tisdag, oktober 18, 2011

Stadshuset: Kokt fiskfilé med ägg o persiljesås samt gröna ärtorBetyg: 2 av 12 medborgerliga rättigheter 

Den mat som bygger de kroppar som bygger Malmö står på dagens agenda. Vi blev minst sagt inte så imponerade. Snarare lite upprörda, om de människor som tar beslut av vad som är bra skolmat inte äter bättre själva (och kanske till och med tycker det är gott) så förstår vi varför skolungdomarna klagar.

Vi kan börja med semantiken. Fiskfilé. Tonfisk? Ål? Gädda? Vi lägger egentligen ingen värdering i vilken fisk det var, men de kunde åtminstone skrivit ut det på menyn. Det smakade visserligen som pangasius så vi får anta att så var fallet.

Nästa punkt får vara äggsåsen. Vi minns vår skolmat lite olika i Lunch i Malmö-gänget, men att det var ägg i äggsås kommer vi alla ihåg. Det kanske var något enstaka ägg även i denna såsen, men i så fall hamnade det inte  på på våra  tallrikar.

 Det brukar ju vara svårt att misslyckas med att värma frysta ärtor om man inte som i det här fallet kokar dem för länge så de blir lite grågröna. Den maskinskalade potatisen hade tyvärr även den kokt för länge och skulle förstås inte vara maskinskalad.

Om man föredrar lättuggad mat så kan man söka sig någon annanstans och beställa en soppa.

När det sedan kommer till smaken så har vi tyvärr inget att tillägga. Den var obefintlig.

Det konstiga var att kön hela tiden var lång.

De som sköter Malmö stad är värda bättre mat, då kan de ju faktiskt se vad som behöver göras i skolbespisningar runt om i kommunen för att få fler av ungdomarna att äta maten.

Ps. Ni som undrar varför vi ändå ger en tvåa så beror det på att vi uppskattar systemet där man ropar ut a la carte-beställningarna via ett pa-system från 70-talet. Sedan Malou drog ur mikrofonkontakten så är det bara i stadshuset denna nostalgitripp kan göras vad vi vet.

Pris: 69 kronor eller Rikskuponger inkl vatten

Malmö stadshus

3 kommentarer:

Anonym sa...

fisk fi-fan, vallenbergare ska de va!

Anonym sa...

Fisk är verkligen inte deras starka sida. Men det som är bra är att dom har en variation som inte andra lunchställen kan jämnföra sig med.

Anonym sa...

äggg skade vaaarahttp://www.youtube.com/watch?v=fYML4Df2bwg

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger