tisdag, april 14, 2009

Via Napoli: Pizza med salami och paprika

Betyg: 10 av 12 vedugnar

Som vi utlovat tipsaren Kloker for vi idag till Ribban och Via Napoli. Den maffiga vedugnen importerad från italien pryder sin plats. Dags att sitta ute i det fina vädret. Ackompangerad av ljudet från måsar och trimmade mopeder (falafelkiosken mittemot är oemotståndig) njuter vi av den goda pizzan.

Tomatsåsen är en höjdare, bottnen likaså, vedeldat är bäst. Lätt en av Malmös bästa pizzor. Vi måste hit och prova igen.

Pris: 68 kronor

7 kommentarer:

Kloker sa...

Kul att ni också gillade den, jag har varit där fem gånger och det har alltid varit lika gott.

Lunch i Malmö sa...

De behöver finputsa råvarorna lite. Sedan blir det tipp-topp.

Anonym sa...

Vi (jag och min fru)besökte Via Napoli för första och sista gången igår (23/7). Vi åt spagetti, frutti di mare båda två (2x120 kr) och enligt menyn så skulle den innehålla scampi, räkor, blåmusslor och calamari, precis som det brukar vara. Det vi fick var dock något annat. Ingen av oss fick scampi, jag fick två små räkor och min fru bara en räka och rätten hade istället fyllts ut med mängder av calamari och crabstick!!!! Eftersom vi har bordsskick grävde vi inte igenom våra tallrikar innan vi började äta utan upptäckte efterhand att vi inte hade fått det vi beställt. Vi påpekade detta för personalen men fick till svar att de inte kunde göra något eftersom vi hade ätit upp det mesta och de kunde ju inte lita på att det vi sade var sant!!!!! Detta är under all kritik och det var som sagt både vårt första och sista besök på Via Napoli.

Lunch i Malmö sa...

Usch, vi beklagar, det låter inte som någon trevlig kväll alls...

Anonym sa...

Jag brukar käka ofta på Via Napoli och kan säga att ingen i Skåne kommer närmare autentisk italiensk pizza.

Om inget annat, så är bästa beviset att italienare väljer att käka på detta stället ;-)

Tanti saluti x miei amici a Via Napoli!

Anonym sa...

Jag åt en pizza den 29/1-10. Den mest smaklösa pizza jag någonsin ätit med mycket sparsam fyllnig.Det var stora fält som endast innehöll tomatsås och ost. 98 Kr!!! Hade de serverat sådana pizzor i Italien, så hade de fått slå igen efter 1 vecka. Det blev inköp av ny pizza på annat ställe. För min del blir det inga fler besök på Via Napoli. Trist när man har en restaurang i sin närhet.

Anonym sa...

Märkligt att pizzorna här skiftar så i kvalité. Vi åt pizza på Via Napoli 2009 med 4 salamibitar, lite paprika och för övrigt tomatsås och ost. Den var sällsynt trist och smaklös. Sedan dess har vi ätit pizza både i Italien och på andra ställen i Malmö. Då har vi fått pizza som verkligen gör skäl för namnet. Till Via Napoli har vi aldrig återvänt. Tråkigt när vi bor om hörnet.

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger