torsdag, mars 29, 2012

Saltimporten Canteen : Oxkind med tomat, fänkål och saffran


Betyg: 9 av 12 hål i väggen
Än så länge serveras lunchen i en tillfällig lokal och den kommande restaurangen är än så länge bara ett hål i väggen. Den är tänkt att bli klar till sommaren.

Maten som serveras är något som kan lagas off-pist och värmehållas i kantiner i den putsade industrilokalen.

Oxkinden var riktigt, riktigt god. Så även den egenbakade surdegsbrödet. Betyget blir dock ingen fullpoängare, man förväntar sig lite mer för 85 kronor. Antingen smaker så att man trillar av bänken eller en bra sallad och att kaffe ingår.

Våra krav för en 12:a kanske låter orealistiska, men vi tror att detta hipstertempel både kan och kommer att leverera en fullpoängare vilken dag som helst.

Pris: 85 kronor, tar tyvärr inte Rikskuponger
tisdag, mars 13, 2012

Operagrillen: Hjortkalops med smörslungad potatis samt rödbetor


Betyg: 8 av 12 tar ton

Det var ett tag sedan vi var på Operagrillen och käkade. Anledningen till att det inte blir så ofta är inte på grund av matkvaliteten utan priset samt att de inte tar Rikskuponger. Det borde vara nån tia billigare och de borde vara intresserad av oss med häften kan man tycka.

Nåväl, kalopsen är god och salladsbufféen riktigt trevlig. Det är en bra lunch. Efter maten får man dessutom en vitaminshot i form av en färskpressad fruktsnaps samt väldigt bra kaffe.

Vi kommer tillbaka, fast vi hade önskat lite kring det där med pris och betalning.

Pris: 95 kronor
fredag, mars 02, 2012

Green Matmarknad: Risotto med kryddsmör och palsternackschips.

Betyg: 5 av 12 får köa ganska länge.

Det här är vårt första besök på Green matmarknad och dess restaurang. Vi både gillar och ogillar. Affären som vi inte ska recensera verkar väldigt välsorterad och skapar ett sug efter att laga och baka både det ena och det andra.
Restaurangen känns till en början också rätt och inbjudande, men sen hamnade vi i matkön. Detta moment stal lite av den upprymda känslan vi bar på tidigare. Risotton gjordes på löpande band. Mycket snabbare än de andra rätterna. Detta resulterade i att vi fick tränga oss förbi hungriga människor som hade valt något annat.
Risotton var krämig som önskas, men väldigt blygsamt kryddad. Smakerna av parmesan och vin var som bortblåsta, inte ens kryddsmöret stack ut. Palsternackschipsen var riktigt bra och var det enda med lite smak i huvudrätten.

Det som verkligen smakade något var de vitlöksmarinerade kronärtskockorna i salladsbuffen. De tog över allt. De smakade väldigt mycket för mycket vitlök.

Pris: 75 kronor eller 75 rikskuponger inklusive salladsbuffé bröd och vatten.

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger