torsdag, mars 25, 2010

Malmö golfrestaurang: Helstekt kotlett med skogssvampsås


Betyg: 9 av 12 mykologer

Malmö/Burlöv Golfklubb har fått en ny krögare. Restaurangen hette tidigare Pegga upp och vi var förstås lite intresserade på vad som har förändrats.

Förutom namnet är det egentligen bara en sak som är ny, visst man tar vattnet och lingondrickan på ett annat ställe, men nu får du en soppa innan maten. Det var absolut trevlig. Annars är fokuseringen på husmanskost och inredningen densamma som tidigare.

Just dagens rätt innebär en hel del intressanta smakkombinationer som inte håller riktigt hela vägen. Den karamelliserade löken blir lite väl söt och svampsåsen, raggmunken och äpplena passar kanske inte hundra ihop. Men det är en rejäl och ganska mäktig husmansrätt.

Vi har nämnt det tidigare i recensioner, att vi gärna vill veta vad det är för svamp de använder.
Kommer skogssvampen från skogen? Är det skogschampinjoner de menar. I vilket fall som helst så är det ju skillnad på kantarell och svart trumpetsvamp, precis som det är skillnad på kött och kött. Hjälp oss att ifrågasätta skogssvampbegreppet!

Pris: 83 kronor, de tar Rikskuponger

Malmö golfrestaurang

Segesvängen

0 kommentarer:

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv