fredag, september 21, 2012

Grand: Stekt kummel, rotsellerikräm med äpple- och mandelvinägrett



Betyg: 12 av 12 storslagna maträtter

Grand är inte bara ett vattenhål för törstiga möllanhispters utan även en lunchrestaurang för dom som jobbar i närheten.

Vi har gjort ett antal stopp hos dem under våra lunchturer och vi har uppskattat maten. Idag överträffade de dock våra förväntningar rejält med en bit fisk.

Framförallt var det kombinationen med mandel och äpple tillsammans med
den milda fisken och rotsellerin så fick oss lyriska. Ett rent fynd för 79 kronor!

Vi hade fortfarande önskat oss lite mer variation på salladsbordet, men det nybakade brödet med fänkål väger upp det.

Pris: 79 kronor eller Rikskuponger
fredag, september 14, 2012

Slagthuset: Helstekt kotlettrad med timjanstekt potatis och hemslagen bearnaisesås.


























Betyg: 11 av 12 orkaner

Svårt att inte ryckas med i Slagthuset lunchkoncept, i alla fall det de visade upp idag.

Vi börjar med ett fullproppat salladsbord där man bland mycket annat kan välja en god ceasarsallad, picklad rödlök, någon typ av fritata (här kan vi vara helt ute och snurra) och som sagt mycket annat gott. Sen har de tre olika sorters smoothies, bara en sån sak. Sen kommer vi till huvudrätten, helstekt kotlettrad som var saftig och god samt egenhändigt slungad bearnaise med fina potatisar. Bra grejer! Där kunde man tänka att det var nog men till kaffet (som ingår) hade de en liten dessertbuffé med olika små bakverk och fromager.

Dessutom kunde man ta med sig lite Romansallad, förpackad i påse, som en gåva med sig hem!

Pris: 85 kr

Slagthuset
Jörgenkockgatan 7 a
Malmö


torsdag, september 06, 2012

Doc Italiano: Tagliolini med pesto, chili, salsicca, kantareller & parmesan

Betyg: 11 av 12 nästan där.

På snudd på full pott för dagens lunch som serverades hos Doc Italiano.
Att man lyckas få pastan så här krämig utan att ha med grädde är beundransvärt. Samma sak gäller för själva pastan. Perfekt kokt, det tjatas ju en del om "al dente" men här hade vi suveränt tuggmotstånd.

För övrigt fick man en soppa och gott bröd som starter och det var lätt att må bra på uteserveringen vid deras bakgård. Värt att notera är även att de har sänkt priserna rejält. Dagens lunch kostar 80 kr, detta var fövisso en specialare som kostade 87 kr men lägre priser och bättre mat är man ju inte bortskämd med...

Hade de stoppat dit några skivor till av salsiccan så hade det varit full pott!

Pris: 87 kr

Doc Italiano
Dockan
Malmö
onsdag, september 05, 2012

Välfärden: Kålpudding

Betyg: 10 av 12 retromöblemang

Man får en väldigt stabilt bra lunch på Välfärden. Det är alltid vällagat och ganska kompromisslöst.
Råvarorna präglas av att vara så lokala som möjligt och det känns som om de bryr sig.

Dagens kålpudding var inget undantag. Grisköttet kom från Ollinge utegrisar och kålen var tydligen skånsk. Men det är sådana aspekter som gör att helhetsupplevelsen blir bra, för att inte tala om smakerna. Nu var såsen något för simmig för vår smak samt känns hummosen på salladsbordet inte riktigt på topp men det är små saker.  Nej, ni som inte varit här kan gott ta en lunch inom kort. Ni blir nog inte besvikna.

Pris: 85 kr
måndag, september 03, 2012

M.E.C.K: Lasagne

Betyg: 8 av 12 Skyddsrum

M.E.C.K har anammat systemet med rabatt för "early birds" dvs de som väljer att käka innan kl 11:30 får 10 kr rabatt. Sen de som väljer att äta under normala lunchtider betalar ordinarie pris på 89 kr.
Om detta är vi lite kluvna, samtidigt som det är bra att få ett jämt flöde i restaurangen så blir det lite skevt då man missar tiden med några minuter och personen före dig fick äta 10 kr billigare för exakt samma mat.

Nåja, nog om det. Ros och ris för det systemet och det är väl kul att testa sig fram för att se vad som funkar.

Lasagnen då. Jo, den var inte så dum. Bra storlek på portionen. Det finns inget värre än lasagne i bufféformat. Helt omöjligt att äta lagom. Så bra att ett proffs fick visa hur mycket man skulle äta, och även om det såg lite ut så blev man mätt och glad. För övrigt inga överraskningar, inga smakexplosioner eller dylikt. Vi kanske förväntar oss lite väl mycket av en lasagne men den smakade som den brukar. Gott.


Pris: 79 kr (early brid)  ord pris 89 kr. 


M.E.C.K
Stora Varvsgatan 6a ( på innergården)


onsdag, augusti 29, 2012

Persilja: Ostgratinerad kycklingfilé med svampsås



Betyg: 2 av 12 sommarerbjudande

Restaurang Persilja har satsat på salladsbuffé och tre olika rätter. Till rätten kan du sedan välja kokt eller stekt potatis eller ris.  

Vi valde lite olika men på bilden och i recensionen så är det kyckling om nu någon tvekar på det så här långt in i recensionen.

Filén var torr och smaklös. Den tjocka såsen var inte torr men smaklös. Ungefär här hade recensionen kunnat sluta.

Nu har Persilja inte bara livrem utan även hängslen och erbjuder en sallads- och pizzabuffé för de som inte gillar deras husman eller som vill komplettera med lite mer mat.

Vissa inslag på buffén är ok. Framförallt de gröna oliverna och pastasalladen som höjer upp betyget en aning. Pizzan är som på en vanlig pizzeria men har blivit lite seg efter att ha legat på värmeplatta ett tag. 

Pris: 64 kr (Augustierbjudande! Normalpris 74 kr). Tar riks.

Strömgatan 3


tisdag, augusti 28, 2012

Cevapcici Treff: Pleskavica i bröd



Betyg: 6 av 12 plockhandskar

Pleskavica är en ny bekantskap för oss, åtminstone till namnet. Det smakar nämligen väldigt likt en Cevapcici, skillnaden är att den är utplattad som en hamburgare. Den serveras i ett pitabröd med sallad, tomat, lök och kajmak. Det senare är på ett ungefär som kräm fräsch (skojstavning).

Vill man så får man även lite hetta i form av chlisås. Det tycker vi absolut man kan kosta på sig.

Maten är helt ok för att vara snabbmat, den är enligt deras utsago "hemlagad" vilket ju förstås betyder att de gjort den själva och vi har ingen anledning att betvivla dem om det. De steker "biffen" under tiden du väntar så maten är nylagad och har inte legat på uppvärmning som annan snabbmat många gånger gör. Dessutom är brödet riktigt gott.

Den saknar det där lilla extra som kan skapa cravings, men det är inte omöjligt att vi återkommer ändå. Det mest speciella med Cevapcici Treff är att lokalen även inhyser en jourbutik så du kan passa på att handla mjölk eller lite nötter när du ändå är där.

Pris: 40 kronor eller Rikskuponger

Just det: Lundavägen 63
måndag, augusti 27, 2012

Saltimporten: Griskindsgryta









Betyg: 12 av 12

Saltimporten har poppat upp på ett nytt ställe. Lite svårt att förklara läget så vi droppar en länk till dem så får ni ta reda på det själv...http://rudinpersson.wordpress.com

Vet inte om läget är det bästa men när man väl är på plats känns det helt rätt. Man är nästan ute i sundet och man kan känna vibrationerna från när de stora fartygen passerar proppfulla med nya Toyota Yaris. 
Nog om läget. 

Nu maten. Ja, det smakade väldigt bra. Griskindsköttet var sagolikt mört och broccolin och övriga tillbehör var perfekt tillagade. Det var så gott att vi var tvungna att be om påfyllning, vilket de var snabba med att servera. Finns inget att klaga på. Inget. 

Pris: 80 riksdaler
måndag, augusti 13, 2012

Albatross: Hamburgaretallrik

Betyg: 6 av 12 soliga öar

Efter en tids hitaus på denna blogg är vår ambition att kicka igång den igen. Anledningarna för detta tillfälliga avbrott är många men vår tanke är att i alla fall köra en recension i veckan.

Hur som helst så var vi för första gången på restaurang Albatross idag i västra hamnen. Det kändes dock som om vi hade förflyttats till Mallis turiststråk. Dels på grund av matens karaktär men framför allt på omgivningarna. Havsutsikt, badskjorts och stekos. Kan man begära mer av livet. Jo, det är klart man kan. Lite mer omsorg om maten vore tacksamt. Lite fabricerad känsla på maten. Men stort plus för att kocken låtit pommes ligga kvar i oljan så det blev lite knaprighet i alla fall...

Hamburgaren var väldigt ordinär egentligen. Inga smakchocker här inte.


Pris: 79 kr 
fredag, juni 01, 2012

Scania: Bibimbap med biff



Betyg: 10 av 12 rockrävar kan ändra sig

Förutom att Vinylbaren har fått en ny roligare interiör så har de även börjat servera lunch med roligt namn: Bimbibap, en koreansk pyttipanna.

Scania, som det numera heter, hämtar även smaker från Mexico och blandar det med det koreanska. Galet? Kanske, men det funkar riktigt bra. Även om det Mexikanska inslaget i den här rätten var begränsat till en bit bröd.

Enligt dem själva så är detta en trend från Los Angeles, det är lite långt för oss och undersöka om det stämmer, men varför inte.

Det går att välja på lite olika proteiner till samma pris, men vi kan än så länge bara rekommendera biff eftersom vi inte testade någon annan. (Nu tänker säkert några av er att det borde vara billigare med biff eftersom rätten är hämtad från KO-rea, men 85 spänn gäller för samtliga).

Några av oss hade ätit Bibimbap förut och tyckte att Scania gjorde den riktigt bra. För er som inte har ätit är det en blandning av japanska och kinesiska smaker kan man säga. Det är nog bäst ni testar själva.

Ett minus i kanten är att de inte tar Rikskuponger, sedan skulle vi nästan önskat lite större portion och lite mindre papper på bordet. Vi kommer dock gärna tillbaka trots detta.

Pris: 85 kronor tar ej Rikskuponger

onsdag, maj 09, 2012

Texas Longhorn: Eldoradoburgare med pommes



Betyg: 9 av 12 myser mellan två bröd

Vi skäms och vi jobbar hela tiden, vi hinner inte luncha ute lika ofta nuförtiden och vi hoppas fortfarande på en bättring.

Idag hann vi dock slinka iväg för en liten favorit, burgaren på Texas Longhorn. Eldorado innebär, inte helt självklart, att det är en burgare med lite hetta. Hettan kommer från jalapenos och peppardressing. Det smakade i princip som vid förra tillfället, men hade inte riktigt lika krispiga pommes denna gången. Sedan är det kanske lite dyrt för en hamburgare, men det är en riktigt bra sådan.

För oss står burgarkampen i Malmö mellan Street Food och Texas Longhorn. Båda är riktigt goda, Texas Longhorn är lite dyrare men de har flera olika varianter att välja mellan. Vi skulle skulle säga dött lopp mellan dem.

Var käkar ni den bästa burgaren?

Pris: 95 kronor, tar Rikskuponger
onsdag, april 18, 2012

Delikatessen: Långbakad fläskytterfilé med lingon, pressgurka, potatis och gräddsås



Betyg: 12 av 12 hyllningar

Vi brukar ge Delikatessen väldigt höga betyg och vi kommer inte ifrån det den här gången heller. Det är lite för dyrt med 90 kronor för en lunch, men när maten smakar så här bra faller vi pladask. 

Vi tycker dessutom att det är fel att beskriva en benfri kotlettrad som fläskytterfilé för att det ska låta bättre men i det här fallet bryr vi inte ens om det. 

Köttet är saftigt och smälter i munnen och det märks att det lagats på låg värme under en mycket lång tid. Det faller isär när du sätter kniven i det utan att bli torrt. 

Pressgurkan och de rårörda lingonen tillhör de bättre vi har smakat och gräddsåsen skulle vi kunnat dricka. Vi skulle nog kunna ha ätit den här rätten hela veckan.

Pris: 90 kronor eller rikskuponger
onsdag, april 04, 2012

Malmö fisk, Hannes & Johannes, gädd-queneller med saffransås med potatismos


























Betyg: 10 av 12 slottsstadenvibbar


Malmös nya fiskrestaurang börjar riktigt bra. Det är nog de godaste quenellerna vi har fått i oss, riktigt välsmakande mat. Saffransåsen har en perfekt balans och moset var stompigt på rätt sätt.

Ska vi hitta något som kan förbättras så är det att quenellerna hade stått ett litet tag, blivit svala och på gränsen till skinniga. 

Än så länge accepteras inte Rikskuponger. Men det kommer lovar de bakom fiskdisken, vi ser fram emot det!

Pris: 85 kronor

Hemsida: http://www.malmofisk.se
torsdag, mars 29, 2012

Saltimporten Canteen : Oxkind med tomat, fänkål och saffran


Betyg: 9 av 12 hål i väggen
Än så länge serveras lunchen i en tillfällig lokal och den kommande restaurangen är än så länge bara ett hål i väggen. Den är tänkt att bli klar till sommaren.

Maten som serveras är något som kan lagas off-pist och värmehållas i kantiner i den putsade industrilokalen.

Oxkinden var riktigt, riktigt god. Så även den egenbakade surdegsbrödet. Betyget blir dock ingen fullpoängare, man förväntar sig lite mer för 85 kronor. Antingen smaker så att man trillar av bänken eller en bra sallad och att kaffe ingår.

Våra krav för en 12:a kanske låter orealistiska, men vi tror att detta hipstertempel både kan och kommer att leverera en fullpoängare vilken dag som helst.

Pris: 85 kronor, tar tyvärr inte Rikskuponger
tisdag, mars 13, 2012

Operagrillen: Hjortkalops med smörslungad potatis samt rödbetor


Betyg: 8 av 12 tar ton

Det var ett tag sedan vi var på Operagrillen och käkade. Anledningen till att det inte blir så ofta är inte på grund av matkvaliteten utan priset samt att de inte tar Rikskuponger. Det borde vara nån tia billigare och de borde vara intresserad av oss med häften kan man tycka.

Nåväl, kalopsen är god och salladsbufféen riktigt trevlig. Det är en bra lunch. Efter maten får man dessutom en vitaminshot i form av en färskpressad fruktsnaps samt väldigt bra kaffe.

Vi kommer tillbaka, fast vi hade önskat lite kring det där med pris och betalning.

Pris: 95 kronor
fredag, mars 02, 2012

Green Matmarknad: Risotto med kryddsmör och palsternackschips.

Betyg: 5 av 12 får köa ganska länge.

Det här är vårt första besök på Green matmarknad och dess restaurang. Vi både gillar och ogillar. Affären som vi inte ska recensera verkar väldigt välsorterad och skapar ett sug efter att laga och baka både det ena och det andra.
Restaurangen känns till en början också rätt och inbjudande, men sen hamnade vi i matkön. Detta moment stal lite av den upprymda känslan vi bar på tidigare. Risotton gjordes på löpande band. Mycket snabbare än de andra rätterna. Detta resulterade i att vi fick tränga oss förbi hungriga människor som hade valt något annat.
Risotton var krämig som önskas, men väldigt blygsamt kryddad. Smakerna av parmesan och vin var som bortblåsta, inte ens kryddsmöret stack ut. Palsternackschipsen var riktigt bra och var det enda med lite smak i huvudrätten.

Det som verkligen smakade något var de vitlöksmarinerade kronärtskockorna i salladsbuffen. De tog över allt. De smakade väldigt mycket för mycket vitlök.

Pris: 75 kronor eller 75 rikskuponger inklusive salladsbuffé bröd och vatten.

torsdag, februari 23, 2012

Smith: Fisksoppa av saffran & vitt vin med aioli

Betyg: 10 av 12 ser nöjda ut

Smith och Scout som det tidigare hette är väldigt lika. Samma mängd bokstäver i namnet, båda börjar på s, samma inredning och samma kock. Skönt det med kocken för honom gillar vi skarpt.
Fisksoppan är riktigt bra, men inte perfekt. Soppan är len som få, vilket vi gillar. Sen istället för massor av sönderhackade grönsaker och fisk så är grönsakerna och fisken fint och snyggt skurna. Detta kan man tydligt se på bilden. Lite snålt med fisk är det dock, sen saknar vi lite skaldjur. Hade inte skadat med lite musslor och räkor. Om vi ska vara riktigt petiga och ha näsan i vädret, så var den i svalaste laget.
Som vanligt måste vi nämna brödet. Detta bröd passar perfekt till salladsbuffén. Salt och gott, precis vad man vill ha när man kommer med hungern i famnen.
Sist måste vi applådera Smith pickles. ja, vad säger man, den var banns mig något vi sent kommer att glömma och något som vi kommer att längta efter.

Allt som allt var det en trevlig och god lunch.



Pris: 82:- eller riks inklusive bröd, sallad och vatten.
fredag, februari 17, 2012

Bjudlunch av OS-lag: 5 rätters tävlingslunch






Betyg: Ingen bedömning 

Idag tackade vi ja till att bli bjudna på lunch, alltså mutade skulle man kunna säga. Vi har tidigare blivit uppmuntrade av restauranger för att komma och recensera just deras lunch och vi har alltid tackat nej.

Att vi då gjorde ett undantag i dag var för att det inte var en restaurang som bjöd och det var för spännande att tacka nej. Det blir därför en annorlunda "recension" av maten idag.

De som bjöd in är sponsorn till ett svenskt OS-lag i storköksmatlagning. Laget är på turné på lunchrestauranger och tränar på menyn vilket gjordes oss väldigt nyfikna.

Idag var de på Boplatsen i Malmö. En kantin med brickor och slaskhink. Vi har inte varit här förut, men kommer säkert på ett besök någon annan gång.

Förutsättningen för deltagarna i OS är att laga en femrätters lunch med salladsbuffé till 150 personer som inte för överstiga 35 kronor.

Menyn som ska tävla med (och skickade som pressmeddelande) är:

Jordärtskocksoppa

Med räkor, kålrot och jordärtskocka vända i räkolja och dill
Rödbeta & Matkornboll
Fylld med svensk getost, bakad pumpa och hjortronkesella,
garnerad med hjortronmylta och persilja
Strömming

Gräddfil- och senapsmarinerad med potatispuré, sallad på gurka, fänkål och äpple, raspad pepparrot, farinsockerrörda lingon och brynt smör
Reninnanlår

Späck- och örtlindad med kantarellfylld rulle på vita rotfrukter, - palsternacka, persiljerot, selleri och potatis rullad i nötgremolata - chips på Västerbottenost, messmörssky, serveras med syltad rödlök
Chokladmousse

Med Fazermint, vit choklad och citron, varvad med havtornsgele och marinerade päron, havresmuldeg och lakritsnougatine

Bortsett från sillrätten var det riktigt, riktigt bra och hade man kunnat få detta på en vanlig lunchrestaurang skulle man varit mer än nöjd. Reninnanlåret var nog pricken över i:et tillsammans med desserten. Sillen var tyvärr fortfarande "benig" och moset var lite blahablaha. Vi hoppas de fixar till de sista detaljerna och så hejar vi på blågult i när de tävlar i Tyskland i höst.

Håll ögonen öppna, de kanske behöver träna lite till på menyn innan tävlingen går av stapeln.

Läs mer om laget här

Ps. De som inte blev bjuda fick sig en rejäl lunch för 70 kronor, vilket tydligen är standardpriset på Boplatsen


onsdag, februari 15, 2012

Texas Longhorn: California burger med groddar, salsa och guacamole


























Betyg: 9 av 12 röksignaler har avtagit

Förra gången vi var på Texas Longhorn var det andra dagen de hade öppet. Vi tyckte den var mycket gott och frågan är alltid om det håller i sig. Idag kan vi säga ja, det gör det. Röken i restaurangen har försvunnit. Det är fullt men inte lång kö. Det är i dyraste laget men så vällagat och bra att vi gärna kommer tillbaka.

Texassmokehouse.se

Pris: 95 kronor eller rikskuponger
måndag, februari 13, 2012

Saltimporten Canteen: Kalops med rödbetor




Betyg: 8 av 12 duetter

Två av medlemmarna från Trio har öppnat ett lunchställe på Saltimporten. Än så länge håller de till i en tillfällig lokal intill det som ska bli restaurangen senare i år. Vi vet faktiskt inte om lunchstället har ett namn än, men de har öppet varje vardag i alla fall.

De bjuder på ett liknande koncept som Spoonery har i Slottstaden, något man kan äta i i en djup papptallrik med ett bestick, typ en gryta eller soppa.

Kalopsen är riktigt god även om vi saknar lite sälta. Nu vet vi att Saltimporten har slagit igen, men nog måste det finnas något gömme kvar i huset. Surdegsbaguetten man får till känner vi igen, antingen har flera restauranger samma leverantör eller så är det upplärda av samma baguettemästare. Riktigt god är den i alla fall.

Lokalen har en cool industrikänsla med putsade väggar, hemsnickrade bord och en fantastisk utsikt och vi ser verkligen fram emot att kunna sitta ute när temperaturen har stigit en aning.

Pris: 85 kronor, tar tyvärr ej rikskuponger 

Hemsida


fredag, februari 10, 2012

Våra 15 minuter


Idag var det ett kort litet inslag om Lunch i Malmö på TV4.

Ni hittar det här: TV4 Play

Brogatan: Kalvrullader med konjakssås och potatispuré


Betyg: 12 av 12 vill se mer skägg i TV

Jaså, kalvrullader till lunch!? Det går tydligen bra för Lunch i Malmö nu tänker ni. Nja, sanningen är att för en väldigt rimlig peng får man en väldigt snajsig lunch på Brogatan!

Redan när man greppar vinterkalla mässingshandtagen vid entren så sprider sig en lyxig känsla i kroppen. Man får höga förväntningar på både mat och service. Detta lever Brogatan upp till utan bekymmer. Trevlig personal som är på tårna så fort dörren öppnas. Sen går det snabbt hela vägen till sista matbiten genom sallad, bröd och beställning.

Rulladerna är enligt oss perfekta! Inte det minsta överlagade eller sega utan saftiga och, ja, väldigt goda! Fyllda med fläsk, cornichoner och ren matglädje. Konjakssåsen smakar dessutom faktiskt en smula konjak. Ofta på lunchen när det står att det är sprit i såsen så smakar det oftast buljongtärning.
Vi är nöjda med er Brogatan, hoppas ni är lika nöjda med att vi återkommer frekvent.

Pris: 85 kronor eller riskkrutonger
torsdag, februari 09, 2012

Malmö Golfrestaurang: Raggmunkar med stekt fläsk



Betyg: 8 av 12 klassiker

En snabb lunch för oss nuförtiden brukar innebära Bollgrillen, Gubbens gatukök eller Malmö golfrestaurang eftersom vi geografiskt sitter i den delen av staden.
Soppan innan och salladen är sådär men dagens "huvudrätt" var riktigt bra. Fläsket är knaperstekt och raggmunkarna lagom al dente. Som vanligt får vi klaga på lingonen som vi hellre tuggar i oss rårörda.

Pris: 85 kronor eller rikskuponger.


onsdag, februari 08, 2012

Bollgrillen: Pastasallad med grillad kycklingfilé



Betyg: 12 av 12 sfäriska ögonblick

Man kan tycka vad man vill av namnet Bollgrillen och att det faktiskt är en grillkiosk, men bättre sallad för detta pris får man verkligen leta efter. Vi har testat en och annan i Malmö och vi har inte hittat någon.

Du kan välja lite olika innehåll iden men standard är deras hemgjorda pasta, mozarella, fetast, oliver, granatäpple, ruccola, grillad aubergine, zucchini, soltorkade tomater, grillad kycklingfilé, hemgjord röd eller grön pesto och hembakat bröd. Helt klockren!

Nu skulle vi gärna skriva: When in Malmö, dont miss Bollgrillen. Men det enda problemet är att fler och fler börjar hitta hit så numera kan det vara kö eller till och med slut, så glöm Bollgrillen och låt oss ha det för oss själva!

Pris: 60 kronor eller rikskuponger 

onsdag, februari 01, 2012

Pressbyrån: Bacon och ost korv med chicagobröd.



Betyg: 8 av 12 läkare verkar äta korv till lunch.

Korv med bröd finns det alltid utrymme för. Ibland tar vuxna en väntkorv medans dom väntar på den riktiga maten. Ibland tar man en sittandes i bilen på väg någon annanstans. Ibland tar men en korv med bröd när man är uttråkad. Ibland serveras korv i bröd som huvudrätt på kalas och dom som bjuds älskar det! Det finns oändliga mängder med anledningar till att ta just en korv i bröd.
Pressbyråns korv under lunchruschen är inte illa. Det känns som korvarna ligger på värmen alldeles lagom innan det kommer någon hungrig och tar den. Korven vi tog till lunch idag skulle vara en bacon och ost korv, men mycket till baconsmak fann vi aldrig. Den är dock väldigt god ändå. Lagom kryddig för att behöva en viss sorts dricka till. Gissa vilken…
Allt som allt är det precis vad man hoppas på. Snabbt, enkelt och helt ok i pris.

Hurra för en lunchkorv!

Pris: 27 kronor inklusive ketchup, senap och rostad lök.

fredag, januari 27, 2012

Delikatessen: Lasagne med tomatsås, parmesan och ruccola.






Betyg: 12 av 12 vill hålla helg efter en stadig lunch.

Om man har känselspröten ute och aktiva när man öppnar dörren till en restaurang kan man väldigt snabbt (enligt oss) få en uppfattning om stället och dess personal. Som lunchgäst med blodsockret i botten och efter att ha letat parkering och fickparkerat i en kvart, eller kommer med andan i halsen efter en rask/lunchstressad promenad så kan denna första känsla göra stor skillnad på upplevelsen.
På Delikatessen är denna känsla helt enkelt det man vill ha! Lokalen är välkomnande och varm, personalen ser ut att trivas och må bra. Bemötandet av  herrn som tar beställningarna är mjuk och välkomnande. Detta måste ju smitta av sig på maten och visst gör det så.

Lasagnen bär spännande smaker och en del små nyheter för oss. Tomatsåsen som även ligger runt lasagnen på tallriken som en sås piffar upp det hela. Den smakar lite åt minestrone hållet. Den där syrliga tonen. Detta gillas!
Köttet känns som att det är både hackat och malet. Det är grövre än vanlig färs vilket framhäver känslan av att det är bra råvaror. Antar att Delikatessen tar köttbitar från egen delikatess och hackar och maler. Smaken är pepprigare och mer åt chilli-hållet än vad vi är vana vid på lunchen. Lasagna så som vi är vana vid är ost och sås och plattor som har förkokats en halv förmiddag. Nej Delikatessen, detta är riktigt bra och smakrikt hela vägen.
Sist men definitivt inte minst, brödet. Stort och magiskt! Det godaste lunchbröd vi har råkat ut för. Hoppas verkligen våra vägar möts igen Mr. Bread.

Hoppas allas helg blir lika bra som dagens lunch!

Pris: 90:- eller rikskuponger inklusive bröd och vatten. (Låter lite fattigt, men smakar bäst!)
torsdag, januari 26, 2012

Grand: Ärtsoppa med fläsk och pannkakor


Betyg: 11 av 12 kommer få sina 15 minuter

Det här är faktiskt andra gången vi testar Grands ärtsoppa även om vi förra gången aldrig hann med att recensera. Då var var inte inte helt nöjda, det sakandes en hel del smakmässigt, umamin skulle någon med mer kunskap än oss säga.

I dag är det en helt annan soppa på tallriken, helt fantastisk och absolut en av de bästa vi testat i Malmö. Vi hoppas verkligen de kommer ihåg receptet. Fläskkorven och det rimmade fläsket fick mysa runt med lite ugnsrostade grönsaker vilket var helt klockrent.

Vi hann aldrig med pannkakorna idag, men förra gången var höjdpunkten och de lär nog inte blivit sämre.

Pris: 79 kronor eller rikskuponger inklusive kaffe
torsdag, januari 12, 2012

Street food: Hamburgare med wasabimajjo och pommes



Betyg: 11 av 12 resenärer bör äta här innan eller efter resan.

Street Food saknar regler. På frågan "vad serverar Street Food?" kan man bara svara "allt". Det verkar inte finnas några regler eller riktmärken. Här finns allt mellan Lund och Thailand och resan dit är absolut inte rak. Svårt att greppa, lätt att älska.
Hamburgaren är fint malet kött. Den känns nygjord och äkta. Vi tror att dom själva gör den (hoppas det). Smakerna är kraftigare än på många andra hamburgar serverade. Brödet är ok, men nog bakat en bit ifrån restaurangen. Deras pommes och coleslaw är riktigt bra. Kanske det ska tilläggas att vi älskar all coleslaw.
Sen är det väldigt trevligt att sitta i gamla delan av centralen och titta på folk som är på väg bort eller hem.

Pris: 85:- eller riks. Inklusive dricka. Man kan köpa till allt möjligt för relativt små pengar.
onsdag, januari 11, 2012

Café Selma: Gulaschsoppa




Betyg: 8 av 12 platser är upptagna redan 11:30.

Denna recension behövde lite tid på sig att skrivas, men det var så många intryck från Selmas så vi var tvungna att smälta allt en liten stund. Selmas är någonstans i gråzonen mellan kafé och restaurang. Lokalen och allt som finns i den påminner om ett klassiskt studentcafé, men det finns inga kakor i sikte, förutom en liten biscotti som man får ta till kaffet. Soppor finns här dock gått om. En för allas tycke. Vi vet inte om det är så varje dag, men vi hoppas att det är så. En kött, en fisk, en vegetarisk och en för veganer. Vinnande koncept!
Nappar man på sopplunchen så ingår även en trevlig buffé med ostar och andra charkuteri varor, plus bröd. Allt känns bra så här långt, förutom drycken som ser lite trist ut i sina Eldorado förpackningar. Vi är ganska lättlurade, så en bringade med samma juice hade räckt. Å andra sidan har man lagt ner så här mycket tid på surdegsbröd och soppor så borde man kanske gå det extra steget och göra egen färskpressad juice.
Gulaschsoppan har en bra hetta och trevlig konsistens. Smakerna är det heller inget negativt att säga om. Det som drar ner betyget är att en av oss fick en köttbit i sin soppa och de andra inget kött alls. Detta känns lite fattigt.

Pris: 55 kronor, tar ej Riksuponger (än)
tisdag, januari 10, 2012

Rebell: Pannbiff med lök



Betyg: 7 av 12 rosa stunder

Nytt år och lägre krogmoms. Det återstår att se om restaurangerna vill ge oss kunder lägre priser eller om de bara ska öka sina egna marginaler. Vi i bloggen kommer försöka se om vi upptäcker lägre priser någonstans. Vi ska också bli bättre på att uppdatera, det är vårt nyårslöfte.

Idag blev det pannbiff på Rebell. Vi har varit på där tidigare och ätit samma rätt. http://lunchimalmo.blogspot.com/2010/12/rebell-pannbiff-med-stekt-lok-mos-och.html Vi kan väl säga att upplevelsen var något bättre denna gången men ändå kändes den delvis igen.

Då var den en pannbiff som fick skickas tillbaka, det var det även denna gången, men allt gick betydligt snabbare. 

Den biff som fick gå tillbaka hade röd köttsaft som rann ut på tallriken, och ja det är blandfärs. De övriga var rosa men ok. 

Som svar säger Rebell att det är så de vill ha dem, det tycker vi är helt ok. Men vi skulle gärna se att Rebell talade om det innan eller skriv ut det på menyn, samt även var köttet kommer ifrån så får vi kunder själva välja hur vi vill ha det.

Utöver detta var potatismoset på tok för salt. Trots alla dessa fadäser så var helheten av rätten betydligt bättre denna gången och de egna saltgurkorna är smått fantastiska. Rebell har mycket matkärlek, men som när det gäller kärlek så är det ett under när känslorna ömsesidigt sitter som en stövel.

Vi vet att åsikterna om hur hög temp det ska vara i kött går isär och vi kan alla ha våra preferenser. Vi kan tycka att lätt rosa griskött är ok men det gör oss inget om det är genomstekt. Vi vill ju dock inte äta torrt kött, men det går ju lösa genom att tillaga det på lägre temperatur. 

Hur vill ni ha er griskött?

Pris: 85 kronor eller Rikskuponger

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv