fredag, maj 29, 2009

Redfellas: Tonfisktoast med juice


Betyg: 8 av 12 tubar

Det är något stockholmskt med Redfellas. Det är väldigt mycket "city" över stället men det är också lite opersonligt och stelt. Men det är ändå ganska juste att det finns ett litet Öfvre Östermalm i Malmö också. Varför inte, ska finnas något för alla. Just begreppet juicebar är väl annars något som man förknippar med en tyskbelägrad all-inclusive turistort i Trinad och Tobago, eller just det ja, i Stockholm. Nog om 08:orna så går vi raskt över till maten. Den är fräsch, juicen är färskpressad och det var faktiskt lite sting i tonfisktoasten. Den största invändningen är faktiskt priset. 75 kr är i högsta laget för en toast med ett glas juice. Det är absolut inga jätteportioner de serverar men ganska lagom om man har tusen andra ärenden att hinna med innan du tar röda linjen, eller vi menar busslinje 2 hem.

Pris: 75 kr
torsdag, maj 28, 2009

Bullen - Två krögare: Halv grillad kyckling, gräddsås, pressgurka och kokt potatis



Betyg: 12 av 12 fågelskådare


Vi kunde inte låta bli att slinka in på Bullen även idag. Denna rätten serverades vid vårt första recensionsbesök i november och vi har längtat sedan dess (Läs gärna den recensionen här).

Fy fasen vad vi är nellade på deras ugnsgrillade kylling och den här gången var det ta mig tusan ännu bättre. Trots att Bullen envisas med att inte vilja bjuda på bröd och kaffe till lunchen är de värda det bästa betyg vi har i dag. Det går liksom inte att klaga på något när det smakar fågel.

Kryddningen är toppen, de gör förstås sin egen rubber* och vi vill gärna ha receptet.

Om ni äter kött håll utkik på deras hemsida för helt plötsligt landar detta på tallriken igen.

* En grillterm som tydligen är lite på modet och består av en torr kryddblandning man gnider in i offret.

Pris: 77 kronor

Bullen - Två krögare
Storgatan 35
onsdag, maj 27, 2009

Njutbar: Sallad nr 3: kräftsjärtar och räkor med bulgursallad

Betyg: 7 av 12

Det är inte vårt första besök på Njutbar och inte heller första gången vi äter denna rätt. Idag är den lite sämre och lite mindre smak. Rödcurrydressingen smakar knappt någonting och det andra blir då tråkigt eftersom det inte är några smaker som sticker ut.

Priset för denna rätt är vansinnigt högt, vi hade kunnat tänka oss att betala 90kr för en sallad, men då ska det vara färska räkor och en smakupplevelse. Om denna rätt hade kostat runt 69kr så hade den fått lite högre betyg. Idag blir det inte mer än en sjua...

Pris 90kr

Njutbar
Stora Nygatan 23

tisdag, maj 26, 2009

Govindas: Dagens lunch

Betyg: 10 av 12 Bahamas eller Mahatmas heter det ju.

Vi säger bara en sak: Plommonchutney. Himmelsk god och tillsammans med dagens övriga inslag utgjorde det en kanonlunch på Govindas. Även brödet var så pass nybakat så att smöret inte hann fastna på dess yta. Soppan var grym, men CHUTNEY´N var sjukt god.

Vi har dock även fastställt att Govindas smakar som bäst om man inte äter här för ofta, hur man nu ska tolka det. Ju mer man äter här ju sämre smakar det alltså, kan ju bero på att deras rätter är ganska likartade. Men idag fick de till det, återigen!

Pris: 69 kr (smyghöjning på gång)
fredag, maj 22, 2009

Izakaya Koi: 11-bitars sushi


Betyg: 8 av 12 golfbagar

Sushibitarna faller på plats på Koi vid Lilla Torg. Smakmässigt i alla fall. Maten är riktigt god, den håller sig absolut i toppskiktet när det gäller sushi i Malmö. Att man sedan kan glida in med sin golfbag och ställa den vid kassan när man käkar höjer säkert betyget för någon.

Men att ta 119 kronor för lite ris, rå fisk och diverse annat håller inte. Hade maten kostat 79 kronor (vilket redan är i överkant för innehållet) så hade vi kunnat sätta ett högre betyg. Maten smakar bättre än en 8:a men är tyvärr inte prisvärd nog. Här ingår förstås inte bröd, sallad eller kaffe som det gör på ett vanligt svenneschapp.

Nu har väl i och för sig de flesta redan accepterat att sushi ska vara lite dyrare än falafel, men vi tycker ändå att man ska säga ifrån. Det borde inte vara så otroligt mycket dyrare än lagad mat. Mängdmässigt är det ju inte jättemycket på tallriken heller för den delen.

För er som är sushifrälsta sedan nappflaskan är detta ett måste. För oss andra så blir det återbesök först efter löneförhöjningen.

Pris: 119 kronor
tisdag, maj 19, 2009

Bullen - Två krögare: Stekta spättfiléer med portvinsstuvade champinjoner


Betyg: 11 av 12 blivande stammisar

Två krögare har gjort det igen. Stället håller helt klart på att bli toppfavorit. De kan sin husmanskost. Redan när vi hörde maträttens namn så fick det munnen att börja vattnas. Än en gång kommer vi på att det enda som hindrar det från att vara en 12:a är att bröd saknas och att salladen är lite trist. Verkar väl värt att prova på kvällen också, idealiskt ställe att ta en bit mat och öl på vägen hem från jobbet, mycket prisvärt.

Pris: 77 bagis

Storgatan 35


måndag, maj 18, 2009

Restaurang Alnarp: Pasta med fläskfilé och basilikasås



Betyg: 4 av 12 näsduksträd

Nähä. Restaurangen på Alnarp lyckades verkligen pricka in en fullträff förra gången vi var där. Denna gången är det inte alls prisvärt. Trots att det bara kostar 57 kronor och kaffe och salladsbuffé ingår. Smakmässigt var det mycket att önska, vi saknande dessutom det goda brödet de serverade när vi var här sist.

Det som ändå håller upp betyget är miljön runt omkring. Ta ditt kaffe i en pappmugg och spatsera runt i parken en sväng när du ändå är här.

Pris: 57 kronor
fredag, maj 15, 2009

Victors: Sejfilé med potatismos och haricot vert

Betyg: 11 av 12 parfymerade slipsar

Efter att ha snurrat runt på lilla torg idag så bestämde vi oss tillslut för att prova Victors. Vi hade inga speciella förhoppningar och visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss.

Men jävlar vad bra det var, alla smaker var underbara och smälte tillsammans perfekt. Det enda vi saknade var en bit bröd och kanske en liten sallad till, då hade det varit en 12:a, inget snack om saken. Hit kommer vi igen!

Pris: 85kr

Victors
Lilla torg 1
torsdag, maj 14, 2009

Café Ceder: Kycklinghamburgare



Betyg: 2 av 12 senor

Café Ceder på spättet och denna gången var det inget vidare. Det som var bra var följande: Brödet och den lilla biten vattenmelon. Kycklingen var faktiskt senig, hur nu det kan komma sig? Dippsåserna är tråkiga och pommesen sönderfriterade. Det roliga med Café Ceder är att de verkar krydda tallrikarna mer än maten. Vet inte om det ska vara en estetisk sak, men vi föredrar paprikapulver och örtsalt i maten.

Pris: 65 kr
tisdag, maj 12, 2009

Bullen - Två krögare: Dillbakad laxfilé med hovmästarsås, och gyllenhammarpotatis

Betyg: 11 av 12 folkhem

De kan sin sak på Bullen. Det här är husmanskost när den är som allra bäst. Vissa kan tycka att den är lite väl smör- och gräddstinn, men det är ju så den ska vara.

Det som gör att de inte når upp till en 12:a beror enbart på den väl enkla salladen och avsaknaden av ett rustikt nybakat bröd som hade passat så bra till rätten. Kan ni inte fixa det till nästa gång vi kommer tillbaka?

Pris: 77 kronor
måndag, maj 11, 2009

Freda49: Dagens lunchbuffé


Betyg: 9 av 12 stetoskop

Så var det dags för att gå tillbaka till ett tips för en recension. Freda49 ligger i Malmö Högskolas Hälsa och Samhälle-lokaler och man får räkna med att brottas med mycket studenter, Mas-anställda och annat löst folk i lunchkön.

Vi kom dit kvart i 12 och det kändes lite som vi fick slåss om resterna av det ljuvliga salladsbordet. Problematiken med Freda49 är att det är lite för bra mat för att serveras i en brickbuffé. Fisken var ljummen, på gränsen till kall. Kycklingen en aningen torr och så klart var det allmänt slafsigt då många tar samtidigt.

Detta till trots är smakerna helt rätt och det är värt ett besök endast för brödet skull. Nästa gång kommer vi 11:20 och hänger på låset…

Just det ja, de tar inte rikskuponger ej heller kort, tror de att vi är bönder eller som går runt med handpenningen i baklomman eller?

Pris: 65 kr

Freda49
Mas ingång 49
fredag, maj 08, 2009

Zoupa Dupa, Spenatsoppa med korv




Betyg: 8 av 12 solglimtar på uteserveringen

Soppa på möllan. Andra gången som vi provar vi Zoupa Dupa. Gott denna gång med. Välkomponerad soppa med spenat, chorizo-typ av korv, gröna ärtor, morötter, chili mm. Till detta sesambröd från Nansis bageri, bra. Stor matig soppa som gör att man blir mätt.

Pris: 55 bagis

Zoupa Dupa
Södra Skolgatan 45

torsdag, maj 07, 2009

Råå: Biffgryta, matsman kycklingcurry och friterade räkor

Betyg: 9 av 12 ätpinnar

Det är en blandad kompott från de asiatiska köken som serveras under lunchen på Råå. Lite Kina, lite Thailand och lite mitt emellan får samsas i de små facken.

Maten serveras dock med kniv och gaffel på svennevis. Det är gott och känns gediget. Du väljer 1, 2 eller 3 av 4 rätter. Dessutom får man en dumpling och lite sallad att starta med.

Det är en positiv avsaknad av kilovis med natriumglutamat i maten. Ni vet, den där smakförstärkaren de häller ner i all kinamat annars. Ingen vidare ingrediens.

De få problemen är att den varma maten tar lite tid att få in och att räkorna var väl oljiga. En icke så absorberade frityrsmet är kanske att föredra.

Vi kan absolut tänka oss att komma tillbaka på lunchen. Men lite snabbare service så blir det riktigt bra. Dessutom vet vi att det finns ett par guldkorn att hämta även på kvällsmenyn.

Pris: 79 kronor
onsdag, maj 06, 2009

Dal Cuore: Ugnsbakad sej med potatis och spenatsås

Betyg: 2 av 12 möjliga

Dal Cuore ser ut som en rätt bra restaurang utifrån och det är nog därför som många hamnar där, men detta är bara en illusion för inne på restaurangen så serverades ingen bra mat. Fisken hade varit en kvart för länge i ugnen så den var stenhård, potatisen vattnig, såsen smakade ingenting och detta kostade 85 kronor! Salladsbuffén var hemsk och brödet tråkigt. Det enda lilla plus kan ges för att man fick en miniportion chokladmoussé till efterrätt.

Det känns som att Dal Cuore kanske vill vara en fin och omtalad restaurang, men det går inte om man inte kan laga bättre mat. Vi fantiserade under måltiden att Gordon Ramsey skulle storma in på Dal Cuore och börja skrika åt personalen, men det var kanske vad vi själva ville göra egentligen.

Pris: 85kr (tar inte rikskuponger)


Dal Cuore
Erik Dahlbergsgatan 3
211 48 Malmö
tisdag, maj 05, 2009

Plockepinn: Rostad Kyckling, potatis och rödbeta


Betyg: 10 av 12

Då var det återigen dags att recensera PlockePinn. Det är nästan att man som bloggare hoppas att de flamsar till det så man har något annat att skriva om än hur bra det är...men med risk för att göra våra läsare besvikna så är det precis lika bra som tidigare med bra salladsbuffé, bröd, huvudrätt och kaffe efter maten. Precis så som det ska vara. Högre lägsta nivå får man leta efter.
Föresten så hittade vi något att klaga på: Det var lite för mörkt i lokalen idag för att bilden ska göra maten rättvisa.


Pris: 82 kr
måndag, maj 04, 2009

Hai: Currygryta med kyckling, ris och syltad lök


Betyg: 9 av 12

Det är finfin mat på Hai. Smakerna är spännande och konsistenserna lovande. Det finns dock vissa saker att klaga på. De gäller egentligen inte det man får utan det man saknar i Hai:s luncherbjudande.

Vi saknar en liten sallad och en brödbit till och vi saknar en kaffe efteråt som ingår. Thats it. Annars är det toppen. Hai, hai på er!

Pris: 74 kronor

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Lunch i Malmö

Testade Restauranger

Bloggarkiv

Search

Läser in...