fredag, februari 17, 2012

Bjudlunch av OS-lag: 5 rätters tävlingslunch


Betyg: Ingen bedömning 

Idag tackade vi ja till att bli bjudna på lunch, alltså mutade skulle man kunna säga. Vi har tidigare blivit uppmuntrade av restauranger för att komma och recensera just deras lunch och vi har alltid tackat nej.

Att vi då gjorde ett undantag i dag var för att det inte var en restaurang som bjöd och det var för spännande att tacka nej. Det blir därför en annorlunda "recension" av maten idag.

De som bjöd in är sponsorn till ett svenskt OS-lag i storköksmatlagning. Laget är på turné på lunchrestauranger och tränar på menyn vilket gjordes oss väldigt nyfikna.

Idag var de på Boplatsen i Malmö. En kantin med brickor och slaskhink. Vi har inte varit här förut, men kommer säkert på ett besök någon annan gång.

Förutsättningen för deltagarna i OS är att laga en femrätters lunch med salladsbuffé till 150 personer som inte för överstiga 35 kronor.

Menyn som ska tävla med (och skickade som pressmeddelande) är:

Jordärtskocksoppa

Med räkor, kålrot och jordärtskocka vända i räkolja och dill
Rödbeta & Matkornboll
Fylld med svensk getost, bakad pumpa och hjortronkesella,
garnerad med hjortronmylta och persilja
Strömming

Gräddfil- och senapsmarinerad med potatispuré, sallad på gurka, fänkål och äpple, raspad pepparrot, farinsockerrörda lingon och brynt smör
Reninnanlår

Späck- och örtlindad med kantarellfylld rulle på vita rotfrukter, - palsternacka, persiljerot, selleri och potatis rullad i nötgremolata - chips på Västerbottenost, messmörssky, serveras med syltad rödlök
Chokladmousse

Med Fazermint, vit choklad och citron, varvad med havtornsgele och marinerade päron, havresmuldeg och lakritsnougatine

Bortsett från sillrätten var det riktigt, riktigt bra och hade man kunnat få detta på en vanlig lunchrestaurang skulle man varit mer än nöjd. Reninnanlåret var nog pricken över i:et tillsammans med desserten. Sillen var tyvärr fortfarande "benig" och moset var lite blahablaha. Vi hoppas de fixar till de sista detaljerna och så hejar vi på blågult i när de tävlar i Tyskland i höst.

Håll ögonen öppna, de kanske behöver träna lite till på menyn innan tävlingen går av stapeln.

Läs mer om laget här

Ps. De som inte blev bjuda fick sig en rejäl lunch för 70 kronor, vilket tydligen är standardpriset på Boplatsen


0 kommentarer:

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger