onsdag, februari 04, 2009

Bollywood: Biff jalfrezi och tandorikyckling


Betyg: 11 av 12 indiska musikvideor

Dagen till ära gjorde vi ett återbesök på Bollywood. Så snart vi upptäckte att de höjt priset undrade vi om de klarade leva upp till de en aning höjda förväntningarna det skapar. Och ja, detta är den bästa indiska lunchen i Malmö just nu (trots upplägget på den rostfria tallriken).

Vi är flera i lunchgänget som annars inte gillar tandori, den brukar vara en torr och tråkig historia, men på Bollywood smälter vi. Kycklingen är saftig och "såsen" till smakar syrligt av yoghurten. Finemang!

Jalfrezin var välagad, hade en del sting, men vi antar att den är vassare på kvällen.

Förra gången vi var här hängde vi upp oss på att riset var sisådär. Idag hade det lossnat för riskokaren. Gött! Det är absolut värt ett besök (även för vegetarianen, linsgrytan får även den toppbetyg även om den andra rätten med aubergine var lite tradig).

Att servera en bra lunch måste vara det viktigaste för en restaurangs framgång. Trots att detta lunchställe ligger långt från våra hemadresser kommer vi köra förbi även på kvällen när andan faller på för att köpa hem lite fredagsindiskt. Bra dag säljer kväll.

Det enda vi har att klaga på är egentligen salladen. Finns det inga indiska sallader? Den är ju alltid lika tråkig på den här typen av ställen.

Det kanske är så att det inte finns någon? Men i så fall hittar vi på en som är royaltyfri att använda till alla er som har ett indiskt lunchhak som vill nå en 12:a i vår betygskala:

Lunch i Malmös "indiska" sallad
1 rödlök eller sharlottenlök
1 chili (en tumregel som oftast gäller: de lite större är lite mildare)
1 halv näve cashewnötter
rejält med färsk koriander
1 mango eller varför inte färsk ananas
lite limejuice, salt, peppar och en skvätt olja

Hacka och skiva så får ni något roligare än isberg, tomat, gurka och burkmajs.

Pris: 65 kronor + 12 kronor för nanbröd

1 kommentarer:

Sarah sa...

Alla indiska restauranger som jag har varit på i England (och tro mig, jag har varit på många) har precis likadan sallad som här. Jag tycker att salladen är supergod med myntayoghurt så jag hoppas att den aldrig ändras. Så det så!

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv