måndag, juni 30, 2008

NEW YORK PIZZA SLICE: Pizzaslice...


Betyg: 5 varma lökar av 12 möjliga

Efter en titt inne på den kända hippiebutiken Astrid o aporna kunde vi snabbt bestämma oss för att istället prova pizza-slice resturangen bredvid. Det såg inte bra ut när vi kom in eftersom där bara låg några svettiga slices men bagaren berättade att där fanns nya i el-ugnen.

Så efter att ha väntat ett tag så fick vi äntligen hugga in, det var ingen wow-upplevelse utan bara helt ok, såsen som finns till ens förfogande räddar slicarna ganska ordentligt. Pizzasås alltså...

Pris: 35kr för 2 slices med läsk (såsen e gratis)


måndag, juni 23, 2008

India: Chicken Jalfrezi och linsgryta


Betyg: 8 av 12 Saplas

Äntligen lite indiskt på lunch i Malmö. Denna gången drog det åt det starkare hållet med en väl kryddad chicken jalfrezi, mildades ut av linser i smör och vitlök och rundades slutligen av med ett färskt naanbröd. Restaurang India är säkert den indiska restaurangen som har funnits längst i Malmö. Belägen i ett mörkt hörn i konserthuset så är det lätt att tro att det är stängt men väl inne kan man faktiskt sitta i deras inglasade "innergård" och få lite ljusterapi på köpet.
Maten är bra, inte så mjäkigt kryddat som vissa andra indiska restauranger men portionerna kunde gott vara lite större. Man kan i och för sig undra varför alla indiska restauranger envisas med att servera maten på typ kantin tallrikar? Inte så smakligt. Dock rekommenderar vi India, speciellt sedan Indian Curry Hut slutat med deras luncher och verkar satsa på billig öl istället. Inte för det är något fel med det...

Pris: 60 kr (+10 kr för naan) för 2 rätter av 6 möjliga.
onsdag, juni 18, 2008

Matrisen: Ugnstekt basilikalax med chili lime

Betyg: 2 av 12 ledsna laxar

Idag var det dags för ett välkänt ställe för alla som jobbar i och kring Sydsvenskan. Maten var som väntat inte mycket att hurra för. Laxen var snustorr och potatispurén luktade lika unket som bara maskinskalad potatis kvar i sitt spad kan. Stora klumpar i purén var det med. Såsen smakade inte mycket. Salladen var mest okej och det säger mer om maträtten än salladen. Kan bara säga undvik om det går.

Pris: 65 kronor

Matrisen
Krusegatan 19
Malmö
tisdag, juni 17, 2008

Systrar & Bröder: Soppa med salladsbuffé


Betyg: 7 av 12

Linssoppan för dagen smakade lite annorlunda än vad vi är vana vid. Linsoppor brukar inte smaka som minestrone. Vissa av oss älskade den, andra åt inte upp.

Smaken är som baken och delade Lunch i Malmö i två denna dagen, men för oss alla förhöjdes lunchen av den goda salladsbuffén och den vackra kändisen på bordet intill, Tilde Fröling med sin mamma Eva. Om man inte är så seriös matkritiker som vi är i Food 5 hade det nog varit svårt att koncentrera sig på maten.

Salladsbuffén, som innehåller allt från smörgåskrasse, brysselkål, potatissallader och vanliga gröna blad, är värd att sätta tänderna i.

Eftersom många ännu inte fått upp ögonen för vår blogg så ska vi försöka ha lite mer kändiskoll. Det kanske finns fler sätt att locka lite större pubilk? Erotisk lunchmat där vi fem killar matar varandra med chokladdoppade jordgubbar är kanske något som lockar?

Till att börja med säger vi så här:

Om Sverige vinner i morgon mot Ryssland så äter vi på Zlatans pizzeria.

Pris: 65 vegetariska kronor

Östra Rönneholmsvägen 26
211 47 Malmö
tel: 040 – 97 34 70
måndag, juni 16, 2008
Claras Café & Catering: Bacon & Kapris pastasallad.7 av 12 Brownies

Claras är ett litet ställe till ytan, men stort till popularitet. Det märks verkligen om man kommer vid 12 snåret en veckodag. Dock ska det tilläggas att många tar med sig maten till någon annan plats.
Claras meny fungerar nästan som en fondvägg. Den täcker verkligen en hel (liten) vägg. Så det känns lite konstigt att ge betyg på ett ställe när man bara har smakat en pytteliten del av deras massiva utbud.

Bacon & Kapris pastasalladen är dock väldigt bra. Ingredienserna är färska och hela rätten smakar som om den är gjord live framför en. Väldigt färsk alltså. Kaprisen fungerar utmärkt med resterande ingredienser. Tar inte för mycket smak, men kryddar till allt lite. En annan sak är att färgskalan på talriken är sagolik. Alla färger finns där och det känns som att man äter en del av sommaren.

Ett ställe som lätt är värt ett besök.

Pris: 55 (liten), 65 (stor).Claras Café & Catering
Amiralsgatan 18
Tel: 040-611 16 40
fredag, juni 13, 2008

Normans Deli: Riccotafylld tortelli med rostad paprika och parmesan i citron- och vitlökssås.

Betyg: 4 av 12 delikatesser

Riccotafylld tortelli med rostad paprika och parmesan i citron- och vitlökssås låter i sig väldigt bra och gott. Alla ingredienser är lätta att älska. Detta kan bara inte gå fel! Va? Är jag förkyld, nej, jag mår väldigt bra. Men det smakar ju ingenting alls. Vänta… parmesan, äntligen en smak. Så här kan man enkelt beskriva upplevelsen av första, andra och sista tuggan. Det smakade ingenting. Var fanken höll citron- och vitlökssåsen hus? Alltså, endast parmesanflarnen på toppen smakade. En liten parantes i det hela är också att om man serverar rostad paprika så ska skalet vara borttaget. Detta tycker vi i alla fall.

Många har höjt ett varningens finger för att vi äter för dyrt, men det är väldigt få ställen där maten kostar under 60 bagis. Och vi har en plikt att prova runt. Men om man betalar som vi gjorde idag (89 bagis) så ska det banne mig smaka. Dessutom så är det ju faktiskt fredag.

Surt sa räven om rönnbären... ooh... rönnbär det hade smakat det

Pris: 89 bagis

Ligger längst ner på Hansa Compagniet.

Normans Deli: Wookad entrecote, nudlar, grönsaker med tonkatsusås

Betyg: 3 av 12 sojaflaskor

Ibland kan mat låta gott på namnet och sedan smaka blaha-blaha. Denna rätt är av den senare typen. Smakade bara soja och åter soja. Vi förstår inte riktigt vad det här stället har för ambitioner. Det är rätt höga priser och istället för att erbjuda mat från ett kök så ska det vara en salig blanding:
Husmanskost, medelhavsmat, thai, sushi och smörgåsar av alla sorter. Hade det inte varit bättre att försöka göra en pryl. Och göra den riktigt bra?

Normans Deli var inte vår bag.

Pris: 92 kronisar

I botten av Hansa Compagniet.
torsdag, juni 12, 2008

Anno 1900: Grekiska färsbiffar med tzatziki

Betyg: 6 av 12 frikadeller

Anno 1900:s lunchbuffé bjuder inte på några överraskningar. Det mättar, kanske lite för mycket, och det är inga krussiduller.

Är man ute efter finess bör man leta sig någon annanstans. Är man ute efter att bli mätt för helt ok husmanskost är detta stället för dig.

Helt ok bröd och salladsbuffé.

Pris: 69 kronor

www.anno1900.se
Norra Bulltoftavägen 7
212 43 Malmö
Tel: 040-184747
onsdag, juni 11, 2008

Brogatan: Kokt lax med sparris och citronsås


Betyg: 10 av 12 kokta laxar
Då var det dags för Brogatan. Passade bra när vädret inte är på topp för uteservering finns inte. Kokt lax med sparris och citronsås stod på menyn och gjorde inte oss det minsta besvikna. Sallad och bröd var gott och laxen var vällagad och rotsakerna och såsen med. Helt klart ett ställe att rekommendera.
Pris: 78 kr
Brogatan Restaurang
Brogatan 12
211 44 Malmö
tisdag, juni 10, 2008

Skogströms kök & butik: Tupplår, broccoli, grönmögel & syltad citron

Betyg: 11 av 12 franska mittfältare

Varför vi sedan lyckas pricka in tupp och anka överallt är bara underligt. Eller är det inne med dessa fåglar nuförtiden?

Ibland är det dags för återbesök på lunchställen vi gillar för oss i Food 5. Kanske kan det uppfattas som lathet och kanske en rädsla för att inte bli nöjda eller för att prova något nytt. Men det kan också ses som att vi redan efter 1,5 månads ätbloggande börjar hitta några av Malmös bästa lunchställen.

Skogströms kommer nog vara där någonstans i toppen. Stället har en fantastisk känsla för lantlig mat. Det är rustikt med väldigt bra ingredienser. Enkelt, lite grovhugget och för jävla gott. Tuppen passade utmärkt med sina tillbehör samt till den uppskummade såsen.

Brödet och salladsbuffén är toppen och lokalen inspirerar till matlagning av den mer seriösa typen.

Stället ligger kanske lite off - men värt en omväg.

Pris: 85 pickadoller

www.skogstroms.se
Skogströms Kök&Butik
Major Nilssonsg 6
217 52 Malmö
måndag, juni 09, 2008

Lilly Ahn: Nudlar med vitlöksfrästa räkor

Betyg: 4 av 12 miss saigon

Det har ryktats en del om en relativt nyöppnad vietnamesisk restaurang vid södervärn. Det talades om gigantiska portioner och en genuint vietnamesisk inredning. Ryktet gick att det kändes som om man var i Vietnam. Vi vill gärna vara i Vietnam och lade således in första växlen och brummade dit. Det blev dock en liten besvikelse, portionerna och inredningen var perfekt, dock saknades det där lilla extra gällande maten. Det kändes faktiskt som om de hade gjort en "svensk" version av en vietnamesisk rätt. Vi tror att rätten kan vara baserad på de klassiska nudelpåsarna. Räkorna var i alla fall goda och sopporna såg goda ut, synd att de inte var med på lunchmenyn...

Pris: 55 kr


onsdag, juni 04, 2008

Graffiti Café: Bakpotatis med ost och skinkröra


Betyg: 7 av 12 potatisskal

Graffiti Café är lite som Coke float (mjukglass med Coca Cola i en salig röra). Inget fel på detta, då vi minns det som väldigt gott vid poolkanten. Vi har länge burit på samma minne när det gäller bakpotatis. Och minnet hade rätt. Det var en salig röra, men en väldigt god röra. Potatisen var helt perfekt då skalet är godast när det är lite knaprigt. Ja, vi äter skalet. Röran i sig smakade just ost och skinka. Inget annat, men kombinationen av smör, krydda (i botten), röran och sallad blir bra. Dessutom så är det en portion som man står sig på till midsommar.

Pris: 53 kr för mycket mat.

http://graffiticafe.se/

Graffiti Café: Tonfisksallad med Bakpotatis

Betyg: 6 av 12 gröna hissar

Graffiti Café vid stapelbäddsparken ligger lite i skymundan, men när man letat sig dit får man en helt ok lunch, dock inte mer. Det smakade som man förväntade sig, kanske att potatisen var något godare än vanligt. Att äta bakad potatis är absolut inget måste i livet men om man råkar snubbla på ett Graffiti Café kan man med gott samvete äta en lunch, dock endast för att bli mätt för ett ok pris.

Pris: 61 kr ink läsk

Graffiti Café
Vid Stapelbäddsparken, Malmö

Graffiti Café: Ceasarsallad


Betyg: 6 av 12 sardeller

Denna gång bar det av till Graffiti Café i västra hamnen. Ceasarsalladen smakade bra och bakpotatisen till var god. Inget himmelrike men schysst mat helt klart.

Pris: 67kr

Graffiti Café
Västra Hamnen
Östra varvsgatan
4211 19 Malmö
tisdag, juni 03, 2008

Plocke Pinn: Franskt anklår med champinjoner, rostad majs och potatispuré


Betyg: 10 av 12 von ankor

Vissa av oss i Lunchimalmö-gänget är extra svaga för anka. Det är festmat och inget man äter till vardags. Förutom på ett ställe i Malmö. Stället som håller så jäkla jämn kvalitet att vi egentligen inte vill äta någon annanstans. Stället som heter PlockePinn fastän vi envisas med att skriva Plocke Pinn.

Ankan med sin skysås och rostade majs passade utmärkt med svampen och puréen. Vi funderar på hur man skulle kunna tacka kocken på rätt sätt, vi har ändå ätit här så många gånger nu och blivit så lyckliga. Bara Zlatan kan göra oss lika glada. Vi skulle helst vilja glida in och gruppkrama kocken, hoppa runt i en cirkel och sjunga World in motion* eller nåt liknande. Kanske en rejäl ryggdunk får räcka. Men vi sparar den ett tag till, vi kommer ju tillbaka riktigt snart.

*Lyssna på låten

Pris: 79 kungakronor

Plocke Pinn: Vegetarisk lasagne

Betyg: 12 av 12 hammockar

Lasagne på äggplanta, tomat, rostad paprika, vitlök och parmesan

Jaha, vad säger man? Kanske något i stil med:
- Flytta på er grevar och baroner för här kommer Plocke Pinn!

Toppbetyg? För en lasagne? Detta tänker säkert många, men denna lasagne var något utöver det vanliga. Lasagne extravaganza! Ta en titt på bilden. Fullproppad med grönsaker, goda grönsaker!
Vi saknar faktiskt ord. Detta är en lasagne som munnen måste ta del av, inte öronen eller ögonen. Men vad vi kan säga är att kombinationen av grönsaker och lasagneplattor (måste ha varit gjorda på plats) var ”spot on”! Vi måste bara lägga till att rostad röd paprika, som är ett måste under sommaren, fanns det gott om i denna himmelska lasagne!

Om ni läser detta när det fortfarande är lunchtimmar så på med solglasögonen, leendet och sololjan och jogga till Plocke Pinns uteservering!

Pris: 79 bagis inkl en underbar salladsbuffé som idag t o m hade färsk ananas.
måndag, juni 02, 2008

Bar Italia: Pastasallad


Betyg: 9 av 12 solstrålar

Idag var vi på väg till Torso twisted för att prova deras pizza. Tyvärr har de ersatt den med trist lunchbuffé med bla gratinerad pasta i stora metalltråg. Vi fick leta vidare och hittade Bar Italia som har en härlig pastasallad med pinjenötter, parmesanost, soltorkade tomater, mozarella och tillval kyckling, lax eller räkor. Vi tog den med kyckling på avhämtning och satte oss i solen vid stranden. Den smakade mycket bra med härlig balans i smakerna. Ett plus för senapsdressingen i lagom mängd. En given badlunch i sommar.
Pris: 59 kr inklusive läsk, vatten eller liten kaffe.
Bar Italia
Scaniaplatsen 3
211 17 MALMÖ

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Lunch i Malmö

Testade Restauranger

Bloggarkiv