fredag, februari 18, 2011

La Couronne: Fisksoppa



Betyg: 8 av 12 pernod-grimascher

Lunch på La Couronne tillhör inte vanligheten för oss, för det första har de bara öppet på fredagar och för det andra är det insläpp först klockan 12. Eftersom vi lunchfantaster vill undvika väntetider brukar vi redan ha hunnit äta klart vid den tiden.

Fisksoppan är verkligen en av La Couronnes klassiker. Soppan är gräddig, smörig och spetsad med en skvätt pernod, tillräckligt för att det ska rycka till lite i baguetten.

Ingredienserna är annars en torskliknande fisk som göttar ner sig med musslor, selleri, tomat och ett uns  saffran. Det smakar kort och gott riktigt bra. 

Sallad hoppar de över, men bröd får man till som har en aura av bake-off över sig. Skulle man få önska skulle det vara bakat på surdeg på det där riktigt franska sättet istället.

Pris: 90 kronor eller Rikskuponger

1 kommentarer:

Anonym sa...

Schyst blogg! Har i en period nu varit intresserad av att testa nya matställen i Malmö då jag är en stor mat-älskare. Precis vad jag söker BOOKMARKINGG...

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger