tisdag, februari 03, 2009

Restaurang Sporren: Biff à la LindströmBetyg: 1 av 12 vi försökte iaf.

Det är synd och vi är ledsna att behöva säga det, men detta var under all kritik. Det hjälper heller inte att herrn bakom disken är väldigt trevlig.

Vi har länge pratat om att prova just Sporren då en av oss har påstått att Sporren fick riktigt bra betyg av någon Malmötidning. Meningarna som har droppats är t ex ”Bästa och mest prisvärda restaurang i Malmö” och ”Den ska vara sjukt bra”.
Personen som sa detta var dock inte med på lunchen idag utan körde hem för att äta. Kanske man skulle fattat redan där att det låg en hund begraven. Vilket får oss till lukten av Sporrens lokaler, i entrén på första våningen luktar det däckfirma och övergivet hus. Detta var dock inget gentemot lukten i förtäringslokalen. Just ordet förtäringslokal beskriver hur det går till här. Man träffas inte över en lunch för att prata kommande semester eller om semester som varit. Nej, här tar man en laddning mat, sväljer undan, tar en klunk med lingondricka, en portion till. (Det är ju buffé). Sen på med jackan och tacka för sig. På väg till brickstället sveper man den sista lingondrickan.
Nu tillbaka till lukten. Här har det stekts och panerats dag ut och dag in under en väldigt lång tid utan att tänka på konsekvenserna. Man skulle kunna ha tvärdrag och fönstrets tunga gardiner hade stått still. Det känns nergånget. Lokalen har väldigt stor potential dock. Lite renovering så blir det kanon.

Biff à la Lindström med gräddsås låter bra och med orden ”sjukt gott” och ”bäst i Malmö” så kan det inte bli fel. Men jo, det är fel. Potatisen är utan stekyta och tuggmotstånd. Biffen är bättre, men inte bra. Torr och ganska smaklös. Som tur är så sticker herr Kapris ut och ger en bra sälta. Såsen är vitpeppar, vitpeppar och vitpeppar och ja, lite grädde. Det var bara en av oss som tog sallad, den blev lämnad på tallriken.
Usch! Känns fel att gnälla och klanka ner så här. Det finns ju folk som gillar detta. Kanske handlar det om en vanesak. Eller smaksak.
Alla måste prova och bilda sig en egen uppfattning. Sporren ligger i samma hus som Emmaus på Kirseberg.
Men idag känns det som att Sporren stal 55 kr från oss.

Pris: 55kr inklusive läsk/lättöl, sallad, bröd och kaffe.
(pensionärer & studerande 50 kr).

Restaurang Sporren - Norra Bulltoftavägen 65 C
212 43 Malmö
www.restaurangsporren.se/

2 kommentarer:

Unknown sa...

Verkar som vårat gäng frekventerar ungefär samma ställen... de här är värda ett besök:
Råå (thai) på Friisgatan 8.
Ciao (pizza) på Friisgatan 6.

Lunch i Malmö sa...

Två gjutna tips. De går ju dessutom att knäcka under samma lunch om inte alla vill käka samma (det brukar vi iofs vilja). Tack!

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv