onsdag, februari 11, 2009

Prins Bernhard: Lammfärsbiff med rosmarin, grönpeppar och potatispuré

Betyg: 12 av 12 "ja-det-är-en-stor-biff"

Inför besöket på båten Prins Bernard hade vi allt annat än höga förväntningar. Det hela bottnar sig att vissa av oss har varit på denna nöjesbåt tidigare. Då var den en ganska sjaskig nattklubb i Karlshamn kallad "Bauten". Dessutom är 85 kronor ganska väl tilltaget för en lunch över huvud taget enligt vår mening. Nu har väl vi i och för sig skruvat upp vårt maxpris för en lunch sedan vi fem startade den här bloggen.

Med detta sagt är allt vi kan säga nu efteråt att det är sällan man blir som kastad överbord av en lunch på det här viset. Rysligt gott. En god liten syrad sallad och en nybakad baguette väntar en medan själva lunchrätten görs i ordning på tallriken. Och vilka sjukt tokgoda biffar. Det är verkligen svårt att beskriva att en sådan här rätt kan bli så lyckad. På tallriken fanns även någon slags stekt sallad (troligen endive eller kanske vitkål) samt äpplen. Fruktansvärt vällagat och riktigt bra service.

Det gungade lite under måltiden och den nya inredningen av båten föll kanske inte i vår smak, men båtar kan inte vara lätta att inreda. Detta ställe återkommer vi till oavsett hur det ser ut. Vi längtar redan, trots att lunchpriset är i överkant.

Nästa gång kommer vi med mycket högre förväntningar.

Pris: 85 kronor

Prins Bernhard
Skeppsbron 4

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ärtsoppan på Prins Bern-Hatt är inte dum den heller!

Anonym sa...

Brukar vara ganska lättimponerad.. men just ärtsoppan var faktiskt ingen hit om jag får säga mitt.

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv