onsdag, februari 25, 2009

Prins Bernhard: Viltfärsbiff med svampvelouté, rökt sidfläsk, rårörda lingon och potatispuré
Betyg: 8 av 12 schlagerteman.


Förra gången våra blickar landade på Prins Bernhard satt vi tysta i bilen med en blick av oro och viss ledsamhet. Som om vi skulle ut till sjöss och lämna fruar och barn hemma.
Men, ledsamheten suddades snabbt ut av bra service underbar mat.

Denna gång i bilen pratades det Prinsminne med en positiv röst och tindrande ögon.
Lite som första/andra daten när man verkligen tycker om den som sitter mitt emot.

Även idag är servicen bra. Ja, ok, den är bättre än bra. Full fokus riktas på oss tills vi har lagt vår lunchbeställning. Sallad, bröd och vatten landar på bordet innan man vet ordet av. Och det är lika gott som sist.

Även den ”varma” maten kommer in snabbt. Det är tyvärr där betyget sjunker drastiskt. Varmrätten är kall. Väldigt kall. Nu kan man såklart höja rösten och säga till om detta, eller så kan man sitta tyst och tänka: Ah, dom har inte tid, dom har fullt upp. Man vill ju inte vara i vägen. Vi valde det senare. Vid det här laget var stället fullt och serveringspersonalen hade verkligen att göra.
Potatispurén är bra. Ingen dra åt… upplevelse, men bra. Viltfärsbiffen är mycket god, i smaken. Konsistensen är lite för kompakt och torr. Såsen smakar ingenting i samarbete med resten av maten, tyvärr. Sen lingon, ja, lingon är ju gott. På menyn står det med rökt sidfläsk, men vi hittar inget på tallriken. Biffen smakar inte rökt fläsk någonstans, så det verkar inte vara inblandat eller inmalt. Har vi missat något? Annars så vet väl Prinsen att det är fult att ljuga.
Kanske man ska höja ett varningens finger när Prinsen inte skriver ut vilket djur som är i viltfärsbiffarna, men denna dörr och diskussion tänker vi inte öppna eller bjuda upp till idag, men det hade varit sjukt roligt.

I det stora hela så var det ganska mycket sämre än förra gången. Kanske var anledningen att stället var fullt och alla ville ha dagens, men är detta anledningen så ligger man risigt till som restaurang.

Ps. Stort grattis till kronprinsessan och Daniel (hertig av Västergötland). Ds.


Pris: 85 kr

Prins Bernhard
Skeppsbron 4

3 kommentarer:

Anonym sa...

Är det där rätt väg att gå? Mer fine dine-ambitioner och guldkort än creditkrunchad verklighet.
Och hur tänkte stadsarkitekt/ bygnadsnämnden när pråmen fick plats mellan ståtliga posthuset och MAH:s skimrande fasad? Oljehamnen hade varit naturlig lokalisering.

Förövrigt kan bara instämmas i kommentaren kring det odefinierade viltet. Inte bara första tanken går till uppskrapat road kill..

Anonym sa...

Potatismosen ser ut som pulvermospoo...

Lunch i Malmö sa...

Båten väcker känslor. De har dessutom strålkastare som syns ända till Löberöd eller nåt. Vi kan bara säga att PB har blandat och gett. Bra en gång, dåligt en annan. Men gunget hittade de båda gångerna.

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv