tisdag, december 08, 2009

Wega: Pocherad sejfilé med skånsk senapsås och hackat ägg


Betyg: 8 av 12 sköldpaddor släpps ut i vallgraven vid Malmöhus slott

Så här med facit i hand så känns det väldigt skönt att bilen med en del missljud (kommer nya hela tiden, enligt ägaren) tog oss till en för Lunch i Malmö ny stadsdel. Skönt, för att det är en annan miljö än vad man som lunchare är van vid. Att korsa bron över vallgraven och in i hjärtat av Malmöhus slott känns på något sätt ovanligt och lite spännande. Vårt sökande och vårt äventyr fortsätter alltså.

Kanske bär en del av oss på tanken att här lunchar eller fikar man endast när man har varit här för att ta del av en av deras utställningar, men så är inte fallet. Det är nämligen rikligt med matgäster i restaurangen och det känns helt rätt.

Rätten i sig smakar ungefär som den låter när man säger det högt. Inget konstigt, rakt på sak och inget som är svårt att uppfatta. Kanske inte det mest spännande, men som man förväntar sig och det i sig är ett gott betyg.
Potatisen är fin på alla sätt och vis. Såsen är lagom senapig och får oss att längta efter lutfisken. Sen är det sejfilén som kanske inte är klockren. Lite väl hårt tillagad och hamnar då på den lite torra delen av skalan. Sen är frågan när den blev tillagad, kanske legat lite väl länge och väntat på oss.
I det stora hela så är det ok, men når inte riktigt hela vägen med tanke på priset.

När ni är här för en eller annan anledning så glöm inte att besöka den mysiga butiken. Här finns något för alla, nämligen Salmiak-tablettaskar.

Pris: 79 kr eller riks inklusive sallad, bröd och kaffe.

Malmöhusvägen 6 (Malmö Museum)
040-12 32 12

3 kommentarer:

WB sa...

Och vilken stadsdel var det? Malmöhus ligger i centrum.

Lunch i Malmö sa...

Absolut, men likaså som t.ex. Västra Hamnen tillhör centrum så känns Malmöhus lite eget. Vi kommer nog fortsätta att tala i termer som att slottstaden, värnhem, lugnet osv som små "stadsdelar" känns lite opraktiskt att tala om Västra Innerstaden då man talar om stadsdelar.

WB sa...

Del av staden skulle språkpolisen föredra. Annars bara beröm till er utomordentliga blogg!

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv