fredag, februari 25, 2011

Nicos gyros: Gyrostallrik



























Betyg: 9 av 12 Hellas

Vid första anblick ser ju detta inget vidare ut. En del får vi skylla på kameran och ljuset inne på Caroli City men det sprakar ju inte direkt om denna rätt, men köttet är fantastiskt. Nicos hade själv en monolog på ca 10 minuter om att han inte tror på produktutveckling och att man inte ska lyssna för mycket på vad folket vill ha. Man tappar sitt koncept enligt honom och efter några år känner man inte längre igen sin egen produkt. Det är värt att tänka på och det tog 10 år av tjat från sina kunder att han lade på denna fetaost bit. Det gjorde han i och för sig rätt i. Nicos har funnits länge i Malmö, säkert sedan 60-70 talet (nu höftar vi) och vi är i alla fall glada för att han inte ändrat sitt koncept vad det gäller att smaksätta köttet. Det är otroligt gott kött och marinaden är klassisk men ändå spännande.

Det finns dock ett stort minus som drar ner betyget en del. Portionen är i minsta laget. 20% större portion och lite mer gurka och vitlök i tzatzikin, då vi talar om en lunch i toppklass.

Pris: 70 kr

Inne på Caroli City
Malmö
tisdag, februari 22, 2011

Bullen: Stekt spättfilé med stuvade champinjoner



Betyg: 11 av 12 byten av miljö

Tillbaks på Bullen och vi välkomnas som vanligt av den trevliga personalen och valet mellan vatten, mjölk, lingondricka och lättöl som ingår i dagens.

Dagens spätta är underbart tilllagad, vi gillar speciellt att den är stekt istället för friterad så att man känner smaken av fisken lite mer. Såsen är god och potatisarna håller som vanligt världsklass.

Pris: 82kr eller rikskuponger

Bullen - Två Krögare
Storgatan 35 
fredag, februari 18, 2011

La Couronne: Fisksoppa



Betyg: 8 av 12 pernod-grimascher

Lunch på La Couronne tillhör inte vanligheten för oss, för det första har de bara öppet på fredagar och för det andra är det insläpp först klockan 12. Eftersom vi lunchfantaster vill undvika väntetider brukar vi redan ha hunnit äta klart vid den tiden.

Fisksoppan är verkligen en av La Couronnes klassiker. Soppan är gräddig, smörig och spetsad med en skvätt pernod, tillräckligt för att det ska rycka till lite i baguetten.

Ingredienserna är annars en torskliknande fisk som göttar ner sig med musslor, selleri, tomat och ett uns  saffran. Det smakar kort och gott riktigt bra. 

Sallad hoppar de över, men bröd får man till som har en aura av bake-off över sig. Skulle man få önska skulle det vara bakat på surdeg på det där riktigt franska sättet istället.

Pris: 90 kronor eller Rikskuponger
torsdag, februari 17, 2011

La Trattoria: Entrecote med bearnaisesås (veckans special)


























Betyg: 3 av 12 gråstekta potatisar

Nu har det gått nästan ett år sen vi var på La Trattoria. Nästan samma rätt lockas vi välja. Tyvärr har det blivit sämre. Köttet är bättre stekt men resten är inte bra. Potatisen är grå och återuppvärmd, såsen glömde de först och sen kommer det in en kall en. Utspridda kryddor runt tallriken i bästa céderstil. Zucchini-vitlökssoppan innan var i saltaste laget, salladsbordet lite tråkigt. Nej, tyvärr, detta blev inte så bra.

Pris: 95 kronor (tar riks)


La Trattoria 
Östra Tullgatan 7
onsdag, februari 16, 2011

Lundavägens Grill: Pannbiff med lök


Betyg: 7 av 12 lass

Pannbiff har blivit en innerätt, det serveras nuförtiden till hipsters på de coola ställerna. Det har Lundavägens Grill vetat om sedan de öppnade även om det är ett annat klientel som besöker dem. Cirka 90 procent av besökarna har så kallade blåställ i olika kulörer och vi kontorsråttor känner att vi också snart måste skaffa oss ett riktigt jobb.

Det är inte snyggt upplagt och salladsbuffén är ingen höjdare, men de vet hur man gör en pannbiff och du får äta så mycket du orkar för dina 70 kronor. Dessutom kan man välja att lägga upp maten själv, men lämna pincetten hemma.

Skulle du dessutom får smak på fler rätter när du besöker dem är det bara att lassa upp dem också på tallriken.

Det vi saknar gentemot de finare ställena är dock de rårörda lingonen.

Pris: 70 kronor eller Rikskuponger


Flintrännegatan 21
måndag, februari 14, 2011

Malmö Kebab: Stor kebab med läsk


Betyg: 9 av 12 köttorgier

Det är här är en rejält trevlig kebab. Visserligen nästan bara kött, men väldigt god smak och ett frasigt grillat bröd till.
Mättnaden blev vi mycket nöjda med, den håller i sig hela eftermiddagen.
Vi undrar om inte det inte är det här stället som låg i saluhallen tidigare. Är det någon av er som vet mer om det?

Pris: 55 kr eller Rikskuponger inkl läsk.
Amiralsgatan 88A
onsdag, februari 09, 2011

Plocke Pinn: Skrubba med champinjonsås, räkor, dill och potatispuré


Betyg: 10 av 12 kära återbesök

Det var ett tag sedan vi besökte Plocke Pinn. Ni som brukar läsa vår blogg är säkert medvetna om att vi oftast gillar maten de serverar, dagens visit blev inget undantag från det.

Skrubba är en lite underskattad plattfisk, inte lika fin och dyr som sina kusiner, men smakar väldigt bra i den här anrättningen. Räkorna kändes färska och handpillade och är säkert så även om de inte gör det själva på restaurangen (vi frågade dock aldrig).

Moset mättar rejält för er som är extra hungriga på lunchen och svampsåsen passar väldigt bra till de övriga ingredienserna även om vi kanske inte trodde det innan första tuggan.

Salladen och brödet är fortfarande bra på Plocke, det som genom åren har blivit sämre är dock priset.

Pris: 92 kronor eller rikskuponger
onsdag, februari 02, 2011

Hai: Friterad karré, riven vitkål och ris.


Betyg: 11 av 12 har nog skämtsamt sagt "Hai på dai".

Hai är en mycket trevlig lunchrestaurang och även kvällsrestaurang, men det tar vi inte nu. Hai är levande och inspirerande. Både när det kommer till maten och till inredning.

Dagens rätt är verkligen helt rätt! Låter eller ser kanske inte så spännande ut. Vanligt ris och lite vitkål med en köttbit på. Det kan vi isf hålla med om. Men nu är det så att i det minimalistiska finns ett samspel som är klockrent, köttet och dess panering står i centrum med mycket smak. För att dämpa detta så bjuder man in riset och för att få lite hårdare konsistens på det hela så bjuder man även in vitkålen. Tillsammans är dom som gjorda för varandra.

Nej, det här är en riktigt bra lunch!

Pris: 85 Kr eller rikskuponger inklusive vatten

Restaurang Hai
Davidhallstorg 5 
tisdag, februari 01, 2011

Restaurang Scout: Fiskfärsbiff med kryddsyltade morötter och chiligrädde

Betyg: 10 av 12 nöjda kunder

Hos scout så blir det alltid något spännande och ovanligt och så också idag då de bjöd på otroligt goda fiskfärsbiffar. Biffarna var helt klart det godaste på tallriken men de syltade morötterna, potatisen och chiligrädden hade också sin plats i denna välkomponerade rätt.

Vill ni komma ifrån standard husmanskost lunchen men inte flippa ut helt för mycket så är Scout ett riktigt bra val.

Pris: 95kr eller rikskuponger


Restaurang Scout
Hansacompagniet plan 2
Malmborgsgatan 4

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger