onsdag, mars 18, 2009

African way: Dagens kycklingklubbaBetyg: 6 av 12

Värnhemstorget är inte direkt känd för kulinariska upplevelser, tills bara för något år sedan hade man att välja på gatuköket Svalan och Fregatten. Nu är det dock andra tider och nya lunchställen verkar poppa upp lite varstans i området. African way har vi haft ögonen på en tid. Ett hål i väggen med 6 stolar och två bord, vi antar att de satsar mest på takeaway. Väl inne i hålet blev vi glatt hälsade och den trevliga ägarinnan och kocken förklarade vad de olika rätterna innehöll. Riktigt trevlig var hon. Vi föll för två olika sorters ris, kyckling och en annan typ av vegetarisk bulle som var friterad.

Och hur smakade det då? Hade de bara haft ett ordentligt kök och uppvärming av maten vore det klockrent. Smakerna finns där, viljan finns där, dessvärre finns där en microvågugn också. Med tanke på att allt var microvågsuppvärmt så gav det väl bara en fingervisning om hur gott det hade varit, nylagat och nyfritterat.

Så både räkris och ros alltså. Vi ser fram emot när kocken ger ut sin kokbok så man får smaka nylagad afrikansk mat, verkar supergott. Ett stort plus att vi fick puffpuffs (en slags munk) efter maten som en liten teaser på deras efterrätter.

Pris: 79 kr

1 kommentarer:

Anonym sa...

bäst!

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv