fredag, april 25, 2008

Skogströms: BjäreKyckling, salvia, parmesan & gräddkokt majs på Skogströms

Betyg: 10 av 12 bufffalo wings

Fredag och veckans sista lunch.

Det var med stor spänning som vi rullade genom Malmös innerstad för att avnjuta lunch på välkända Skogströms kök & butik.

Marie Skogström (som driver Skogströms kök & butik.).Vann Coupe dessert, Sm i desserter 2002 och har blivit 2:a i årets Wilhemina två gånger!( årets kvinnliga kock).Var även i semifinal i årets kock 2002, 2004 och 2005. Deltog i finalen till Årets konditor 2006 och kom på en fjärdeplats med Bröllop som tema!

Peter Skogström (Maries man) har vunnit OS guld och 2st VM-guld med Svenska kocklandslaget de senaste 4 åren. En 1:a 2:a, 3:e och 4:e placering i årets kock ligger också på meritlistan. Alltså årets kock 2006!
Med denna information i bagaget så var förväntningarna väldigt höga och trots att Marie är mammaledig håller personalen flaggan i topp.

Skogströms slogan på loggan vid entrén stämmer verkligen. (Vi skapar din hunger)! Sällan har vi upplevt en sådan måltidsinspiration i en restaurang. Hela sällskapet började säga i kör kolla, kolla, kolla… Jag kände en enorm vilja att laga mat och framförallt bjuda andra på mat. Upplägget i butiken var mysigt, nästan lite vardagligt, men så rätt. Allt var fint upplagt.
Idag var valet självklart. BjäreKyckling, salvia, parmesan & gräddkokt majs.
Kyckling var ”bonnig” så som sig bör då det handlar om kyckling från bjäröhalvön. Potatisen var inget speciellt, så klart väl tillagade. Pricken över i:et var de gräddkokta majskornen som fullföljde smaken av kycklingen. Superbt.
Salladsbuffén som ingick var enligt oss perfekt. Alldeles lagom. Inget överdrivet utan en sansad buffé med en helt otroligt god senapsdressing. Även brödet var sanslöst bra.
Servicen var snabb och trevlig. Ett plus var att kocken kom ut med maten. Alltid lika trevligt och se dom som ligger bakom maten.

Pris: 85 pistoler

Skogströms Kök & Butik
Major Nilssonsgatan 6
217 52 MALMÖ

0 kommentarer:

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger