fredag, februari 25, 2011

Nicos gyros: GyrostallrikBetyg: 9 av 12 Hellas

Vid första anblick ser ju detta inget vidare ut. En del får vi skylla på kameran och ljuset inne på Caroli City men det sprakar ju inte direkt om denna rätt, men köttet är fantastiskt. Nicos hade själv en monolog på ca 10 minuter om att han inte tror på produktutveckling och att man inte ska lyssna för mycket på vad folket vill ha. Man tappar sitt koncept enligt honom och efter några år känner man inte längre igen sin egen produkt. Det är värt att tänka på och det tog 10 år av tjat från sina kunder att han lade på denna fetaost bit. Det gjorde han i och för sig rätt i. Nicos har funnits länge i Malmö, säkert sedan 60-70 talet (nu höftar vi) och vi är i alla fall glada för att han inte ändrat sitt koncept vad det gäller att smaksätta köttet. Det är otroligt gott kött och marinaden är klassisk men ändå spännande.

Det finns dock ett stort minus som drar ner betyget en del. Portionen är i minsta laget. 20% större portion och lite mer gurka och vitlök i tzatzikin, då vi talar om en lunch i toppklass.

Pris: 70 kr

Inne på Caroli City
Malmö

3 kommentarer:

Pål Svensson sa...

Kan rekomendera att testa Marathon gyros på davidhallsgatan. Lika gott kött som hos Nicos, men med fettfria pommes till. Mycket gott.
Fast Nicos är jäkligt bra också. Jämnt mellan dessa två för titeln "bästa gyros i stan".

eva sa...

Marathon slår Nickos med hästlängder! Det måste var pizzans och gyrosens himmel i Malmö.

Anonym sa...

Tror Nikos är helt klart bäst på Gyros!

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger