tisdag, januari 10, 2012

Rebell: Pannbiff med lökBetyg: 7 av 12 rosa stunder

Nytt år och lägre krogmoms. Det återstår att se om restaurangerna vill ge oss kunder lägre priser eller om de bara ska öka sina egna marginaler. Vi i bloggen kommer försöka se om vi upptäcker lägre priser någonstans. Vi ska också bli bättre på att uppdatera, det är vårt nyårslöfte.

Idag blev det pannbiff på Rebell. Vi har varit på där tidigare och ätit samma rätt. http://lunchimalmo.blogspot.com/2010/12/rebell-pannbiff-med-stekt-lok-mos-och.html Vi kan väl säga att upplevelsen var något bättre denna gången men ändå kändes den delvis igen.

Då var den en pannbiff som fick skickas tillbaka, det var det även denna gången, men allt gick betydligt snabbare. 

Den biff som fick gå tillbaka hade röd köttsaft som rann ut på tallriken, och ja det är blandfärs. De övriga var rosa men ok. 

Som svar säger Rebell att det är så de vill ha dem, det tycker vi är helt ok. Men vi skulle gärna se att Rebell talade om det innan eller skriv ut det på menyn, samt även var köttet kommer ifrån så får vi kunder själva välja hur vi vill ha det.

Utöver detta var potatismoset på tok för salt. Trots alla dessa fadäser så var helheten av rätten betydligt bättre denna gången och de egna saltgurkorna är smått fantastiska. Rebell har mycket matkärlek, men som när det gäller kärlek så är det ett under när känslorna ömsesidigt sitter som en stövel.

Vi vet att åsikterna om hur hög temp det ska vara i kött går isär och vi kan alla ha våra preferenser. Vi kan tycka att lätt rosa griskött är ok men det gör oss inget om det är genomstekt. Vi vill ju dock inte äta torrt kött, men det går ju lösa genom att tillaga det på lägre temperatur. 

Hur vill ni ha er griskött?

Pris: 85 kronor eller Rikskuponger

5 kommentarer:

Anonym sa...

Rosa! Har käkat råbiff på gris flera gånger i Köln, absolut fantastiskt!

Anonym sa...

beror ju lite på vart grisköttet i fråga kommer ifrån, en renrasig hampshire gris från Karlsfälts gård utanför Ystad går alldeles utmärkt att äta rosa eller röd med för den delen, funkar säkert som råbiff också, men till lunch används säkert något mer massproducerat och då föredrar jag det välstekt som dock inte ska förväxlas med torrstekt!

Johan sa...

".en renrasig hampshire gris från Karlsfälts gård utanför Ystad går alldeles utmärkt att äta rosa eller röd med för den delen, funkar säkert som råbiff"

Har du hört talas om Trikinos?
http://sv.wikipedia.org/wiki/Trikinos

Anonym sa...

Johan, kanske inte skulle använda wikipedia som referens, min flick vän älskar sidan också...men ack så full med faktafel...om du oroar dig för trikinos 2012 så ska du nog undvika björnkött som inte e genomstekt....

Anonym sa...

Haha, enl. SVA har ett fall av Trikonos rapporterats i Swe de senaste 10 åren... Jag ska banne mig börja VRÅLA i mig råa fläskkotletter from nu!!

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger