torsdag, juli 09, 2009

Meze de Falafel nr 1: Buffé med kebab, hummus, sallader & såser med mera
Betyg: 9 av 12 falafelbagare

Det har gått över ett år sedan vi senast besökte mezen intill Lilla torg. Det mesta är sig likt och maten är fortfarande riktigt trevlig. Bufféen är väl tilltagen och den känns väldigt fräsch. Vi kan inte annat än tycka att det är prisvärt, trots att priset har gått upp med 7 kronor det senaste året.

Såhär vid ett återbesök upptäcker man dock detaljer som bör justeras. Som vi ser det är dessa i huvudsak två till antalet.

Till att börja med behövs skyltar. Vi vill veta vad vi äter, både vad det gäller innehåll och namnet. Kanske gillar man inte kanel i ris, äter inte kött eller har någon allergi. Dessutom finns det alltid de som vill skryta med att ha ätit stadens bästa cashk bademdjun (vilket enligt Google verka vara det persiska namnet på aubergineröra).

För det andra så är det väl mörkt i lokalen. Det känns lite som en goth-rockare valde färgen på väggarna. Ljusinsläppen är inte så många och matens färgrika karaktär har allt att vinna på en ljusare miljö. Nu blir vår bild lite väl dassig.
Pris: 76 kronor

Meze de Falafel nr 1
Engelbrektsgatan 13 A
211 33 MALMÖ

5 kommentarer:

Vulpes Argentum sa...

Självklart vet ni om det men nya Rose garden på Nygatan är värt ett besök. På en bra dag för kocken är det mycket bra.

Lunch i Malmö sa...

Hej!
Ja, vi har fått tipset förut men inte hunnit gå dit. Vi hoppas att vårt första besök där är när kocken är glad.
/Lunch i Malmö

J. sa...

Kan klart rekommendera Rosegardens kvällsbuffe, oerhört prisvärt och väldigt trevlig personal.
Om lunchen är lika bra där så kommer jag vara stammis :)
Prova gärna så vi får ett proffsutlåtande.

Metatron sa...

76 kronor för fafel i malmö är du störd eller? och vid lilla torg av alla ställen!
nej bäst falafel får man fortfarande inte i svennebanan kvarter, utan i kvarteren där folk äter falfel utan att det är en stressig lunch. och för betydligt mindre än 70 fucking spänn

Anonym sa...

gabriel: får du äta hur mycket falafel du vill för dom 20 spännen du betalar på dina autentiska ställen? På meze finns inte bara falafel utan en himla massa olika mat från mellanöstern, du får äta hur mycket du vill, för bara 76kr!

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv