torsdag, november 18, 2010

Malou: Ärtsoppa med fläsk och pannkakor efter det.


Betyg: 10 av 12 fläskbitar är perfekta

Här var det julpynt och läsglasögon på nästippen, här var det mysigt som en stor omfamning...

Malou ligger inne på kronprinsens nya "strikta" och moderna foodcourt. Men det moderna anammade inte Malou utan behöll sin gamla "helt rätt" stil. Stilen gillas skarpt och det gör nog alla åldrar som sitter här och trivs. Måste upplevas på riktigt i samspel med deras fantastiska mat.

Sist vi åt ärtsoppa på Malou var det också julpyntat, men skillnaden är att det då  strömmade varm julmusik ur deras musikanläggning. Frågan vi ställer oss då är om deras musikanläggning stannade i deras förra lokal och om det alltid är julpyntat på Malou.
Ärtsoppan idag var kanske den bästa ärtsoppan som lunch i Malmö har tagit del av. Konsistensen är perfekt och fläskbitarna är fantastiska. Den är lagad med passion och kunskap hela vägen fram till serveringen. Finns inte något att klaga på där inte.

Pannkakorna är inte dåliga dom heller. Bara tallriken med pannkakor hade räckt som lunch, det är en rejäl portion av allt. (Som ni ser på bilden). Vi åt dock upp allt och satt sen tysta i bilen med tom blick och plank pannan. Det som sänker betyget en aning är salladen som inte är vidare spännande och sylten till pannkakorna som inte gillas.

Kan varmt rekommendera Malou med deras mat och allt som finns innanför deras väggar.

Pris: 72 kr inkl vatten, sallad, knäckebröd. Sen pannkakor och kaffe. Tar Rikskuponger!

Malou Restaurang
Mariedalsv. 32
217 45 Malmö

5 kommentarer:

Marcus sa...

Efter att ha tömt de två första skålarna med timjan tyckte man att det fick räcka? ;)

Niclas sa...

Vad är det på? Mejram?

Anonym sa...

Jag blir förvånad över er entusiasm över Malou. Är det bara jag som får burkpotatis när jag går dit??? Är det bara jag som tycker salladsbordet är rätt sunkigt. "Varmt rekommendera"? - inte av mig i alla fall!

Anonym sa...

God mat, jag kommer gärna tillbaka.

Anonym sa...

MAn väljer ju hur mkt timjan man vill ha....det är ju inte restaurangens fel att det ligger en halv burk på....och vad det gäller potatisen så har du nog haft otur....ta stekt potatis istället.
Kan bara rekommendera stället.

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv