torsdag, maj 29, 2008

2 r.o.k: Persiljejärpar och rökt lax


Betyg: 4 av 12 inte så rårörda lingon

samt

Betyg: 3 av 12 nånting

Positiva ord har cirkulerat i Malmö en lång tid om hur bra 2 r.o.k:s mat är. Frågan var om det låg något bakom dessa ord eller om det faktiskt gällde 1 r.o.k som stället hette tidigare?
Med detta i bagaget tog vi oss till 2 r.o.k för att, som vi trodde, avnjuta en trevlig och välsmakande lunch. Men det smög sig…

Lokalen och läget är lätt i topp jämfört med Malmös många restauranger.
Salladsbuffén var väldigt bra och var dessutom snyggt upplagd på bardisken. Lagom ”lunchigt” och placerar sig i toppskiktet av testade salladsbufféer på vår lunchblogg.
Förväntningarna känns helt rätt och drömmen fanns att de skulle besvaras med ren lycka.

Men ack nej, persiljejärpar med gräddsås, lingon och kokt potatis var inte alls vad vi hade förväntat oss. Tankarna for tillbaka till skolbespisningen när både sås och potatis hade ett tunt skinn över sig. Inget fel på skolbespisningen, men nu betalar vi 69 kronor för samma mat. Lingonen hade fortfarande burkform och såsen smakade… ja, vad smakade såsen? Grädde kanske?

Den andra rätten var rökt lax med dillstuvade pärer. Här kom maten ännu mer på skam. Skinnet var av den tjockare typen och maten kunde lika väl ha varit lagad dagen innan. Och någon dill syntes knappt till. Dessutom fick man hosta upp ytterligare en tia för denna anrättning.

Ett plus var att kaffet var gott och till detta serverades en cookie eller en klassisk dröm.

Pris: 69 kronor (79 dillkronor för laxen) ingick gjorde: bröd, sallad, dryck samt kaffe med dopp.

2 r.o.k. restaurant & bar
St Pauli Kyrkogata 11
211 49 Malmö

http://www.2rok.nu/

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men priset passar era feta konton. Jag väntar med spänning på recension av china gardens lunch, ni kommer säkert såga den för att den är för billig!

Anonym sa...

jag ska såga dig om du inte passar dig

Anonym sa...

Är en stammis hos 2 rok nästan varje dag, och deras mat smakar utmärkt! Har käkat lax med dillstuvad potatis inget fel på maten som ni påstår, det är både gott, billigt och man blir mätt!
Vill ni ha gourmet mat får ni pröjsa 200 kr per skalle och så blir man inte ens mätt på det!!!

Jag samt mina kollegor tycker att 2 rok gör ett bra jobb, maten och salladsbuffén är alltid fräscht, jämfört med vissa krogar som bara har halvfabrikat mat men går ut med att det är gourmet mat, "hemlagad", synd att så många människor blir lurade och går med på detta!

Mvh
Peter & co på länsstyrelsen

Anonym sa...

har ni råd och äta ute, era snåljupar ha ha ha

Lunch i Malmö sa...

Peter...
Smaken är som baken. Gourmetmat hade suttit fint även på lunchen. För 79 kronor får du bättre mat på många andra ställen. Vi gillade dock salladsbufféen på 2 r.o.k.
//Lunch i Malmö

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv