fredag, mars 02, 2012

Green Matmarknad: Risotto med kryddsmör och palsternackschips.

Betyg: 5 av 12 får köa ganska länge.

Det här är vårt första besök på Green matmarknad och dess restaurang. Vi både gillar och ogillar. Affären som vi inte ska recensera verkar väldigt välsorterad och skapar ett sug efter att laga och baka både det ena och det andra.
Restaurangen känns till en början också rätt och inbjudande, men sen hamnade vi i matkön. Detta moment stal lite av den upprymda känslan vi bar på tidigare. Risotton gjordes på löpande band. Mycket snabbare än de andra rätterna. Detta resulterade i att vi fick tränga oss förbi hungriga människor som hade valt något annat.
Risotton var krämig som önskas, men väldigt blygsamt kryddad. Smakerna av parmesan och vin var som bortblåsta, inte ens kryddsmöret stack ut. Palsternackschipsen var riktigt bra och var det enda med lite smak i huvudrätten.

Det som verkligen smakade något var de vitlöksmarinerade kronärtskockorna i salladsbuffen. De tog över allt. De smakade väldigt mycket för mycket vitlök.

Pris: 75 kronor eller 75 rikskuponger inklusive salladsbuffé bröd och vatten.

5 kommentarer:

Thomas sa...

Håller med. Men vilken dålig svenska. Gå en kurs.

Lunch i Malmö sa...

Vi fixade till det lite efter en snabbkrus.

Fredrik sa...

Håller inte helt med.
Populära ställen har mycket kö. Alla de gånger jag lunchat på Green Matmarknad har jag tyckt om både kryddningen och smaken. Åt dock inte den dagen där. Totalt har jag hunnit med 12 besök och det blir fler.

För var i Malmö får man lika vällagad och god mat för 75:-?

Jag äter ute varje dag och försöker verkligen komma ner till Green. För jag gillar att det är riktigt bra råvaror i allt de lagar. Jag har ätit igen 85% av de ställen ni skriver om, så det känns lite som om ni kommit på fel dag. Kommer man som jag tidigt, så är det ingen kö. Men visst runt kl 12 är det kö och det är det på alla ställen.

Då jag även ätit här kvällstid så tycker jag detta är det piggaste vi har i Malmö just nu. Att du med kan äta på ett ställe utan alla dessa tillsatser som 99% av stans andra ställen har i maten, tycker jag är ett enormt plus.

Jag önskar kontoret var närmre, men cykla ner här och njut!

Betyg 11 av 12 ifrån mig!

Thomas sa...

Jag gav Green en chans till och maten var fullständigt superb. 12/12.

pablosu sa...

thats risotto look awful! all that butter? why???
please dont eat that!

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger