fredag, januari 27, 2012

Delikatessen: Lasagne med tomatsås, parmesan och ruccola.


Betyg: 12 av 12 vill hålla helg efter en stadig lunch.

Om man har känselspröten ute och aktiva när man öppnar dörren till en restaurang kan man väldigt snabbt (enligt oss) få en uppfattning om stället och dess personal. Som lunchgäst med blodsockret i botten och efter att ha letat parkering och fickparkerat i en kvart, eller kommer med andan i halsen efter en rask/lunchstressad promenad så kan denna första känsla göra stor skillnad på upplevelsen.
På Delikatessen är denna känsla helt enkelt det man vill ha! Lokalen är välkomnande och varm, personalen ser ut att trivas och må bra. Bemötandet av  herrn som tar beställningarna är mjuk och välkomnande. Detta måste ju smitta av sig på maten och visst gör det så.

Lasagnen bär spännande smaker och en del små nyheter för oss. Tomatsåsen som även ligger runt lasagnen på tallriken som en sås piffar upp det hela. Den smakar lite åt minestrone hållet. Den där syrliga tonen. Detta gillas!
Köttet känns som att det är både hackat och malet. Det är grövre än vanlig färs vilket framhäver känslan av att det är bra råvaror. Antar att Delikatessen tar köttbitar från egen delikatess och hackar och maler. Smaken är pepprigare och mer åt chilli-hållet än vad vi är vana vid på lunchen. Lasagna så som vi är vana vid är ost och sås och plattor som har förkokats en halv förmiddag. Nej Delikatessen, detta är riktigt bra och smakrikt hela vägen.
Sist men definitivt inte minst, brödet. Stort och magiskt! Det godaste lunchbröd vi har råkat ut för. Hoppas verkligen våra vägar möts igen Mr. Bread.

Hoppas allas helg blir lika bra som dagens lunch!

Pris: 90:- eller rikskuponger inklusive bröd och vatten. (Låter lite fattigt, men smakar bäst!)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan bara hålla med! Det där brödet... GOD DAMN! Det är nästan värt 90:- bara det!

Hatten av för de sköna människorna på Delikatessen, och även till er på Lunch i Malmö :)

Lunch i Malmö sa...

Ja, visst är det! Undrar lite om det är Delikatessen själva som bakar. Trevlig kommentar, då lyfter vi på hatten.

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger