onsdag, juni 03, 2009

Hotell Baltzar’s Tapas Bar & Butik


Betyg: 10 av 12 små söta snittar och flygande studenthattar.

Det var ett sant nöje att vandra längs gågatan idag! Sol, lyckliga studenter och ett ihållande ljud från visselpipor. Underbart!

Efter lite avvaktande steg utanför Tapas Bar & Butik, så tog vi klivet in i en lokal som borde vara full av Cosmopolitan- och Manhattan-sörplande storstadsglidare, men inte idag. Vi är de första som tar klivet in. (Kommer dock ett par till efter ett tag). Kanske konstigt om det suttit stostadsglidare och sörplat Cosmopolitans kl 11:30 en torsdags lunch, men det beskriver lokalen. Restaurangen är i modern tappning med en luftig atmosfär. Extremt behagligt ljus att äta i. Känns dock konstigt med matbilder på väggarna. De är fina, men passar inte riktigt in.

För 85 :- får man fyra tapas (snittar) och soppa. Idag var soppan en sparrissoppa som var himmelsk! Smakar inte lika mycket sparris som man är van vid, utan lite mer dämpat och lite mer av andra smaker så som vinäger. Len och fin på alla sätt och vis.

Alla i gänget tog olika tapas så vi går inte in på var och en. Där var dock en av de små rackarna stack ut lite extra. En varm scampi som var vansinnigt god. Ja, helt underbar! Våra ord räcker inte för att beskriva den. Måste provas. Bland de andra fanns lax, färsk tonfisk, tonfiskröra, och kyckling. Kycklingen var den som var tråkigast, torr och ganska smaklös. De andra var väldigt bra indeed. Laxen var helt perfekt och så var även den färska tonfisken. Ett extra plus är att dom tar riks och att en liten påfyllning av soppan inte är något konstigt. Den var ju så god!

Skriver alltid för mycket nonsens innan läsaren kommer till det som är viktigast. Maten alltså. Vi ska sluta tramsa och börja blogga!

– sluta tramsa och börja blogga!

Pris: 85 bagis för soppa, fyra tapas, vatten och en slät kopp efter.

Hotell Baltzar
Baltzarsgatan 45
211 34 MALMÖ
Tel: 040 - 66 55 700
Fax: 040 - 66 55 710

2 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars gossar som kämpar mot ett konstant undervärdeskomplex...

Lunch i Malmö sa...

Ja, inte är det undernäringskomplex i alla fall.

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv