tisdag, september 15, 2009

Bullen: Ugnsbakad laxfilé med citron och hollandaisesås


Betyg: 10 av 12 kommer att vara hos Bullen 2:e oktober för att äta den underbara grillade kycklingen.

I Bullens kök står en ömsint kock med små tystgående fotriktiga tofflor. Hon/han är ganska stor, men med de nättaste händer någon någonsin skådat. Hon/han ger maten full fokus och har lika lätt för att göra en marsipankyckling som att laga ugnsbakad laxfilé till 50 personer. Ingen stress, inget oljud, bara välbefinnande. Kocken verkar dessutom vara kär.
Detta är vår bild av kocken på Bullen som ingen av oss har sett.

Laxen smälter i munnen och smakar havsfärsk. Den är perfekt tillagad och har inga smaker som sticker åt ett eller annat håll. Såsen smakar riktigt bra även om den kanske kan uppfattas som lite väl smörig. Men då ä det bara att kontrollera intaget per tugga. Vi åt dock upp all sås. Det kanske uppfattas som konstigt att nämna potatisen, men herre vilken potatis. Smakar lika mycket som nypotatisen i juni. Den bästa denna sena sommar.

Kanske ser det ut att vara en liten portion, men det räcker absolut. Mer ska man inte äta till lunch om vardagen även innehåller middag.

Pris: 77 kr inklusive sallad och Lingondricka.

0 kommentarer:

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Lunch i Malmö

Testade Restauranger

Bloggarkiv