Betyg: 9 av 12 höga förväntningar

Det var ett tag sen vi var på Skogströms. I ny regi och med nytt namn, Major Nilssons Kök & Butik, var det spännade att se vad som hänt ett av våra favoritställen. Allt var sig likt i lokalen, brödet var gott men något konstigt var det med salladen, kanske lite mycket peppar i nån del.

Med så höga betyg som Skogströms haft så överförs automatiskt förväntningarna. Tyvärr var inte maten riktigt på topp, fisken var lite torr, annars var det mycket gott. Smöret var härligt nötigt som det ska och rotsellerimoset smälte i munnen och kaprisen passade bra till. Ett plus var att de tar rikskuponger med.

Pris: 85 överförda kronor

Major Nilssonsg 6



måndag, juni 15, 2009

Le Quattro Stagioni: "Gourmet"-pizza

Betyg: 1 av 12

Fy fan vad man blir trött... Under Le quattro stagioni-loggan på Entré så står där "Gourmetpizza"...

När vi ställer oss framför köket för att beställa så ser vi inga anställda, men snart slinker det över en servitris från köket/restaurangen bredvid och tar vår beställning. Det tar väl 10 min för att få "gourmet"-pizzan och på den ligger där minst 300 gram burkchampinjoner. Vi vet inte vad man behöver göra med sin pizza för att kalla den för en gourmetpizza men det borde i alla fall vara så att om man använder burkchampinjoner så får man inte kalla det för gourmet.

Det här är riktigt skit helt enkelt, för dyrt, tråkigt, ingen service, dåliga råvaror etc etc...

Pris: 69 kronor
LE QUATTRO STAGIONI
Entré Foodcourt

fredag, juni 12, 2009

Glasklart: Sellerisoppa och kyckling med diverse majsröror och potatismos.


Betyg: 5 av 12 Dressman-outfits

Det var inte riktigt planerat att vi skulle göra något återbesök till Glasklart. Vi hade ingen superupplevelse förra gången vi var här, men konsultmöte precis innan lunch gjorde det ganska opraktiskt att välja något annat ställe. Vi var ju typ redan i restaurangen.

Glasklart var sig likt. Restaurangen har en väldigt fin utsikt, men maten är ganska tråkig. Allt här känns faktiskt grått och trist. Man ser ingen som skrattar och ljudnivån är väldigt låg. Vi undrar hur roligt alla dessa teknikkonsulter som sitter här har det i livet egentligen. En pruttkudde hade lättat upp en hel del.

Det finns inte mycket att säga om maten, mer än sellerisoppan faktiskt var ganska god. I övrigt var det smaklöst. Beige mat.

Pris: 85 kronor
torsdag, juni 11, 2009

Restaurang 46: Bruna bönor med fläsk



Betyg: 4 av 12 knegare

Vi gillar husman och de av oss som äter kött gillar verkligen fläsk. Dagens svenska klassiker borde bli en succé.

Restaurang 46 har buffér, du får äta hur mycket du vill. En fruktostbuffé, en lunchbuffé och en kvällsbuffé. Undra hur många som har gjort denna trippel under en dag?

För dagen kunde man förutom denna rätt luncha på korv stroganoff, pyttipanna och stekt fläsk med potatis och löksås. Alltså ingen vegetarisk och ingen fisk så långt ögat nådde. Vi valde dock, i motsats till alla andra, att bara konsumera en rätt. Lite finsmakare är vi ju allt.

Tyvärr saknades det där lite syrliga i bönorna. Dessutom var brödet och salladen alldeles för tråkiga. De borde kanske lägga lite mer krut på de detaljerna och skippa en rätt.

Miljön är ju faktiskt inge vidare heller, men de utger sig visserligen inte för att vara något annat än vad de är och det gillar vi. Denna rätt kommer nästan upp i godkänt och har ni inget emot sjapp så kan ni absolut testa Restaurang 46. Ni lär inte vara ensamma där. Det var rejäl kö klockan 12.

Pris: 65 kronor för cirka 4 rätter så mycket du orkar samt kaffe och köbekaga.

Restaurang 46
Södra Bulltoftavägen 46
onsdag, juni 10, 2009

Flickorna Fläderblom: Vegetarisk buffé med hälsoshot

Betyg: 12 av 12 rättvisemärkta, närproducerade ekotomater

Idag ville vi äta något extra fint och då var det äntligen dags för ett återbesök hos Flickorna Fläderblom. Där fanns som tidigare ett enormt urval av rätter och efterrätter som smakade väldigt gott. Personalen är jättetrevlig och hippieinredningen diggar vi rejält.

99 kronor kan kännas mycket för lunch men om ni någon gång vill äta extra gott och sunt så är det hos Flickorna Fläderblom man gör detta bäst. Definitivt Malmös bästa vegetariska buffé!

Pris: 99kr

Flickorna Fläderblom
Köpenhamnsvägen 40
217 17 Malmö
tisdag, juni 09, 2009

Delikatessen: Skaldjurs- och fiskratatouille med saffransås



Betyg: 10 av 12 omega-3-bomber


Det är en fröjd att äta fisk när man är på Delikatessen (serveras på tisdagar och torsdagar). Lyxen infinner sig när rökta räkor, tonfisk, lax och pilgrimsmusslor samsas med färska örter på tallriken. Fantastiskt!

Smakerna för dagen är dock en aning milda, särskilt saffransåsen, och lite syra och sälta saknades. Den senare gick att flinga på, men en bit citron till hade varit trevligt. Till maten får man förstås nybakat rustikt bröd.

Maten på Delikatessen känns både nyttig och fräsch och är ett självklart val i dessa hoodsen.

Pris: 90 kronor


Visa större karta
måndag, juni 08, 2009

Lewin's Vegetariska: Räkcrepes


Betyg: 3 av 12 vegetariska räkor

Vi har hört mycket gott om Lewins vegetariska. Det skulle tydligen vara det bästa stället för vegetarianer norr om Bombay. Dock är detta påstående felaktigt på två grunder; det är inte bra och det är inte heller vegetariskt. Om man då inte räknar fiskar och fåglar som grönsaker. Vilket förvisso många gör, dock inte vi. Däremot kvalar nästan vandrande pinnar in i kategorin grönsaker, men de är nog inte så goda. Salladen var var säkert god om den inte vore fryst. Crepesen smakade inte illa, smakade ungefär som de man köper färdiga i frysdisken från Findus men ack så tråkigt och svampigt. Allt värms upp i microugnar och någon yta är således inte att förvänta.

Sen tog att de tog fyra kronor för plastbestiken är en annan femma. Trevlig personal men dessvärre jättetråkig mat som inte är vegetarisk trots skyltar och dylikt som luras.

Pris: 79 kr
onsdag, juni 03, 2009

Hotell Baltzar’s Tapas Bar & Butik


Betyg: 10 av 12 små söta snittar och flygande studenthattar.

Det var ett sant nöje att vandra längs gågatan idag! Sol, lyckliga studenter och ett ihållande ljud från visselpipor. Underbart!

Efter lite avvaktande steg utanför Tapas Bar & Butik, så tog vi klivet in i en lokal som borde vara full av Cosmopolitan- och Manhattan-sörplande storstadsglidare, men inte idag. Vi är de första som tar klivet in. (Kommer dock ett par till efter ett tag). Kanske konstigt om det suttit stostadsglidare och sörplat Cosmopolitans kl 11:30 en torsdags lunch, men det beskriver lokalen. Restaurangen är i modern tappning med en luftig atmosfär. Extremt behagligt ljus att äta i. Känns dock konstigt med matbilder på väggarna. De är fina, men passar inte riktigt in.

För 85 :- får man fyra tapas (snittar) och soppa. Idag var soppan en sparrissoppa som var himmelsk! Smakar inte lika mycket sparris som man är van vid, utan lite mer dämpat och lite mer av andra smaker så som vinäger. Len och fin på alla sätt och vis.

Alla i gänget tog olika tapas så vi går inte in på var och en. Där var dock en av de små rackarna stack ut lite extra. En varm scampi som var vansinnigt god. Ja, helt underbar! Våra ord räcker inte för att beskriva den. Måste provas. Bland de andra fanns lax, färsk tonfisk, tonfiskröra, och kyckling. Kycklingen var den som var tråkigast, torr och ganska smaklös. De andra var väldigt bra indeed. Laxen var helt perfekt och så var även den färska tonfisken. Ett extra plus är att dom tar riks och att en liten påfyllning av soppan inte är något konstigt. Den var ju så god!

Skriver alltid för mycket nonsens innan läsaren kommer till det som är viktigast. Maten alltså. Vi ska sluta tramsa och börja blogga!

– sluta tramsa och börja blogga!

Pris: 85 bagis för soppa, fyra tapas, vatten och en slät kopp efter.

Hotell Baltzar
Baltzarsgatan 45
211 34 MALMÖ
Tel: 040 - 66 55 700
Fax: 040 - 66 55 710
tisdag, juni 02, 2009

Bar Italia: Pastasallad med kyckling



Betyg: 9 av 12 västra hamnar


I dag för exakt ett år sedan var vi på samma plats och testade samma mat. Det var inte planerat och det är nästan lite lustigt att det blir så ibland. För vissa av oss har det hänt sjukt mycket det senaste året för vissa andra absolut ingenting. Gemensamt har vi maten på luncherna och det är snarast skönt att det inte har hänt något smakmässigt med Bar Italias sallader sedan sist. De var riktigt bra då och är det fortfarande. Det är lagom mängd mat och mycket smak på alla ingredienser som bör smaka något.

Det enda som har blivit sämre är priset. Tio kronor dyrare. Det är fortfarande ok och vi antar att det har med det ekonomiska läget eller liknande att göra. Fast vi tycker nog de borde sänka priset i så fall.

Bra är det i alla fall så ta chansen när ni ska bränna era blekfeta magar vid Västra hamnen. Det gör vi i alla fall.

Pris: 69 kronor inklusive kaffe eller annan dryck

Bar Italia
Scaniaplatsen 3
211 17 MALMÖ
måndag, juni 01, 2009

Zoupa Dupa: Blomkålsoppa


Betyg: 2 av 12 Zura uppstötningar

Det här var inte bra. En smaklös blomkålsoppa bestående av blomkål, dill, pasta, morötter och potatis typ. Pastan var totalt söderkokad, bara genom att titta på den så vittrade den i sönder. Vi tvivlar om det är en kock som har gjort denna och i så fall måste det vara ett att "favoritrecepten" man kan lämna in luckan. Uselt genomförd lunch och ett dåligt recept således. Det är sällan vi lämnar mat på bordet men i det här fallet smakade bara brödet gott i solskenet. Det är lite tråkigt för vi vet ju att de kan.

Pris: 55 kr

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv