torsdag, november 05, 2009

Malmö opera grill: Bakat vildgåsbröst med grillat äpple, brysselkål, rödvinssås och potatispuré

Betyg 11 av 12 Châteauneuf-du-papes

Andra gången som vi testar Malmö opera grill men första gången som vi testar vildgås och vi har en känsla att det åtminstone kommer att dröja ett år innan vi får testa det igen.
Det var dock inte köttet som fick oss ner i spagat denna gången. Brysselkålen, rödvinsåsen med inkokt rödkål samt de övriga tillbehören så som sallad, bröd (lutar åt att det var banan i det) och fruktshotten som man fick som dessert är det man kommer ihåg. Missförstå oss inte, gåsen var fin. Smakade inte så mycket vilt i jämnförelse med vanlig gås dock.

En plump i protokollet är dock priset i kombination med att de inte tar rikskuponger. Sen kommer man inte från känslan att alla andra lunchgäster tar 3 timmars luncher ackompanjerat av en fin flaska rött och en scarf någonstans på kroppen. Det är lyxigt, pretantiöst och väldigt gott.

Pris: 95 kr

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej.
95 kronor för vildgås tycker jag låter ganska billgt

Lunch i Malmö sa...

Det inte dyrt. Kan dock bara mycket pengar för en lunch, speciellt om man inte tar rikskuponger. Oavsett var det värt det.

Nils sa...

Vad e grejen med er och rikskuponger? Hur orkar man springa runt med dessa onödigt gammalmodiga kuponghäften 2009.

Dessutom sparar arbetsgivaren max 10% i effektiv totalkostnad för rikskupongerna, jmf med om denne betalat ut det som lön i pengar till er istället.

Fattar inte hur man kan göra sig sånt besvär (både arbetsgivare och anställda) för futtiga 10% netto. Administrationen kring kuponghäftena och den extra bokföring som de medför lär nästan äta upp besparingarna.

Förutom dessa tramsiga kuponger så uppskattar jag verkligen era lunchrecensioner. Opera grillen skall helt klart testas när jag har vägarna förbi där nästa gång.

Lunch i Malmö sa...

Hej Nils! Det är nog lite olika hur pass mycket man tjänar på att betala med rikskuponger, vissa arbetsplatser har bättre villkor för sina anställda än andra.

Vi tillhör dem som äter mycket ute och då det inte alltid är "billigt" att käka lunch uppskattar vi alla hjälpmedel för att kunna käka på fler och fler ställen. Får oss är det ganska viktigt. För andra mindre viktigt. Det ska dock inte tjatas, vi försöker upplysa huruvida restaurangerna tar eller inte tar rikskuponger.

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv