fredag, oktober 02, 2009

Påfågeln: Grillad kyckling med gräddsås och kokt potatisBetyg: 8 av 12 fågelmästare

Knegarvecka dag 5


Eftersom vi har haft temavecka denna veckan har vi fått undvika ställen vi annars brukar gå till. Som till exempel idag när Bullen serverade sin grillade kyckling som vi gillar så mycket.

Men vi hittade minsann en utmanare till dem. Kycklingen på arbetarstället Påfågeln är minsann lika bra. Den faller dock på potatis och sås som är mycket tråkigare än Bullens. Salladen är i och för sig inge vidare heller, men den brukar vara väl enkel även på Bullen.

Restaurangen ligger i en, för dagen kall, grillkiosk. Och trots att deras a la carte mest består av lundaknakar och liknande är kycklingen minsann hemmagjord. Dessutom serveras lunchen även på lördagar och söndagar. Kanske ett naturligt stopp när man ska ut till Burlöv Center och storhandla.

Ps. Vi har nu varit på 154 olika ställen i Malmö. Vi tackar för alla kommentarer vi får! Fortsätt gärna tipsa oss om fler ställen och temaveckor. 200 restauranger känns inte som en omöjlighet!

Pris: 65 kronor

Påfågeln
Lundavägen 7

8 kommentarer:

M sa...

Grattis till de 154!!! :)

Jag vill slå ett slag för "Tanjong" som ska föreställa en "thairestaurang" på Östra förstadsgatan. Det är inget ställe man sitter ner och äter på, men deras mat är suverän hämtemat. Jag rekommenderar deras nummer 30!
:)

Martin sa...

154 ställen det är imponerade. Kan bara säga att jag följer er via rss och tycker det är trevligt att titt som tätt upptäcka att det finns lunchrestaurangen jag inte trodde fanns i Malmö. Keep up the good work!

emma karlsson sa...

Ni har inte testat svea, deras ärtsoppa är fantastisk!

Lunch i Malmö sa...

Vi tackar för tipsen och de uppmuntrande orden. Svea har vi velat testa, de serverar dock inte lunch längre http://www.sveabarobistro.se/lunch.htm

Om vi nu inte skulle börja med helgluncher också.

Anonym sa...

Ni verkar ha prova det mesta :) Men det finns ett lunchställe korsningen Drottninggatan/Östra Förstadsgatan, "La Porta", har testat deras bakad potatis med räkor mm för avhämtning, den var riktigt bra, nu var detta innan sommaren så man får hoppas att det är lika bra. Tycker bloggen är superbra, fortsätter följa med stort intresse!

Anonym sa...

Testa Stella Nord på Hamngatan, speciellt deras italienska "mackor".

/ Andreas

roggor sa...

Svea slarvar med uppdatering av hemsidan, men de kör lunch varje dag. (man kan bli vän med dem på facebook och då få reda på vad som serveras för dagen http://www.facebook.com/svea.bistro )

Tack för en bra blogg förresten! Är helt hooked.
/Roger

Lunch i Malmö sa...

Det var ju goda nyheter, då får vi absolut sticka dit och testa deras krubb.

Filtrera efter betyg

Bloggintresserade

Samarbetspartner

Testade Restauranger

Bloggarkiv