torsdag, april 23, 2009

Greek way: Moussaka


Betyg: 5 av 12 kalla Mythos

Grekernas väg var inte vår väg riktigt idag. Det är egentligen inte så mycket fel på smakerna. Tsatsikin var till exempel riktigt trevlig, men kvaliteten överlag kunde varit bättre.

Moussaka som vi har lärt oss finns i två varianter. En som inte bara är gjord med aubergine och en med potatis (så kallad svensk moussaka) som man fick i skolbespisningen. Varför denna grekiska restaurang valde denna skolbespisningsvariant förstår vi faktiskt inte. The svenne way?

Maten sticker inte ut och dessutom är den alldeles för dyrt. I den här pisklassen finns det alldeles för många bättre alternativ.

Känner ni till något bra grekiskt hak som vi borde testa?

Pris: 79 kronor

5 kommentarer:

Me sa...

Instämmer fullständigt i era omdömen av Greekway....snålt, dyrt och fullständigt försvenskat - dock duger de olika småplocken, tomat med feta, vindolmar etc......idag finns INGEN grekisk restaurant värd namnet...det bästa grekiska man kan äta är på Bergsgatan mittemot Möllans ost- gyros !!! lika bra som i Grekland, om inte bättre.......får väl skriva ett nick här nu eftersom jag kommenterat några ggr... me blev nicket:)

Lunch i Malmö sa...

Plaka finns ju också. Känns lite mer genuin. Vi har dock inte testat den än. Det kommer säkert.

me sa...

sant -Plaka finns ju...har varit där ett flertal gånger, men nu är det säkert 2 år sedan. Det Plaka främst konkurrerar med är låga priser - väldigt låga tom(åtminstone för några år sedan)....pga av det ska man då inte heller förvänta sig en kulinarisk upplevelse...det är genomsnittlig kvalité till ett lågt pris(eller var det förr i alla fall)

Kan inte låta bli att ytterligare kommentera er rescension av Greekway.......sist jag var där tog de 55:- för en flaska Mythos öl.....!!!Kan inte beskrivas som annat än girigt......eller så tror de att de har sin "restaurant" på Lilla Torg....

Anonym sa...

Kan av erfarenhet berätta att deras moussaka är av halvfabrikat därav smakar det inte "äkta" ....Tråkigt att man ens kan kalla sig restaurang när man serverar halvfabrikerad mat!!!

Anonym sa...

Testa gärna ny öppnat NOSTIMO på södra förstadsgatan 80.
Dagens för 49:- riktigt gott.

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger