måndag, augusti 30, 2010

India: Tandoori samt stark linsgryta


























Betyg: 9 av 12 bra kombinationer

Oftast brukar det vara svårt att kombinera riktigt bra styrka för vissa av oss. Denna gång var linsgrytan styrka tre av fem och gick riktigt bra ihop med resten. Annars är det inte mycket att säga, India tillhör en av våra indiska favoriter.

Pris: 70 plus 10 för Naanbröd, tar rikskuponger


Restaurang India
Amiralsg. 13, Malmö
040-12 22 45
fredag, augusti 27, 2010

Gränden: Laxspett med potatisgratäng

Betyg: 8 av 12 ljus brinner aldrig ut

En kort recension av Gränden är: Ok mat, fin miljö. För att göra texten lite längre får vi jämföra med förra gången vi var här.

Då imponerades vi av den trevliga miljön. Den är lika fin denna gången förstås, men som med allt annat som man har sett och upplevt tidigare så försvinner wow-känslan lite. Men visst är det mysigt, innergården är absolut det bästa med Gränden.

När det gäller maten så smakar den i princip likadant som då. Ok. Lite för mycket "färdiglagat" och lite för dålig sallad.

Men de ska ha ett klart plus för att portionerna har ökat och att de har inte har höjt priset.

Pris: 79 kronor eller Rikskuponger
torsdag, augusti 26, 2010

Plockepinn: Långtidsbakad fläsksida med, pepparrot, rotmos och dillbuljong


























10 av 12 dillen på dillidillar

Plockepinn är stabila i toppen. De kör vidare på ett riktigt bra koncept med en veg, en fisk och en kötträtt varje dag. Till det kommer bra bröd och sallad med frukt som man kan ta efteråt. Dagens långtidbakade fläsksida var som vi nuförtiden väntar oss perfekt tillagad. Enda plumpen i protokollet var att dillbuljongen inte behövde kompletteras med dill på toppen. Rotmoset och pepparroten dillades bort. Med de differentierade priserna som har införts så känns det som varje gång vi är på besök så ökar det med nån krona.  Ändå en riktigt god rätt väl värd en tia.

Pris: 88 riksdaler eller rikskuponger.

Plockepinn
Bergsgatan 29
tisdag, augusti 24, 2010

Bullen: Spätta Öresund

























Betyg: 12 av 12 Dragørvibbar

Det finns två rätter som vi inte missar då Bullen tar fram sin lunchmeny. Den ena rätten är förstås Kycklingen men sen har vi även Spätta Öresund också. Två klassiska rätter på ett klassiskt ställe. Vad mer finns då att säga om denna rätt som inte sagts tidigare. Ja, det är kanske som att be en konstkritiker berätta något nytt om Mona-Lisa. Det enda som kvarstår är att det är vackert att titta på och det smakar som Da Vinci handpillat räkorna själv. Mumma.

Pris: 82 kr, tar rikskuponger
måndag, augusti 23, 2010

Söderbloms: Kåldolmar


Betyg: 7 av 12 kalsipper

Söderblom andas 70-tal. Inte bara för att de spelade ABBA när man kliver in genom "loungen" utan också maten. Att de har ofta har wienerschnitzel bland luncherbjudanderna säger kanske ett och annat.

De lagar helt ok mat. Verkligen inget som sticker ut, som får en att höja på ögonbrynet eller minnas tillbaka till när hungern sätter in. Men det är rejäla portioner och de håller en jämn medelnivå. Vi tror det är det som får folk att komma hit.

Kåldolmarna och skysåsen smakar precis som förväntat. Gott. Salladsbuffén är väl tråkig och franskbrödet från Coop man får till hade man kunnat vara utan.

Pris: 74 kronor
fredag, augusti 20, 2010

Modomio: Funghi med parmesan



Betyg: 6 av 12

Det var många saker som gick snett i dagens lunch, beställningar glömdes bort, blandades ihop och krånglades till. Men efter mycket om och men så fanns där en ursäkt, en pizza och rikskuponger för 60kr på vårt bord. Alla har sina dåliga dagar och idag var Modomios dåliga dag.

Pizzan var däremot väldigt god när vi väl fick smaka på den.

Pris: 60kr eller 60 rikskuponger


Modomio
St Nygatan 17c
onsdag, augusti 18, 2010

Välfärden: Örtrostad kyckling med sövdecidersås,pressgurka,vinbärsgele samt persiljepotatis



























Betyg: 9 av 12 sommarlängtan

Återbesök på trevliga Välfärden. Mycket vällagad mat som vanligt men idag fattas den där berömda lilla pricken över i:et. Kanske var det den något slaffsiga uppläggningen och att maten inte riktigt hade samma kvalitet som tidigare som gjorde oss lite besvikna. Missförstå oss inte, det är fortfarande jättebra mat på Välfärden, det är nog bara så att maten inte nådde våra höga förväntningar för här äter man gott nästan alltid.

Återigen, kom innan halv 12 här. Kön slingrar sig nästan ända ut på gatan redan vid kvart i 12. Annars ett bra salladsbord och bra med juicer och kaffe på köpet till lunchen. Vi kommer gärna tillbaka!
tisdag, augusti 17, 2010

Kronströms: Lax, svampstuvning o Potatis



























Betyg: 10 av 12 Smørrebrød

Någonstans på denna bilden gömmer det sig en underbart tillagad bit lax. Den var så där på gränsen till att vara underkokt men de höll sig precis på rätt sida av kokpunkten. Svampstuvningen var även den kanon och fina potatis därtill. Nej, Kronströms var riktigt bra. De verkar fokusera på smørrebrød men har även en dagens. Där var lite lite folk och är ett perfekt ställe för en privat affärslunch eller kärleksmöte kanske...Äta gott kommer man göra i vilket fall.

Det som tar ner betyget från en fullpottare är priset samt brödet innan. Riktigt tråkigt bröd. Sen kunde det kanske vara lite mer på tallriken men mest för att det var så väldans gott!

Pris: 98 kr, tar rikskuponger

Restaurant Kronströms
Västergatan 16
Malmö
fredag, augusti 06, 2010

Far i Hatten: Kalkonbröst med varm bulgursallad

Betyg: 7 av 12 folkliga parker

Far i Hatten ligger som bekant mitt i Folkets park. Lokalerna är riktigt trevliga och det känns liksom lite festligare när man är här. Lite som i Tivoli i Köpenhamn fast "light" versionen då.

Nya krögare tydligen och de satsar på mat från grunden enligt egen utsago. Det var förvisso inget fel på maten, förutom att en ynka pastabit hade av någon anledning kommit på tallriken. Skumt tyckte vi, och när vi frågade varför en stenhård pennepasta bit var på tallriken hade den bara kommit på villovägar. Tråkigt men slarvfel kan vi alla göra, dock undrar man lite hur hanteringen sköts i köket.

Maten smakade bra, dock var portionerna på tok för små. Tallriken på bilden är i formatet liten och för att vi skulle bli ordentligt nöjda hade vi gott kunnat få en portion till. Nu äter vi förvisso mycket men det var i snålaste laget. Vi kommer dock gärna igen och kollar läget, om inte annat för det goda kaffet efter maten som ingick.

Pris: 80 kr
onsdag, augusti 04, 2010

Mai thai: Currygryta med tofu och ris


Betyg: 10 av 12 guppande luncher

Semestertiderna börjar avta och luncher intas. Det var ett tag sedan vi bordade thaibåten vid Dockan och blev väldigt glada av att maten fortfarande håller en god kvalitet.

Rätten innehöll egentligen kyckling men den gick alldeles utmärkt att byta ut mot tofu. Även om man vanligtvis äter kyckling brukar det vara ett ganska bra tips på thaiställen eftersom de ofta bjuder på lite mer grönsaker i grytorna då.


Maten var riktigt god, med lite lätt syrlighet. Dock kan de skippa isbergssalladen och burkmajsen. Malplacerad är ordet.

Även om vi inte riktigt än är tillbaka i full styrka hoppas vi kunna bjuda på lite fler recensioner. Någon måtta får det vara på semesterledigheten.

Pris: 80 kronor, tar även Rikskuponger

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger