fredag, juli 03, 2009

Dockside Mat & Bar: Kalvstek med bacon- och löksky, samt en vinegrette på bland annat kapris och salladslök


Betyg: 10 av 12 solhattar

Idag satte vi oss i gassande sol på Docksides brygga och spanade in dyra båtar i glassig miljö. Visst är de flådiga, men det är minsann lite mysigare med en Stortriss eller en solblekt halvruffad orange 70-talare.

Nåväl. Vi var ju där för maten. Kalvsteken hette egentligen confiterad kalvrulle men det var en stek kort och gott. Den verkade inte vara kokt i fett (Enligt wikipedia så är confitering när man kokar kött, fågel eller fisk i ankfett vilket borde ge ett helt annat resultat än det som serverades gissar vi).

Gott var det i alla fall. Faktiskt den bästa lunchen vi fått i oss vid Dockområdet. Rätten kändes somrig och fräsch och vi rekommenderar er verkligen ett besök hit. Salladen var helt ok med färsk vattenmelon och väldigt god dressing samt vitt standardbröd som fyllde sin funktion.

Det är lite lurigt med alla de nya restaurangerna vid Dockan. Dockside, Dockplats 16, Elephanten och även The Vision har nämligen samma ägare så de har någon detalj som påminner om varandra.

En tia billigare och det hade varit en 11!

Pris: 95 kronor

Dockside Mat & Bar
Dockgatan 1
Malmö, 040-330 233

4 kommentarer:

Robert sa...

Ville bara säga att den här bloggen är skitbra. Har man ingen koll på vart man ska äta eller vart man ska ta sina gäster när man har besök, då är detta en bra referens. Tack för ett bra jobb!

Lunch i Malmö sa...

Tackar Robert! Sprid det till kollegor och vänner så ser vi till att fortsätta i samma stalj!

vilsen sa...

Fixa kartor i bloggposterna!

Lunch i Malmö sa...

Vi har påbörjat en omgörning... den kommer så småningom. Vi lovar!

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv