torsdag, augusti 27, 2009

Nosh Nibble & Cush: Kalvmedaljong med potatismos, skysås och ugnsgratinerad tomat och vårlök


Betyg: 11 av 12 långsamma köttbitar

Det är inte helt enkelt att se var Nosh Nibble & Cush håller till. De kunde gott gjort lite mer reklam för sin lunch. Det är ganska tomt när vi kommer in.

Som förrätt en enkel ljummen majssoppa med krutonger och gräslök, gott och ovanligt. Till detta ett gott bröd. En klassisk kötträtt i lyxsammanhang blev rätten för dagen, på kyparens rekommendation. Kalvmedaljongen har varit ugnen tre timmar vilket märks, delikat mör. Helt perfekt. Det som börjar lite tunt med en för vitpepparkänsliga lite stark smak på moset mognar efterhand och fler smaker kommer fram. Skysåsen på rödvin med. En riktig lyxlunch som är prisvärd men i dyraste laget.

Pris: 95 kronor på rikskuponger.

Kaptensgatan 1

2 kommentarer:

Martin sa...

Tack för tipset.
Jag cyklar förbi restaurangen flera gånger i veckan, men har tänkt att det säkert bara är en imagerestaurang (eller hur man ska beskriva en restaurang med fin inredningen och uppläggning, men halvbra mat) men det var den tydligen inte. Måste testa den.

JAg hittade ingenstans att maila er så jag skriver två tips på lunchrestauranger i Malmö som jag kan tipsa till er om.

Asien på Ystadgatan kör Vietnamesisk mat rakt igen, de har dessutom renoverat så det känns inte som ett Kinahak längre. Lunchen kostar 50:- och väldigt schysst ala carte kostar som en lunch på en vanlig restaurang.

Hollywood på Lönngatan (vid Sofielund ungefär) har också renoverat, jag vågade aldrig testa deras mat innan för att det såg så schaskigt ut, men nu har de frächat upp ställe och kör t ex Chelokebab till lunch med en halv klyfta rå lök för 60:- inklusive dricka.

Det senasre besöken ska jag faktist skriva om på min egen blogg om ni vill läsa mer innan ni beger er dit.

Lunch i Malmö sa...

Vi tackar för tipsen. Asien har vi testat, men vi glömde lägga upp testet den gången så vi får sticka dit igen. Hollywood var nåt nytt. Spännande!

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv