onsdag, januari 11, 2012

Café Selma: Gulaschsoppa
Betyg: 8 av 12 platser är upptagna redan 11:30.

Denna recension behövde lite tid på sig att skrivas, men det var så många intryck från Selmas så vi var tvungna att smälta allt en liten stund. Selmas är någonstans i gråzonen mellan kafé och restaurang. Lokalen och allt som finns i den påminner om ett klassiskt studentcafé, men det finns inga kakor i sikte, förutom en liten biscotti som man får ta till kaffet. Soppor finns här dock gått om. En för allas tycke. Vi vet inte om det är så varje dag, men vi hoppas att det är så. En kött, en fisk, en vegetarisk och en för veganer. Vinnande koncept!
Nappar man på sopplunchen så ingår även en trevlig buffé med ostar och andra charkuteri varor, plus bröd. Allt känns bra så här långt, förutom drycken som ser lite trist ut i sina Eldorado förpackningar. Vi är ganska lättlurade, så en bringade med samma juice hade räckt. Å andra sidan har man lagt ner så här mycket tid på surdegsbröd och soppor så borde man kanske gå det extra steget och göra egen färskpressad juice.
Gulaschsoppan har en bra hetta och trevlig konsistens. Smakerna är det heller inget negativt att säga om. Det som drar ner betyget är att en av oss fick en köttbit i sin soppa och de andra inget kött alls. Detta känns lite fattigt.

Pris: 55 kronor, tar ej Riksuponger (än)

1 kommentarer:

Johan sa...

Café Selma/Röstånga Möllas koncept är kanon! Och stället är hur mysigt som helst. Hur mycket kött man får i sin gulaschsoppa beror ju på hur man väljer att sleva upp den till sig i buffén:) Och vad juicen beträffar har jag aldrig sett till några Eldorado-tetra, däremot Kivik, men i regel har de drycken i bringare när jag är där iaf.

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger