måndag, januari 24, 2011

JF Grill: kolgrillade grillspett med mixat kött


Betyg: 6 av 12 fezar

Malmös nya mellanösternplejs erbjuder kolgrillat och det lovar ganska gott. Än så länge så känns det som ett lite lyxigare falafelställe med en på tok för stor meny och med tjusigare inredning och porslin.

Spettet med lammkött, köfte och kyckling var helt ok. Det lyftes framförallt av den goda kycklingen. Till detta serverades en enkel sallad, aioli, en paprikasås och ett pitabröd som de inte verkade ha bakat själva.

Väljer man något från kolgrillen tar det lite för lång tid för att hinna med på lunchen  och det är ju kolgrillen man vill åt. Grillspetten var det som gick snabbast, men det tog ändå dryga 15 minuter.

Vi hoppas att de kortar ner menyn drastiskt och fokuserar på smårätter och kolgrillat. Tumregeln ju kortare meny desto bättre mat som är tv-kockarnas mantra stämmer nog ganska bra på ett sång här ställe. Om inte annat skulle de hinna göra de sakerna på menyn som särskiljer dem från alla andra som säljer liknande mat i Malmö. Oavsett om det rör sig om en rullande kiosk eller Falafel No 1:s två mezeställen.

Skaffar de dessutom utskänkningstillstånd går vi gärna hit på kvällen och tar ett glas vin till.

Pris: 65 kronor
Drottninggatan 36

1 kommentarer:

Anonym sa...

Denna rätt får en 12:a från mig. En riktig höjdare. :)

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv