tisdag, augusti 18, 2009

Plocke Pinn: Grillad tonfisk med tropisk fruktsalsa och bönris

Betyg: 4 av 12 bakåtslick

Vänta nu här...? tänkte vi när vi kom in på Plocke Pinn. Det var något som inte stämde riktigt med ett av vårt favoritställe så här första dagen efter det har varit semesterstängt. Det spelades John Mayer ur högtalarna, personalen var utbytt, priserna skiljde sig på lunchmenyn och rätterna lät inte som de har gjort innan. Men men tänkte vi, det kan ju vara bra ändå.

Salladsbordet och brödet var lika fint som innan så vi var nöjda och glada, fram tills vi fick in tonfiskrätten. Tillagningen och receptet var inte bra. Tonfisken var snustorr och smakade absolut ingenting, inte ens salt. Fruktsalsan var ingen hit och riset tråkigt. Efter att ha saltat så blev rätten bättre men det var fortfarande helt för torrt överlag.

Vi är hoppas och ber att detta bara var ett snedsteg och att Plocke Pinn fortsätter leverera god lunch i framtiden.

Pris: 86kr

Plocke Pinn
Bergsgatan 29
214 22 Malmö
Tel: 040-23 37 50

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Har nyligen (idag...) hittat er blogg och gillar den. Skönt med någon som inte verkar basera recensioner på felstavade menyer och huruvida tvålen på toaletten är av bra märke eller ej, utan på maten, tillbehören, servicen och priset. Bullen - två krögare har jag tidigare missat men kommer genast att rusa dit.

Dock kunde man önska att ni själva kör en korrkturläsning på era egna texter för att undvika plumpheter som "ända" iställlet för "enda" -i matsammanhang blir det något bissart över detta som jag misstänker inte är avsiktligt :)

En stilla fråga; varför har ni inte recenserat Rasoir, något av en klassiker i fin-lunch sammanhang (som dock inte är prisvärt varje gång men nästan iallafall). Och inte fullt så klassiskt men även det i helt klar finlunchsklass Nosh nibble &... ja helt omöjligt namn och ser fortfarande ut som en bunker utifrån men sjysst lokal och käk väl inne.

Och en sista request: Var i stan (gärna någorlunda centralt...) hittar man god OCH prisvärd helt vanligt jävla spaggetti med köttfärssås (eller Pasta bolognese för den som är lagd åt det hållet...)?

I övrigt; tack för en sjysst blogg! /EW

Anonym sa...

Okej, pinsamt av mig; klaga på er stavning och sen felstava flera gånger själv. Ber om ursäkt... /EW

Lunch i Malmö sa...

Tack för gillandet!

Ja, stavningen behöver absolut förbättras.

Spaggetti (sic!)med köttfärssås ska vi hålla utkik efter. De har haft det någon gång på Di Penco, men annars är det ju något man brukar göra bra själv i hemmets lugna vrå.

Anonym sa...

ge dem fler chanser både du o jag vet att dem är en av malmös bästa lunch resturanger

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv