fredag, april 24, 2009

Restaurang Alnarp


11 av 12 kiwiträd

Malmö står i blom, kärleken söker ögonkontakt, paret på bänken hör bara varandra, vissa hoppar plugget för att jobba på ”för vi har tagit studenten” brännan och Lunch i Malmö håller hand. Våren är kommen och det känns väldigt skönt!

Hur firar man detta? Jo, man tar sig till restaurang Alnarp för att sitta på deras veranda, se ut över parken och förtära parmesangratinerad kyckling. Bästa lunchen på länge. Kanske mycket p g a att det är just här vi sitter. Ingen trafik, bara tweedkavajer och college feeling. Det är nästan overkligt fint när allt står i blom, allt förutom Magnolian som säkert blommar tidigt nästa vecka. Så passa på att åka hit snarast.
Har vi nämnt maten?
Kycklingen är bra tillagad, mör och saftigt. Det brukar ju annars vara ett bekymmer i storkök att kycklingen har känt ugnens hetta lite väl länge. Är detta kanske av ren oro? Att man låter kycklingen vara inne lite extra länge, så den är ”riktigt” färdig.
Såsen ”någon vitvins tjofräs” enligt någon, var lagom kryddad för att inte ta överhand. Potatisen var riktigt bra. Tyvärr så kan vi inte säga hur den är tillagad. Kanske kokt sen stekt eller bara friterad. Ingen vet säkert.
Till detta får men en fin salladsbuffé, dricka och ett helt makalöst gott bröd som fortfarande är ljummet. Nej, det är riktigt bra detta och för endast 60 kr! Efter maten får men kaffe och en helt makalös omgivning att gå och strosa i. Om ni är herrar så glöm inte att hålla händerna lite nätt bakom ryggen.

Vi kommer lätt tillbaka i vecka 18. Då står Magnolian i blom!

Pris: 60 kr

5 kommentarer:

per sa...

tycker det e dax för er att sluta blogga blir bara sämre sämre för er.. ha bloggen seriöst eller skit i det..

Lunch i Malmö sa...

Ok, vi ska tänka på saken. Verkar vettigt, antingen lägger vi ner eller blir vi mer seriösa. Kan också bli som så att vi kör på som vanligt...

Anonym sa...

"hålla händerna lite nätt bakom ryggen" `garvade`. Fortsätt bara som vanligt, inget fel med lite vårflipp.
-Peter, Värnhem

Anonym sa...

Nej, er blogg är coooooooool. Lite mer studentmat hade inte skadat sidan. Dock så är det mesta billigt. Men lite mer kebab o falafel. Och ni kan väl hjälpa till att sänka priset på falafel till 10 eller iaf 15 kronor... 20, 25, 30 kr är skandalöst.

Lunch i Malmö sa...

Vi ska göra vårt bästa. I bloggens början, för ganska exakt ett år sedan, hade vi studentvecka. Det är nog läge att ta upp den igen. Har du fler billiga tips än falafel och kebab?

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger