onsdag, januari 28, 2009

Vegegården: Vegetarisk Kinabuffé


Betyg: 6 av 12 sojadjur


TEMA: Vegetarisk vecka dag 3

Vegegården är väldigt populärt bland vegetarianer, det märks. Stället fylls på ganska kvickt. De har dessutom ett diplom på väggen som talar om att de var årets bästa vegetariska restaurang 2006. Tyvärr skvallrar utmärkelsen mer om att det finns för få vegetariska restauranger i Sverige och att det behövs fler. Åtminstone om det smakar på samma sätt som för tre år sedan. Maten är som den brukar vara på svenska Kinarestauranger - fast utan kött då.

De har en relativt ok salladsbuffé till de varma grytorna. Men det blir för mycket olja, natriumglutamat och friterat för våra magar.

Vegegården är varken bättre eller sämre än vilken vanlig kinakrog som helst. För den som verkligen gillar Kinamat, är vegetarian och gärna vill att maten ska se ut som kött är detta säkert en guldgruva. Vi ser hellre att vegetarisk mat ser ut och smakar som vegetarisk mat.

Citat från lunchen:

"Hur vet de att krabban var vegetarian?" Om den friterade vegetariska krabban.

Pris: 68 kronor

www.vegegarden.com
Stora Nygatan 18

211 37
Malmö

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oki, detta har inget direkt att göra med vegetariskt men krogar ni borde ge ett omdöme omfattar Sås&Krås. http://sasokras.se/ den diggar jag. Klassisk husman med ny kock på Broderstugan (vid värnhem ungefär) Samt ett nytt hak som kanske inte riktigt hittat sin form men kan bli lovande: Nobel 82 som ligger på den adressen(Nobelvägen 82).
Tack för en schysst blogg och keep up the supah-dupah jobb gubbs!
Mvh
-Peter, Värnhem

Lunch i Malmö sa...

Tack! vi ska absolut kolla in dom ställena. Ha det fint!

Anonym sa...

Vegegården när jag var där var inge vidare... Däremot säljer de helt ok matlådor på Astrid och Aporna för en femtiolapp.

Lunch i Malmö sa...

Vi har hållit i matlådorna på Astrid & Aporna för att sedan släppa dem igen. Vädret då var inte tillräckligt bra för att sitta utomhus. När solen kommer tillbaka gör vi ett nytt försök.

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv