tisdag, oktober 18, 2011

Stadshuset: Kokt fiskfilé med ägg o persiljesås samt gröna ärtor



Betyg: 2 av 12 medborgerliga rättigheter 

Den mat som bygger de kroppar som bygger Malmö står på dagens agenda. Vi blev minst sagt inte så imponerade. Snarare lite upprörda, om de människor som tar beslut av vad som är bra skolmat inte äter bättre själva (och kanske till och med tycker det är gott) så förstår vi varför skolungdomarna klagar.

Vi kan börja med semantiken. Fiskfilé. Tonfisk? Ål? Gädda? Vi lägger egentligen ingen värdering i vilken fisk det var, men de kunde åtminstone skrivit ut det på menyn. Det smakade visserligen som pangasius så vi får anta att så var fallet.

Nästa punkt får vara äggsåsen. Vi minns vår skolmat lite olika i Lunch i Malmö-gänget, men att det var ägg i äggsås kommer vi alla ihåg. Det kanske var något enstaka ägg även i denna såsen, men i så fall hamnade det inte  på på våra  tallrikar.

 Det brukar ju vara svårt att misslyckas med att värma frysta ärtor om man inte som i det här fallet kokar dem för länge så de blir lite grågröna. Den maskinskalade potatisen hade tyvärr även den kokt för länge och skulle förstås inte vara maskinskalad.

Om man föredrar lättuggad mat så kan man söka sig någon annanstans och beställa en soppa.

När det sedan kommer till smaken så har vi tyvärr inget att tillägga. Den var obefintlig.

Det konstiga var att kön hela tiden var lång.

De som sköter Malmö stad är värda bättre mat, då kan de ju faktiskt se vad som behöver göras i skolbespisningar runt om i kommunen för att få fler av ungdomarna att äta maten.

Ps. Ni som undrar varför vi ändå ger en tvåa så beror det på att vi uppskattar systemet där man ropar ut a la carte-beställningarna via ett pa-system från 70-talet. Sedan Malou drog ur mikrofonkontakten så är det bara i stadshuset denna nostalgitripp kan göras vad vi vet.

Pris: 69 kronor eller Rikskuponger inkl vatten

Malmö stadshus
fredag, oktober 14, 2011

Holy Monkey: 5 dumplings, kimchisallad och nudelsoppa



Betyg: 8 av 12 ånglok

Det känns verkligen fräscht att äta Holy Monkeys ångkokta dumplings, problemet är att vi fortfarande kände lite hunger efteråt. Man kan välja en större portion (8 stycken) för 100-lappen men då blir det lite väl dyr lunch.

Nudelsoppan är sisådär, lite väl vattning, men kimchin är kryddstark och god. Vi valde blandade dumplings det vill säga fläsk, kyckling och vegetariskt på samma gång. Man kan självklart välja att alla är av samma sort.

Vilka som var godast är lite svårt att avgöra eftersom de utseendemässigt var så lika, men de var alla mycket smakrika. Det finns till och med risk att man utvecklar cravings för dumplings efter ett par gånger på Holy Monkey.

Hade vi fått 8 för 85 kr hade det fått ett bättre betyg, det är lite för dyrt med tanke på att det är självservering och billiga råvaror.

Vi vill också slå ett slag för fler sittplatser i Centralhallen. Alla som är där och köper maten är inte människor i farten.

Pris: 85 kronor eller rikskuponger

Malmö centralstation, centralhallen
torsdag, oktober 13, 2011

Lilla Thai: biff med cashewnötter



Betyg: 6 av 12 trappor ned

I en liten källare på Amiralsgatan ligger denna nyrenoverade thairestaurang. De serverar princip samma rätter som alla andra thaiställen i stan.

Trots detta så smakade lunchen lite annorlunda på ett positivt sätt, lite mustigt och syrligt. Vi saknade dock lite färsk koriander och chili.

Pris: 65 kronor eller Rikskuponger

http://www.lilla-thai.se
tisdag, oktober 11, 2011

Brogatan: Grillad Entrecôte med béarnaisesås




Betyg: 12 av 12 en gång är ingen gång

Vi brukar få sug efter brogatans entrecôte men förra gången var en verklig besvikelse. Som tur var har de lyckats toppen denna gång, så vi kan se förra gången som undantaget som bekräftar regeln. Köttet är på topp och såsen likaså, lagom med syra. Morötterna och bönorna har precis rätt tuggmotstånd. Vi säger som vår vän autraliensaren, vi kommer tillbaka.

Pris: 88 riksdaler eller rikskuponger.


Brogatan
Brogatan 12
torsdag, oktober 06, 2011

Kniv och Gaffel: Ärtsoppa med fläsk.



Betyg: 4 av 12 går vilse i Carolis parkeringsgarage.

Kniv och Gaffel är populärt, det har vi märkt, men nu är det dags att vakna gott folk. Detta är inte bra!
Ärtsoppan är vattning eller simmig om så önskas. Ärterna är lite väl hårda för vår smak. Kanske hade man kunnat kula "sönder" halva delen och sen fyllt på med den andra halvan för att få lite av båda. Sen är det tråkigt när fläsket inte får vara med i kokningen. Smaken blir inte speciellt påtaglig.

Salladsbuffén har vi sett förr. Är det ett stort företag som levererar färdiga salladsvagnar, ungefär som företags entrémattor. Någon kommer och hämtar den skitiga och rullar ut en färsk.
Dagens nybakade bröd var ett jordnötsbröd som vi inte uppskattade alls. Mjukt som en mandelkubb satt det fast i gommen länge innan man med ett halvt glas lingondricka lyckades svälja undan det.
Pannkakorna är sega som att dom tillagades igår, kanske någon annanstans… Dessa serveras med endast sylt och vi saknar grädden.
Nej detta var ingen höjdare, men vi lovar att komma tillbaka. Man får inte bara en chans.
Ett plus att det är nära till en bricklämningsstation vart man än sitter.

Pris: 72 kronor eller riks inklusive dricka, sallad och bröd
tisdag, oktober 04, 2011

Eco Asien: Yakitori-spett samt misosoppa




Betyg: 6 av 12 modeord

Eco Asien antyder verkligen att vara en modern japansk/asiatisk ekologisk restaurang. 

Men med plastslådor och andra engångsartiklar samt jätteräkor på menyn så håller vi oss ganska skeptiska till namnet. 

Maten är helt okej. Det är verkligen inget vi hoppar av stolen för, det smakar som förväntat. Det som vi gillar bäst är att stället har anspråkslös inredning som andas storstad. Åtminstone när man går förbi på kvällen och den väldigt upplysta lokalen bländar en. 

Pris: 79 kronor eller riks inkl läsk

Amriralsgatan 23

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Lunch i Malmö

Testade Restauranger