tisdag, oktober 19, 2010

St Knuts bageri, konditori & café: Räkbaguette


Betyg: 7 av 12 smaklökar vaknade.

Yes, caféveckans dag nummer två!

St. Knuts torg lockar många åldrar och stilar under sommarhalvåret. Torget är fullt med sörplandes folk. Man kan känna pulsen av en stad som lever...
...11:34 den 19 oktober är inte fallet så, man har knappt någon puls själv och ingen är sörplandes.
Två steg in i St Knuts bageri konditori & café lokal och den känslan är borta. Värme! 
Här sitter mammor, pappor och barn, kostymklädda med räksallad i mungiporna med en överkropp som är hängandes över en bunt papper. Här sitter skolkande ungdomar som har håltimme, här är pulsen och här är folket. Härligt att se och känna!

Räkbaguetten innehåller precis det man förväntade sig. Så här ser en räkbaguette ut, våga inte ändra på innehållsförteckningen! Det är bröd fyllt med räksallad, tomat, gurka och isbergssallad. Sen en liten citronklyfta vid sidan. Så här har den alltid sett ut, i hela Sverige och kanske hela världen.
Hade man aldrig ätit en vanlig räkbaguette tidigare så hade man kanske blivit lite besviken. Allt med den är ganska tråkigt. Från utseende till ingredienser... Men! Den är god! Här kan bara jämföra med tidigare räkbaguetter man har haft en affär med och den här håller hög klass. Räksalladen smakar mycket, grönsakerna och brödet är färskt och när ägaren smyger förbi och säger "goda baguetter va?" Då svarar en av oss "Mmh, den är fräsch". Där har ni det, den är fräsch...

Pris: 40 kr, tar rikskuponger

St Knuts bageri konditori & café
St knutstorg
Malmö

1 kommentarer:

Bittertwittan sa...

Hmm, blir riktigt sugen på räkbaguett... Tror jag ska ta en sväng förbi S:t Knut någon dag snart. Kolla gärna in mackorna på fiket Chez Madame, det ligger nära Karlskronaplan. Jag har bara käkat där en gång förra hösten men stället gav goda vibbar å mackan var läcker.

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv