måndag, augusti 31, 2009

Plocke Pinn: Lammfärsbiffar med fetaostcrème, oliver, tomat och rostad potatis.


Betyg: 12 av 12 låter maten tysta mun för att det var så väldigt gott

Tisdagen 18:e augusti skrev vi följande:
Vi hoppas och ber att detta bara var ett snedsteg och att Plocke Pinn fortsätter leverera god lunch i framtiden. Betyget den gång var 4 av 12 bakåtslick.
Vi ville bara nämna detta då vi idag verkligen fick svar på tal.

Tror alla som var i lokalen idag och som tog del av lammet kan intyga om detta. Rätten är en spännande kombination av smaker. Husman och grekiskt i en perfekt blandning. Bra sting i fetaostcrémen, jobbar fint med den enkelt kryddade biffen. Och vilken biff det sen var. Lagd på tallriken i precis rätt ögonblick för att få rätt yta, konsistens och saftighet. Sen måste brödet nämnas igen och igen och igen. Detta bröd färskt med smör på är en upplevelse som alla borde försöka uppleva.

Nej, det finns inget att klaga på förutom att vi i gruppen klagade på att någon satt där VI brukar sitta. Det är dock inte Plocke Pinns fel utan mer ett beteende i gruppen som oroar oss…

Pris: 82 kr

Plocke Pinn
Bergsgatan 29
214 22 Malmö
Tel: 040-23 37 50
torsdag, augusti 27, 2009

Nosh Nibble & Cush: Kalvmedaljong med potatismos, skysås och ugnsgratinerad tomat och vårlök


Betyg: 11 av 12 långsamma köttbitar

Det är inte helt enkelt att se var Nosh Nibble & Cush håller till. De kunde gott gjort lite mer reklam för sin lunch. Det är ganska tomt när vi kommer in.

Som förrätt en enkel ljummen majssoppa med krutonger och gräslök, gott och ovanligt. Till detta ett gott bröd. En klassisk kötträtt i lyxsammanhang blev rätten för dagen, på kyparens rekommendation. Kalvmedaljongen har varit ugnen tre timmar vilket märks, delikat mör. Helt perfekt. Det som börjar lite tunt med en för vitpepparkänsliga lite stark smak på moset mognar efterhand och fler smaker kommer fram. Skysåsen på rödvin med. En riktig lyxlunch som är prisvärd men i dyraste laget.

Pris: 95 kronor på rikskuponger.

Kaptensgatan 1

onsdag, augusti 26, 2009

Café Rasoir: Majskyckling med skogssvamprisotto & tryffel


Betyg: 8 av 12 slipsknutar

Den ryktades om finmat på Rasoir. Det stämmer till viss del, maten var god men ganska vardaglig till smaken. Dessutom var kycklingen lite väl torr.

Smaken, som ju är som baken, hade fokuserats på parmesan och champinjon. Det blir ju lite finare av att skriva skogssvamp på menyn, men dessa svamparna växte nog upp i en säck hästgödsel som alla andra champinjoner när de var små. Det är snälla smaker som varken sticker ut positivt eller negativt.

Imponerade gjorde dock surdegsbaguetten och den lilla salladen till förrätt.

Rejält med personal och fin miljö drar upp betyget en aning. Men du hittar bättre lunch för mindre peng på andra ställen.

Obs! Skummet på bilden har inget med smakupplevelsen att göra. Det kanske var här tryffeln skulle kommit in i bilden?

Pris: 95 kronor

Café Rasoir
040-664 48 80
Norra Vallg. 62
tisdag, augusti 25, 2009

Korvhuset: Chistorra med mos och surkål


Betyg: 8 av 12 heta hundar

Klart som korvspad att Korvhuset rockar. Det är enkelt och gott. Tjusningen ligger förstås i att välja i korvlistan bland de 101 sorterna. I dag föll dock valet på korven som leder deras försäljningstopp, en baskisk Chistorra. Ett säkert och köttigt kort tillsammans med lite fransk senap, 50 procent mos och 50 procent surkål.

Lite mer mat och lite lägre pris hade höjt betyget. Dock är det här fortfarande den bästa korvkiosken vi känner till.

Pris: 60 kronor inkl 50 cl av Korvhusets egna mineralvatten

Korvhuset
Gyllenpalmsgatan 2
040–683 32 55
måndag, augusti 24, 2009

Dockplats 16: Confiterad Kalvbog med rostade maltkorn, äpple, spenatbakelse & rotfruktspuré


Betyg: 10 av 12 sensommardagar

Vädret håller i sig och sommaren består. På Dockplats 16 har de dock redan börjat med höstmeny. Det är inte alltid lätt att förutspå vädret och kocken ska inte behöva lastas för att solen fortfarande skiner och temperaturen är över 20 grader.

Maten smakar riktigt bra och är vällagad om än kanske lite pompös till namnet. Äpple och maltkorn ger trevlig syra och lite annorlunda tuggmotstånd. Varje ingrediens kommer fram trevligt i rätten.

När löven gulnar och vinden tar i passar den här maten som en tajt stövel, då kommer vi gärna tillbaka. Innan dess blir vi mest lite irriterade över att allt ska vara confiterat hit och confiterat dit. Stek skulle det lika väl kunnat heta.

Pris: 95 kronor

Dockplats 16
Hallenborgs gata 19
211 19 Malmö
torsdag, augusti 20, 2009

Fiskboden i Lomma: Friterad spätta med remouladsås


Betyg: 9 av 12 fina fiskar


Fint väder och cabben nere. Då blir det fiskeboden i Lomma. Nu ska det provas nytt, sillamackan är ju en klassiker. Så det blev friterad spätta. Att det är färsk fisk märks, den smakar delikat såklart och remouladen är god. Salladen är lite tråkig.

Pris: 85 sensommarvindar

Kajgatan 1A
Lomma
onsdag, augusti 19, 2009

78:ans grill: 150-grammare med ost och pompa

Betyg: 5 av 12 korvaluor

78:an bjuder inte på några överraskningar. Det är kort och gott en grillkiosk, men troligen en av Malmös bästa (vi tänker inte ge oss på att testa alla). De har inte tusen rätter att välja på utan tvärtom. De håller sig till det klassiska urvalet, här saknas såväl falafel som kebab på menyn. Dock har de en vegansk burgare för de som inte äter kött.

Dessutom har de de där finräfflade frittarna som man fick på 80-talet. Självklart med pommeskrydda.

Antagligen gör de inget själva mer än att steka till burgare och hacka salladen. Men de gör alldeles utmärkt och med omsorg.

Pris: 65 kronor (burgare, pommes och läsk)

78:ans grill
040-300111
Amiralsgatan 78
214 37 MALMÖ
tisdag, augusti 18, 2009

Plocke Pinn: Grillad tonfisk med tropisk fruktsalsa och bönris

Betyg: 4 av 12 bakåtslick

Vänta nu här...? tänkte vi när vi kom in på Plocke Pinn. Det var något som inte stämde riktigt med ett av vårt favoritställe så här första dagen efter det har varit semesterstängt. Det spelades John Mayer ur högtalarna, personalen var utbytt, priserna skiljde sig på lunchmenyn och rätterna lät inte som de har gjort innan. Men men tänkte vi, det kan ju vara bra ändå.

Salladsbordet och brödet var lika fint som innan så vi var nöjda och glada, fram tills vi fick in tonfiskrätten. Tillagningen och receptet var inte bra. Tonfisken var snustorr och smakade absolut ingenting, inte ens salt. Fruktsalsan var ingen hit och riset tråkigt. Efter att ha saltat så blev rätten bättre men det var fortfarande helt för torrt överlag.

Vi är hoppas och ber att detta bara var ett snedsteg och att Plocke Pinn fortsätter leverera god lunch i framtiden.

Pris: 86kr

Plocke Pinn
Bergsgatan 29
214 22 Malmö
Tel: 040-23 37 50
måndag, augusti 17, 2009

Brogatan: Grillad entrecote med basilikasmör


Betyg: 11 av 12 grillpannor

En gammal favvis har öppnat igen efter sitt sommaruppehåll. Det är efter luncher som den här som vi påminns om hur mycket lyxigare, godare och bättre (nåja lite stabbigare ibland) mat vi äter sedan vi började blogga om luncherna. Det är värt den där lilla extra kronan.

De ugnsbakade potatisarna, sparrisen och rödvinskyn var klockrena till köttet och smöret. Kanske hade Brogatans entrecote fått lite för mycket värme för oss, men på det hela taget är detta så prisvärt det kan bli.

Pris: 85 kronor
fredag, augusti 14, 2009

Bullen: Halv grillad kyckling med pressgurka, gelé och gräddsås


Betyg: 12 av 12 Malmöfestivaler

Det blev ytterligare ett besök på Bullen denna veckan. Anledningen är helt enkelt att deras grillade kyckling ger dig vingar.

Det här är husmanslunch när den är som allra bäst. De lagar till den lite då och då och vi har nog prickat in alla de tre senaste gångerna. Vi har aldrig ätit någon bättre grillad kyckling med gräddsås. Är ni fågelätare så är detta ett måste, det gäller bara att bevaka deras hemsida så man är beredd när den landar på tallriken nästa gång.

Att vi äter samma sak på samma ställe kanske blir lite tjatigt för att som läser bloggen kontinuerligt, men vi hoppas ni förstår att vi inte kan missa en kylling på detta stället. Fanfartastiskt helt enkelt.

Tidigare grillade kycklingar på Bullen här och här.

Pris: 77 kronor

Bullen - Två krögare
Storgatan 35
torsdag, augusti 13, 2009

SMAK: Pappardelle med bräserad purjolök, pecorino och salvia


Betyg: 8 av 12 purjolökar

Nytt besök på SMAK idag. Mycket gott bröd som sagt innan, salladen är åt det tyngre hållet med mycket bönor och potatis men är helt ok.

Arapa-papapapapardelle med massa purjo stod på menyn. Det blir lite fattigt med så dominant löksmak. De hade varit lite flitiga med saltkaret också så betyget kan inte bli så högt. Vi väntar fortfarande på den där höjdarrätten på SMAK.

Pris: 85 rivna rikskuponger

S:t Johannesg. 7
onsdag, augusti 12, 2009

Gökboet: Grillad kyckling med couscoussallad

Betyg: 4 av 12

Idag slank vi in på Gökboet vid Lilla Torg. Det var inte rikligt planerat, men ofta blir matupplevelsen större om den kommer som en överraskning. Dessutom blir inte besvikelsen så stor när man inte har några förväntningar.

Med detta i åtanke kan vi bara säga att maten på Gökboet är tråkig. Rätt smaklös historia. Det verkar varken finnas tanke eller kärlek bakom anrättningen. Men samtidigt mättar den och ingredienserna kändes fräscha så därför kan vi inte ge dem ett sämre betyg. Dessutom hade vi ju inte några förväntningar...

Pris: 69 kronor

Lilla Torg 3
211 34 MALMÖ
tisdag, augusti 11, 2009

Bullen: Smörstekta spättafiléer med sparris och bearnaisesås

Betyg: 11 av 12 fullträffar

Bullen fortsätter att leverera klockren husmanskost till ett bra pris. Potatisen var perfekt kokade, bearnaissåsen underbar, fisken var saftig och sparrisen ett trevligt inslag.

Allting var så fruktansvärt gott idag att man bara ville be om mer och mer och mer. Det enda vi skulle vilja lägga till denna upplevelse är ett gott bröd till salladen, då är det en 12a, no doubt.

Det här är definitivt ett av våra favoritställen för tillfället!

Pris: 77kr (Tar de rikskuponger? jajamensan!)

Bullen - Två krögare
Storgatan 35
måndag, augusti 10, 2009

Välfärden: Potatisomelett

Betyg: 6 av 12 fyllda inkorgar efter semestern

Konst o Køkken is no more, de satsar tydligen endast på catering. Känns inte det lite 80-tal alternativt tidigt 90-tal över den satsningen? I deras gamla lokaler på Västra hamnen huserar nu istället; Restuarang Välfärden. Och det känns initialt endast som de bytt namn fast än namnet konst o køkken lever kvar lite på menyer osv. Nu är det ju inte det trevligaste att recensera en potatisomelette för ärligt talat hur kul kan en sådan bli och den som serverades idag var kanske så rolig en tråkig potatisomelette kan bli, men den fick då saltas en del. Det som stack ut idag var brödet, mycket gott annars var det ganska plant. Vi prövar igen när menyn ser bättre ut, för det här kan nog ändå bli bra.

Ps. glöm inte att fylla på kaffet.

Pris: 70 kr

Välfärden
Anckargripsgatan 3
Malmö
fredag, augusti 07, 2009

Atmosfär: Sej med nypotatis och rödbetor

Betyg: 12 av 12 businessluncher

Herregud va bra Atmosfär är... Om man nu känner att man kan lägga 95kr på en lunch ibland så ska man gå till Atmosfär för där kommer man inte bli besviken. Allt stämde som vanligt, brödet var gott, servicen var kanon och huvudrätten utsökt och perfekt, man kan inte be om mer än detta.

Atmosfär, we salute you!

Pris: 95kr

Atmosfär
Fersens v. 4
21142 Malmö
040-12 50 77
onsdag, augusti 05, 2009

Major Nilsson Kök & Butik: bouillabaisse med lax,musslor och pumpafrö

Betyg: 10  av 12 stödkäppar

Så var det dags att se om "det nya skogströms" bara hade tur den första gången vi var där och provsmakade. Så var inte fallet, på Major Nilssons så förlitar de sig inte på tur utan på deras skicklighet. Även om salladsbuffén var lite mindre än innan så var allt annat perfekt, fina råvaror och goda smaker. Vi gillade speciellt pumpafröna i soppan som skapade en fin struktur och även tillförde i smakväg.

Men tyvärr tar de ej rikskuponger som skogströms gjorde...

Pris: 85kr

Major Nilssonsg 6

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv