torsdag, mars 29, 2012

Saltimporten Canteen : Oxkind med tomat, fänkål och saffran


Betyg: 9 av 12 hål i väggen
Än så länge serveras lunchen i en tillfällig lokal och den kommande restaurangen är än så länge bara ett hål i väggen. Den är tänkt att bli klar till sommaren.

Maten som serveras är något som kan lagas off-pist och värmehållas i kantiner i den putsade industrilokalen.

Oxkinden var riktigt, riktigt god. Så även den egenbakade surdegsbrödet. Betyget blir dock ingen fullpoängare, man förväntar sig lite mer för 85 kronor. Antingen smaker så att man trillar av bänken eller en bra sallad och att kaffe ingår.

Våra krav för en 12:a kanske låter orealistiska, men vi tror att detta hipstertempel både kan och kommer att leverera en fullpoängare vilken dag som helst.

Pris: 85 kronor, tar tyvärr inte Rikskuponger

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vem kan på detta enkla vis servera underbara luncher med färska grönsaker, nyplockade örter och fantastiska smaker. Varför sallad när man alltid får tallriken full av grönt.

Anonym sa...

"man förväntar sig lite mer för 85 kr"
exakt vad förväntar man sig? är det kaffet?
det räcker tydligen inte med att maten är god?
ska det möjligen finnas utrymme för krögaren att tjäna pengar på detta?

Likväl som jag kan uppskatta er blogg så skrämmer det mig att ni trots era många luncher vilket borde vittna om en hyfsad inkomst och utbildning inte själva kan räkna ut vad en lunch bör kosta om du vill ha den tilllagad och serverad, antingen kostnad för disk eller för engångsmatriel, köper man en lunch av två av sveriges erkänt bästa kockar och avslutaer med att man förväntat sig mer för 85 kr så är det nog dags för mig att sluta läsa er blogg.

Lunch i Malmö sa...

Hej bästa läsare!
Vi bedömer luncher utifrån vad vi tycker är gott och prisvärt och sätter därmed ett betyg från 1 till 12.

När det gäller vad man får 85 kronor är det självklart smaken som är det viktigaste. Vi har ätit två gånger på Saltimporten och första gången var det en helt ok kalops och andra gången en riktigt god oxgryta.

En annan sak som är viktig är förstås att du blir mätt och att du får ett avbrott från kontorsstolen.

Vad kostar då en lunch?

Ja, senaste lunchprisindex visade på att Malmö fortfarande har bra priser på lunch. även om vi är många som hoppades på mer när momsen sänktes. Den billigaste stadsdelen är Rosengård där priset ligger på 59,60 kronor och den dyraste Västra hamnen på 75,60 kronor. (Genomsnitt hela Malmö 73,50 kr) Läs rapporten här: http://gastrogate.com/press/lunchprisindex-gastrogate-2011/ .

Detta pris ligger även till grund för arbetsgivare som subventionerar Rikskuponger där den vanligaste summan för 2012 ligger på 1540 kronor vilket ska motsvara 20 luncher. Det finns dock ingen statistik för området där Saltimporten ligger.

Tar man därför exempelvis 85 kronor så höjs förväntningarna eftersom det är dyrare än genomsnittet. Godare mat, trevligare ställe, en nybakad kaka till kaffet, ja det finns mycket som kan motivera ett högre pris. Vi tror att Saltimporten kan komma att leverera detta, de är väldigt duktiga och vi ser fram emot att äta där igen.

Anonym sa...

Så det är hur mycket det kostar som avgör? Är det inte om det är ekologiskt, närproducerat, nyttigt och rätt tillagat? Alla priser under 100 sek är bra lunchpriser i Malmö. Jag åt lunch på Brogatan och Grand Hotel i Lund - dyrt och torr mat. Framförallt åt jag inte middag den kvällen iom att jag kände mig rent ut sagt i farozonen för att bli fet.
Nybakad kaka till kaffet serverar inte ens Sture.

Lunch i Malmö sa...

100 kronor för en lunch är för dyrt tycker vi som äter ute fem dagar i veckan. Om du tycker att det är ok så är det helt upp till dig.

Hur prisvärt (alltså vad du får för pengarna) det är en del i det som avgör vår bedömning som vi beskrev ovan. Om man blir fet har vi inte med i betygsättningen.
//Lunch i Malmö

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger