fredag, mars 12, 2010

Nosh Nibble & Cush: Walewska på torsk


Betyg: 8 av 12 skulletagitentrecotenistället

Tema fiskvecka: dag 5 av 5

Ryktet verkar ha spridit sig gällande Nosh. Till skillnad från de andra gångerna vi har varit här var det full rulljans i köket. Mycket folk och det är förstås kul!

Det har varit en trevlig vecka med fisk och vi tänkte lite att verket skulle krönas idag. Så blev det dessvärre inte. Fisken var torr.
Det är så förbaskat synd för det övriga smakar så bra. Soppa till förrätt och två olika sorters nybakade bröd att välja på. En underbar start. Moset smakade mandel och såsen smakade hummer, om än en aningen för salt. Sen är det ju synd att de missar fisken.

På ett sånt här ställe och för det priset förväntar man sig en vällagad fisk, det brukar vi få här.
Som sagt det är verkligen inte äckligt, tvärtom men fisken tar ner betyget från en 11 - 12:a till en 8:a

Pris: 95 kr Rikskuponger emottages

4 kommentarer:

peezay sa...

funderade själv på nosh, men valde Välfärdens lax. redan där kände jag att jag valt rätt, trodde nästan att ni skulle vara där idag!

Niclas sa...

Det ser dock gott ut.
Fisk får man vara försiktig med och inte värma den för mycket, 52 grader är ett bra riktmärke (även om det på vissa krogar pratas 45 grader), kör man fisken till för hög värme släpper den vätska och blir torr, vilket den ju även kan bli av för lång varmhållning. Lurigt såklart vid luncher då man förberder maten - exempelvis en köttgryta blir ju inte dålig vid varmhållning så som fisk blir, tvärt om.

Gillar er blogg, snodde faktiskt lite idéer härifrån när jag jobbade som kökschef och skrev lunchmenyer :D Kör på!

Anonym sa...

Nicklas, om du har jobbat som köksmästare så borde du väl veta att man aldrig någonsin kör en fisk till 45grader, 48 är perfekt för vit fisk, däremot kräver väl ngn lag 54 grader..

Niclas sa...

"Anonym"; I senaste nummret av gourmet så var det ett recept med torsk där dom skrev att man skulle köra den till 40 grader.. Jag kör 52, har alltid fungerat bra.
Lagen säger väl att all mat ska hettas upp till 70 grader p.g.a bakterier o.dyl. Inget mediumkött, m.a.o.

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv