fredag, november 14, 2008

Bullen - Två krögare: Grillad kyckling med gräddsåsBetyg: 11 av 12
Denna vecka har vi utforskat flera klassiska rätter. Att den slutar med kyckling med gräddsås känns ganska självklart - lite gammaldags fredags- och helglyx.

På Bullen bjuds det för dagen på en halv grillad kyckling med gräddsås, kokt potatis, vinbärsgelé och inlagd gurka. Smakerna förflyttar oss tillbaka till farmor, mormor och alla andra äldre människor som har bjudit oss på mat genom våra liv.

Kanske är det för att vi börjar bli sentimentala gubbar, men det är nästan med en tår i ögonvrån vi avnjuter denna lunch. Det konstiga är att smaker som man så väl känner till ändå kan överraska en. De överraskar oss med att vara så välbekanta men ändå bortglömda i en tid med quinoa, adzukibönor och pangasiusfilé.

Vi hoppas att dessa enkla rätter kan få finnas kvar ett tag till och att ungar som växer upp idag blir bjudna på dem lite då och då. Vi vill också äta detta på ålderdomshemmet när vi blir gamla, precis som oldtimers gör idag. Sedan kan vi hoppa över alla puréer och saftsoppor som gamla blir itutade.

Bullen håller sig med en väldigt klassisk lunchmeny och de gör det riktigt bra. Inga konstigheter, men det är inget för vegetarianer. Vi i gänget som äter allt möjligt tittar gärna in fler gånger.

Pris: 77 kronor

Bullen - Två krögare
Storgatan 35

2 kommentarer:

Anonym sa...

Husmanskosten är outstanding! Miljön likaså och personalen har en personlig profil.

Lunch i Malmö sa...

Husman rox!

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv