onsdag, december 15, 2010

Rebell: Pannbiff med stekt lök, mos och pressgurka


Betyg: 5 av 12 väntrum

Det har öppnat ett nytt ställe på Friisgatan 8, där bland annat Råå låg tidigare. Eftersom vi i Lunch i Malmö självutnämnt har tagit på oss att vara er röst i lunchtimmen så besökte vi stället idag.

Smakerna var helt ok. Lingonen var rårört fräscha och pressgurkan hade en egen mycket intressant karaktär. En annan rolig detalj är att man kunde ta med sig receptet hem, det var nedskrivet på menyn. Det var inte fantastiskt, men samtidigt värt ett högre betyg än vad vi gav.

Så varför det låga betyget?

Jo, följande inträffade. När vi satt oss till bords var det bara ett bord som satt och väntade på maten. Först efter 5 minuter kommer personalen och frågar, väldigt trevlig personal måste vi tillägga, vad vi vill ha. Sedan tar det 15 minuter innan maten kommer.

Redan här har mer än halva lunchen gått för de allra flesta. När sedan biffen, som enligt receptet vi hade hunnit läsa vid det här laget innehöll fläskfärs, var rosaröd så var det bara att skicka tillbaka den. En ny tallrik kommer efter ytterligare 10 minuter och nu har  matlusten försvunnit och irritationen tagit över.

Det kan säkert hända på det bästa stället  att kocken är för ivrig och inte låter biffen gå klart. Två av tre av våra biffar var rosa. Men det kan inte ta så lång tid att lägga upp en lunch på en tallrik. Inte om man vill vara långlivade i lunchbranschen.

Vi kommer tillbaka om de får upp tempot.

Pris: 85 kronor, tar riks

Rebell
Friisgatan 8

15 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår mig inte riktigt på era betyg. Ni ger restauranger som ni har ätit upp maten 1, 2 eller tre i betyg medans en restaurang som ni skickar tillbaks maten en femma.

Anonym sa...

Rebell är tveklöst bäst i stan! Grabbarna har haft öppet i en vecka och levererar redan på en nivå långt över det vanliga till humana priser!
Åt samma pannbiff i förra veckan och som jag förstod det så används endast svenskt kött där det inte ligger någon fara i om köttet är rosa

Anonym sa...

Rosa fläskkött är farligt oavsett var det kommer ifrån...

Anonym sa...

Ja rosa fläskkött är riktigt farligt förutsatt att man inte bor i Sverige där allt kött som framställs och tas in i landet blir kontrolleras för trikiner och dylikt...

Anonym sa...

Restaurang Rebell är tveklöst en av Malmös bästa. Gå ner på Lilla torg och ät något skit som inte är tillagat av kärlek. Jag menar, ta Mando, aldrig att jag betalar en rödfemöring där igen. Maten på BK är mycket godare!
Grabbarna på Rebell är i 20 års åldern och har redan jobbat på flera olika topprestauranger runt om i världen. Ge dem en chans, det är helt nytt för dem att driva en restaurang. En sak är jag 100% säker på och det är att rebellarna kommer att ta över Malmös restauranger!

Anonym sa...

jag vet inget om rebell.. men jag e kock i malmö,
och det e såna som ni som förstör hela mat kulturen i malmö,, vad fan tror ni att ni ska få för era 85 kr, super service kaffe vällagad mat på fina råvaror gärna bröd och smör och mineral vatten ska ingå, ni e pajasar, gå till mc donalds istället, och vem fan vill ha en torr genomstekt pannbiff,,, svenne banan....
en vacker dag så kanske folk börjar förstå att lunch är en tid då man sitter ner tar ett glas vin och äter en till två rätter och kanske en ostbit till efterrätt om man har tid, och betalar 2-300kr för sig,,, då kan man ha krav,,
tills dess kan ni skämmas i dagens träsket..

Anonym sa...

fy fan vad ni suger apa. Man ska inte skriva och tycka om man inte har någon kunskap.

Klingman sa...

Det verkar inte vara "rätt" att ge Rebell kritik...

Lunch i Malmö sa...

Rebell verkar vara en het potatis. Vi kommer testa den igen.
Till er som inte tycker man kan kräva vällagad mat för 85 kronor eller att man inte ska behöva vänta 30 minuter på en lunch så kan vi bara säga att vi är av en annan åsikt.

Jenny sa...

Ojoj! All denna uppståndelse gör en nyfiken. Och, f.ö.: inte alla människor har möjlighet att sitta och luncha i två timmar, samt hälla i sig vin under tiden. Somliga av oss måste tänka på svenskt näringsliv, utbildningsväsendet, eller omhändertagandet av de depraverade själar, som, när de inte riktigt vet var de ska lägga sin tid och sina pengar, förfaller till ett synnerligen meningslöst och deprimerande leverne.

Anonym sa...

Till "kocken" i Malmö: en dag kanske du kommer att första att en LUNCH är en en kort paus för intagning av mat innan man fortsätter arbeta igen. Vilken normalt jobbande människa tror du har tid att sörpla i sig ett glas vin och äta två rätter på lunchen?? Trevligt, sbsolut, men det finns ingen som kan göra så på arbetsdagar. Det får man göra på helgen i så fall och det är väl inte det den här bloggen handlar om?

Anonym sa...

Jag är väldigt tacksam för den här bloggen och följer den dagligen. Rosaröda pannbiffar är inget jag äter. Således är Rebell inte ett ställe jag går till första taget.

Anonym sa...

rebell är inte så bra som vissa skriver,
kockarna har "jobbat" på fina ställen.
Men vad tror ni dem har gjort där?
skala potatis är inte alltid kul

Texas Todd sa...

Jag har precis ätit pannbiffen på Rebell idag och jag kan inte hålla med recensenten. Det är synd att de flesta svenskar föredrar deras kött grått och torrt. Jag kom, beställde genast, och serverades inom 12 minuter. (Ett tips: om du vill det snabbt, gå direkt till baren och beställa.) Mycket snabb service. Biffen var rosa men inte blodig. En tjock saftig biff som jag tyckte mycket om. Jätte gott! Jag såg ungefär 20 personer äter biffen och alla som jag såg var också rosa men jag såg ingen skicka deras tillbaka. (Trikinos är mycket mycket ovanligt och vanligtvis förknippas med vilt.) Mycket gott bröd och knäckebröd med smör. Liten men intressant sallad. Jag blev mycket glad. Stadens bästa pannbiff. Om du föredrar grå torr och billig biff prova gärna Orvars Korvar eller Svalens Gatukök. Det är självklart Rebell serverar mat som är över den normal standard som finns i Malmö.

Anonym sa...

Typ samma sak hände oss, apropå ofärdiglagade färsbiffar. Efter att ha väntat på ytterligare stekning i 15-20 min frågade vi försynt vart maten tog vägen. Svaret: "det kommer när det kommer". Vi har inte gått tillbaka sedan dess och kommer inte heller att göra det.

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger