torsdag, augusti 25, 2011

Plockepinn: Risotto på sparris och spenat

























Betyg: 11 av 12 vägarbeten sker i Malmö

Lunch i Malmö har lämnat festivalens stekos och mat från alla världens hörn och styrt skutan mot en numer klassiker. Plockepinn och dess husman.
Risotton är, skulle vi vilja påstå, perfekt. Krämig, full av parmesan och smakrika sparrisar. Nej det finns inte mycket att klaga på. Är man dock riktigt hungrig så är portionen i minsta laget. Dessutom har Plockepinn en riktigt bra salladsbuffé som bjuder på lite frukt efter maten. Om man nu inte väljer en god kopp kaffe. Har man sen ingen självdisciplin eller hyfs, så äter man alldeles för mycket av det väldigt goda brödet.

Ta er dit och njut!


Pris: 86 kr eller riks inklusive sallad, vatten och kaffe.
onsdag, augusti 24, 2011

Asien: Gryta på ryggbiff och vårrulle


Betyg: 10 av 12 lingoninköp

Eftersom vår plan idag var att handla lite av säsongens gröna på Möllevångstorget så fick det bli en lunch i närheten av det.

Asien är ett säkert kort, dels för sina fantastiska vårrullar med egna plommonsås men också för hur prisvärd maten är. En lunch under 60 kronor växer inte på träd längre och blir definitivt mätt. Biffgrytan med färska grönsaker smakade kanske lite väl mycket soja, men det har vi överseende med. Allt som allt var det riktigt smakrikt.

Det enda negativa är väl att man suktar efter deras nudelsoppor även på lunchen.

Pris: 59 kronor eller Rikskuponger
tisdag, augusti 23, 2011

Gränden: Kycklingspett med potatisgratäng




























Betyg: 8 av 12 semestervibbar

Det har blivit en liten tradition, då det är festival i staden så slinker vi in för ett grillspett på Gränden. Detta gör vi bara en gång om året och det räcker gott. Inte för att det är dåligt, mest för att från första tuggan så smakar det exakt likadant som tidigare. Det är lite som en Big Mac, smakar alltid samma.
Grillspettet är för den delen inte så illa och vi föredrar nog detta spett framför andra som just nu intas på festivalen.

Nä, det är inte för en smakupplevelse man går hit. Hit går man får att mjölka semestern lite till, det är ju lite av ett turistfälla. Minus de skyhöga priserna, 79 kr för denna tallrik, ink lingondricka, salladsbuffé och vitlöksbröd är ju inte dyrt alls, sen är innergården ett mysigt ställe det kan man inte komma från. Således rekommenderar vi er att åka hit, i alla fall en gång om året. 

Pris: 79 kr, tar riks



måndag, augusti 22, 2011

Malmöfestivalen: Vildsvinskebab


Betyg: 2 av 12 grymtningar

Klart dyrast av de hittills testade luncherna på Malmöfestivalen blir också den sämsta. Visst, köttet smakar kryddor och så, men förutom det är en det enbart pitabröd, vitlökssås, isbergssallad och rödlök. Det är alldeles för dyrt när kilopriset på Åke P:s vildsvinskött brukar ligga på 80 spänn på Maxi. Det får antingen bli ett lägre pris eller att de slänger in en näve smörstekta kantareller i plockhandsken, då hade den blivit lite mer spännande också.

Pris: 70 kronor, obs läsk kostar 20 kronor extra

Malmöfestivalen: Aroma vinbar - Fisksoppa


























Betyg: 9 av 12 förhandsfavoriter

 Vinnaren i Sydsvenskans Bongs tester blev denna soppa. Och visst är den god, bra tillagad och bra råvaror. Fisk, musslor, räkor och grönsaker i en tomatgräddig soppa. Lite i mista laget för lunch är det och nyskapande är det endast i festivalmatshänsyn. För 55:- blir det en klar nia.

Pris: 55 kronor eller rikskuponger.

Malmöfestivalen: Texasburgare





























Betyg: 5 av 12 festivus

Frasen "Don't belive the hype" som utalades så krafigt av en lätt pårökt Flavor Flav har väl aldrig stämt in så mycket som på Texasburgaren på Gustav Adolfstorg (Den som ligger i hörnan av busshållplatsgatan). Hypen är tydlig, vi är ute i god tid men ändå har en 50 m kö bildats och förväntningarna skruvas ju upp en del. Vad är det för gott alla väntar på? Jo, det är en hamburgare, Texas style. Vad innebär då detta Texas? Tydligen lite fetaliknande ost, extremt vanligt i Texas. Dessutom lägger de på feferoni och ajvar. Sånt som George W Bush fick via Barbara's bröstmjölk således.

Nä inget Texas så långt ögat når, men hamburgaren är för den delen inte så fel. Den slinker ner, dock kommer vi inte stå i någon kö för att inmundiga denna burgare. Så bra är den inte, den är bara ok.

Pris: 55 kr

Malmöfestivalen: Dansk Fläskstek med svål, rödkål i bröd.




































Betyg: 9 av 12 ställer sig i kön som är längst...


Stekos, kö, armbågar och folk som är lediga. Är det verkligen värt det? Klart det är, det är super trevligt. Även om man bara har en kort lunch.
Dagens maträtt är en överraskning. Riktigt, riktigt bra! Hoppas vi har rätt när vi antar att allt är fixat av personalen och inte av ett större företag som kör ut det färdigt till tältet. Det smakar som mors hemlagade stek och rödkålen smakar som en riktigt bra tillagad rödkål. Ovanpå detta en perfekt mängd (till portionen) äppelmos. Ja, man blir tårögd.
Det som tar ner betyget är brödet och storleken på portionen. Brödet är trist och perfekt till att meta småfisk i en insjö. Degigt alltså. Sen portionen, den är i minsta laget. Vi vet, den kostade bara 45:-, men vi behöver nästan 2 stycken för att bli mätta.
Det viktiga är dock smakerna och dom är klockren.

Pris 45:- inklusive inget annat.
fredag, augusti 19, 2011

Delikatessen: Biff Lindström




Betyg: 12 av 12 festivalöl

Vi har tidigare mest testat fisk på delikatessen då vi tyckt att det var deras starka sida, att laga fisk alltså.
Men med dagens Biff Lindström visade de var skåpet skulle stå även gällande djur med fyra ben. Jisses vad perfekt denna Lindströmare var. Kaprisen var där men tog inte över, färsen var nymald och såsen perfekt. Kunde inte bli bättre. Nä, skit i festivalmaten nu och ät lite riktig mat på Delikatessen istället. Det önskar vi att vi kunde göra men vi känner en plikt att testa lite festivalkäk. Tipsa oss gärna om de bästa ställena på festivalen i år.

Pris: 90 kr, tar riks
tisdag, augusti 16, 2011

Kvarnby byakrog: Veckans Plankstek - Laxplanka


























Betyg: 8 av 12 plankor i solen

Det är inte ofta man äter en plankstek till lunch. Men vi kunde inte motstå det på Kvarnby byakrog idag.
Det tar lite längre tid att få in men det var en av de bästa vi testat. Laxen var bra tillagad, choronsåsen god, calamaresen ok och grönsakerna bra.
Det blir som alltid mastigt med en sådan rätt. För priset blir det ändå en åtta. Var finns bästa planksteken i stan?

Pris: 95 kronor eller rikskuponger

Kvarnby byakrog
Klågerupsvägen 469
http://www.kvarnbygk.com/restaurang.html
måndag, augusti 15, 2011

Spoonery: Kåldolmar med sås, potatis och rårörda lingon



Betyg: 11 av 12 skedlösa rätter

De som jobbar i Slottstaden har verkligen fått ett trevlig tillskott med denna lilla lokal. Precis som efter förra gången vi var här så blev vi väldigt nöjda.

Denna gången serverades maten på riktigt porslin och med bestick och så har de dessutom höjt priset med en tia. Det saknas dock bröd och lite smör och varför inte kaffe efter maten för att det ska nå till de riktiga höjderna.

Men maten är riktigt, rikligt god. Det finns i princip inga bord inomhus att sitta vid men än så längre lever sommaren, eller drömmen om den, och man kan sitta ute. Det ser ut som att de håller på att expandera lite till lokalen intill, men om det föreligger så eller inte vågar vi inte säga.

Pris: 75 kronor eller Rikskuponger

http://www.spoonery.se
Östra Stallmästaregatan 2
onsdag, augusti 10, 2011

Vieng Thai: Käeng ped

Betyg: 6 av 12 är tillbaka från semestern.

Ok,vi är fullt medvetna om att vi har varit här mer än en gång tidigare. Det som är lite annorlunda med detta besök är att det inte var alls lika bra som det brukar. Förrätten som var friterad kyckling med sesamfrö var dock klockren. Full av spännande smaker och allt annat än torr.
Sen har vi då huvudrätten som inte var vad vi hoppats på. Ganska smaklös och till 70% bestående av äggplanta. Äggplanta är kanske mångas favorit, men inte vår. Vieng Thais grytor brukar ha lagom hetta och mycket smak och det saknades idag. Men vi kommer inte sluta åka hit. Alla gånger hittills har det varit bra och det ska inte glömmas.

Pris: 60 kr eller riks inklusive vatten och en riktigt god kaffekaramel efter måltiden.
tisdag, augusti 09, 2011

Street Food: Friterad kyckling med tandooriris och wasabimajonäs


Betyg: 10 av 12 vänthallar

Vinnaren av Top Chef Masters, Marcus Samuelsson, har hittat till Centralstationen i Malmö med sin snabbmatskedja Street Food.

Maten är en blandning mellan asiatiskt och amerikanskt kan man nog säga. Kycklingen är smått fantastisk och känns nyfriterad och knaprig. Riset är dock lite torrt även med wasabimajjon till. Men det är intressanta matkombinationer och smaker, ett väldigt välkommet inslag i lunchutbudet.

Det nya mattorget i den gamla vänthallen känns som om det bara måste lyckas. De andra så kallade Food court som vi har i Malmö och som håller på förtvina går liksom inte att jämföra med. De har på sin höjd en god kebabsallad eller en rejäl fläskpannkaka. Och även om alla matställena inte har öppnat än och vi bara har testat en av dem så får vi nog nästan redan nu räkna detta som Malmös bästa Food court.

Det enda negativa var att priset var väl högt för en lunch. Mätta blev vi dock.

Pris: 89 kronor eller Rikskuponger inkl dryck
måndag, augusti 08, 2011

Luftkastellet i Slakthuset: Spaghetti och köttfärssås





























Betyg: 10 av 12 jobbångest

Hur i hela världen kan man ge så högt betyg till en vanlig spaghetti och köttfärsås undrar ni kanske?
Jo, det beror inte bara på den verkligt goda köttfärssåsen (pastan är som vanligt väldigt tråkig när den ligger i tråg). Det beror även på den andra rätten som vi smakade i denna buffé. Det var en bra schnitzel med skysås och rostade potatis. Det berodde på det goda salladsbordet med grymma oliver som tillbehör. Det beror även på att man kan ta av en god blomkålssoppa med tillhörande gott bröd. Det beror på en massa komponenter som gör Luftkastellet i Slakthuset till vårt favorit bufféställe. Slutligen kan det bero på att vi är så glada att vara tillbaka på jobbet så att det smittar av sig på våra omdömen. Troligtvis är det så...

Pris: 85 kr, tar riks

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger