torsdag, december 01, 2011

Vapiano: Pizza med pesto och spenatBetyg: 9 av 12 storstadsfenomen

Glatt överraskade är vi!
Första intrycket fick vi skaka av oss snabbt då det inte var Vapianos fel. Vi förstod inte systemet och var på väg att gå när polletten trillade ner. Deras  system med olika köer och en nota som hamnar på ett platskort finns nog bara här. Ja, och de cirka 100 andra restauranger som denna tyska kedja, med italiensk mat, har runt om i världen.

När vi hade trotsat vår vilja att gå därifrån slog det coola, nutida och storstadspulserande oss rakt i ansiktet. De har krukor med färska kryddor på varje bord och belysningen är klockrent genomtänkt. Vapiano känns behaglig i alla vrån och alla ser fräscha och välmående ut (det var en klar majoritet av så kallat "mediafolk" med glasögon av bakelit-look).

Just det, lunch var det ja. Vi beställde menyns billigaste pizza för 72 kronor, men inställningen att lyckas Vapiano med den billigaste så lyckas dom lätt med det en prisklass upp.

Pizzan var sannerligen normalstor. På bilden ser den ut som en liten smakbit, men då man äter med universums största kniv och på pizzatallrik så luras man av bilden.

Den var en mycket trevlig överraskning med marinerade färska tomater, krispig botten och idel färska ingredienser.

Vi kommer gärna tillbaka och testar pastan som produceras inne i restaurangen.
Eftersom det inte finns något specifikt luncherbjudande känns dock mer prisvärt att besöka dem efter jobbet.

Pris: 72 kronor eller Rikskuponger6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var jättebesviken. Först fanns det långa köar som gjorde det omöjligt att gå till platsen utan att behöva slalomma genom köarna. Då fanns det bara ett ställa var man kunde få kranvatten (100 meters gående) och som sist smakade pizzan inte som den ska. Jag kan få ett billigare pizza i närheten av var jag bor och den smakar mycket bättre.

Nej, det blir aldrig mer Vapiona för min del.

Anonym sa...

Har bara bra upplevelser av Vapiano i Gamla Stan i stockholm.. Vart ligger restaurangen i Malmö då?

Anonym sa...

Ah såg det nu, Caroli City.. det var ju iofs ett nederlag i sig..

Anonym sa...

Roligt att ni uppskattar maten och framför allt - det vi själv är mycket stolta över - att vi faktiskt använder FÄRSKA grönsaker och ingredienser till vår mat. Vi gör även pizzadegen och tomatsåsen själva. Hjärtligt välkommen tillbaka.
Linda för Vapiano Malmö.

Anonym sa...

En helt okej "finpizza" och en trevlig miljö innan lunchmobben kom.
Trevlig och alert personal med något mindre undantag.
Dock skall det tilläggas att 38 sek för en 0.5 liter Witamin Well är magstarkt, ja på gränsen till ocker.
När nyhetens behag lagt sig så tror jag att man höja ambitionen i köket och sänka priserna för att vara med i matchen.

Anonym sa...

Beställde tre pastarätter. En med scampi, fanns endast 4 st scampi i rätten. En med oxfilé, fanns endast fem små oxfilébitar i. Smaklöst som på IKEA fast tre ggr så dyrt.
Dessutom ingen bordsservering utan man får köa för sin mat som på McDonalds. Prisvärdet för varje måltid bör vara motsvarande en dagens lunch ca 75kr. Sammanfattning: dyrt, smaklöst och ingen service. Betyg 2 av 5.

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger